En Sıcak Konular

MUHALEFETTEN MİT YASASINA TEPKİ

21 Şubat 2014 22:40 tsi
MUHALEFETTEN MİT YASASINA TEPKİ MHP'den Oktay Vural, "Türkiye muhaberat, istihbarat devleti haline gelmektedir" iddiasında bulundu. CHP'den Engin Altay ise, "Polis devletinden istihbarat devletine, otoriterlikten diktatörlüğe geçiş yapılıyor" dedi.

MİT yasasına tepki: İstihbarat devletine geçiş

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT ile ilgili kanun teklifine ilişkin, "Türkiye muhaberat, istihbarat devleti haline gelmektedir" iddiasında bulundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ise "Polis devletinden istihbarat devletine, otoriterlikten diktatörlüğe geçiş yapılıyor" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT ile ilgili kanun teklifine ilişkin, "Türkiye bir muhaberat, bir istihbarat devleti haline gelmektedir. Böylesine kapsamlı ve devletin işleyişiyle ilgili bir değişikliği iki milletvekilinin eline tutuşturmuşlar, korsan olarak sunuyorlar. Burayı MİT'in iradesi mi yönetecek. Özgürlüklerimiz tehdit altındadır. BAAS kalıntısı rejimlerin anlayışının bu teklifin içerisinde yer aldığı açık ve nettir" dedi. Parlamentonun "gecekondu" parlamento haline geldiğini iddia eden Vural, "Millet iradesi maalesef geceyarılarında gönderilen tasarılar, teklifler, oligarşik dikta anlayışıyla kullanılıyor" dedi. Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Vural, "Alo Çankaya hattı çıktı. Gerçekten hukuk devleti açısından Köşk'ün veto yetkisini kullanmayıp, birtakım önergelerle bu işin değiştirilmesine ilişkin adım atması TBMM'yi yok saymaktır. Bakalım HSYK'da ne olacak" diye konuştu.

Herkes ya TİB'e ya MİT'e zimmetli

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MİT'le ilgili yasa teklifini yorumlarken, "Polis devletinden istihbarat devletine,otoriterlikten diktatörlüğe geçiş yapılıyor" dedi. Altay, yolsuzluk ve rüşvet suçlarını örtmek için bir zırha ihtiyaç duyulduğunu, hükümetin de bunları kullandığını ileri sürdü. Yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için üretilen zırhlardan birinin de MİT'le ilgili düzenlemeyi içeren teklif olduğunu ileri süren Altay, yapılan düzenlemelerle Türkiye'de yaşayan her bireyin ya TİB'e ya da MİT'e zimmetleneceğini iddia etti. Altay, "MİT'e bir yargı muafiyeti gelecek. Başbakan bu yasayla, hesap verebilirlik ilkesini ortadan kaldıracak. Herkes sokakta yürürken 'Acaba MİT benimle ilgili ne düşünüyor, ne yapacak'diyecek. Başbakan'ın özel örgütü olacak. Polis devletinden istihbarat devletine, otoriterlikten diktatörlüğe geçiş yapılıyor" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mit-yasasina-tepki-istihbarat-devletine-gecis-95024h.htm



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,569 µs