En Sıcak Konular

TURGUT ATINOK ÇOK İDDİALI KONUŞTU

21 Şubat 2014 22:39 tsi
TURGUT ATINOK ÇOK İDDİALI KONUŞTU Keçiören Belediye Başkanlığı görevini 15 yıl yürüten Turgut Altınok, 5 yıl aradan sonra yeniden aday. BBP Keçiören Belediye Başkan adayı Altınok'un Gezegenevi'nden üniversiteye birbirinden ilginç projeleri var.

Keçiören Ankara'nın en yeşil ilçesi olacak

Keçiören Belediye Başkanlığı görevini 15 yıl yürüten Turgut Altınok, 5 yıl aradan sonra yeniden aday. BBP Keçiören Belediye Başkan adayı Altınok'un Gezegenevi'nden üniversiteye birbirinden ilginç projeleri var.

Görevde bulunduğu 15 yıl içinde yaptığı hizmetlerle Keçiören'de "efsane" haline gelen Turgut Altınok'un adı 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için bir çok parti ile anılıyordu. Ancak Altınok'un tercihi Büyük Birlik Partisi oldu. Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Altınok, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Zafer Şener'i makamında ziyaret ettiği sırada projelerini Yeniçağ ile paylaştı.

Yeniden Keçiören için BBP ile belediye başkanlığına hazırlanıyorsunuz. Bu dönem için projelerinizi neler?

Öncelikli olarak 2008 yılında inşaatına başladığımız Cumhuriyet Kulesini bir, bir buçuk yıl içerisinde bitirip açacağız. Bu dönem işsizlikte büyük problem var. Gençlerimizin meslek ve iş sahibi olması ile ilgili belediyemize özel bir birim kuracağız. Yine evde oturan yani çalışmayan hanımlar ile ilgili belediyemize bir birim kuracağız. Onların aile ekonomisine, ev ekonomisine katkı sağlayacakları projeleri çok hızlı bir şekilde Keçiören'de hayata geçireceğiz. 5-6 tane kültür merkezi projemiz var. Bunun içinde düğün, nik‰h ve spor salonları ile kütüphanelerin olduğu ayrıca hanımlar lokali  erkeklerimizin ve yaşlılarımızın oturacağı sosyal tesisler olacak. Hizmetler de burada belediye tarafından verilecek. Bu dönemde Keçiören'in sokaklarının tamamını ağaçlandıracağız. 3 bin'e yakın cadde ve sokağımız var. Tamamını bu dönem ağaçlandıracağız 10 sene sonra vatandaş sokağına girdiği zaman yemyeşil bir Keçiören olacak, yeşil bir koridordan geçecek. Bağlum'da özellikle Ankara'mızın nefes alacağı büyük piknik alanlarımız, yeşil alanlarımız var. Bunları da hızlı bir şekilde vatandaşımıza kazandıracağız. 
Tropik sera yapacağız. Planatoryum (Gezegenevi)olacak. Cumhuriyet Kulesi'nin üzerinde bir uzay terasımız olacak.
Amacımız da çocuklarımız hem gezsin eğlensin, bir taraftan da onları bilim ve teknolojiye yönlendirmek. Eğitime her türlü desteği veriyorduk. Okullara, üniversitelere. Bir de bu dönem inşallah Keçiören Üniversitesi hedefimiz var. Ona her türlü desteği verip kuracağız. Bu Keçiören'imiz için de tabi ciddi bir getiri olacaktır. Yine şehrimizin gelişim ve istihdamı açısından ağırlık vereceğiz. Bir kısım projelerimizi de seçime yakın açıklayacağız, projelerimizi çalıyorlar ondan sonra. 

Keçiören'i gezdiğiniz zaman ne gibi sorunlarla karşılaştınız? 

Problem tabi çok fazla. Keçiören bıraktığımız Keçiören değil. Bizim bıraktığımız Keçiören'de hizmet vardı, hem huzur vardı, hem güven vardı, hem temizlik vardı. Şu an Keçiören'de ciddi anlamda bu hizmet standardı aşağıya düştü. Vatandaşta şik‰yet çok fazla, sıkıntı çok fazla. Biz bıraktığımızda Keçiören Ankara'da yaşam tercihi açısından bir numaraydı. Şu an nereden bakarsanız 4 numaraya düştü. 

Halk en çok neden şik‰yet ediyor?

Vatandaşın aldığı bir hizmet standardı vardı. İnsanlar pazarların, parkların bozulduğunu söylüyor. Parklarda oturamadıklarını söylüyorlar. Sokaklarda eskisi gibi güvenle gezemiyoruz diyorlar. Temizlik eskisi gibi değil, hizmet zaten yok diyorlar. Bizim dönemimizde sinek ve sivrisinek öldürücü ve kovucu satılmazdı eczanelerde. Vatandaş bundan çok şik‰yetçi. Kar yağdığı zaman vatandaş sanki Ankara'da Keçiören'e kar yağmamış gibi diye espri yaparlardı. Çünkü Altınok sabaha kadar geziyordu, yolları açıyordu. Bunun gibi sıkıntılar, problemler var. Keçiören'de şu anda mezar yerlerinin üzerine 12 katlı binalar yapılıyor. Cami yerimiz vardı, satıldı. Bunu başka bir partinin belediye başkanı yapsa ciddi anlamda sıkıntılar olurdu veya eleştiriler olurdu. 

Esnafı ziyaret ediyorsunuz, insanlarla konuşuyorsunuz. Bu dönemde halkın ilgisini nasıl buluyorsunuz?

Halkın ilgisi de, desteği de, sevgisi de çok. Bakımı da çok sağ olsun. Başkanım biz seni özledik diyorlar. Sağ olsunlar ikramlar bol. İkramı bol bir seçim kampanyası yapıyoruz. Vatandaş biliyor zaten biz seni tanıyoruz neler yapacağını biliyoruz diyorlar. İnsanlar gelip bizden bayraklar istiyor biz dağıtalım demiyoruz. Onlar gelip istiyor, başkanım sandıklarda görevli alalım diyorlar. 

Şu anki anketlerde oy oranınız nedir? 

Birçok anket yapılıyor tabi ama anketi kim yaparsa yapsın gerçek anketler yüzde 50'nin üzeri. Biz yeni bir anket yaptırdık, bir partimizin yaptığı anket var yüzde 54'dür ki sağlam bilgi. Şu an yüzde 54-55 inşallah seçime doğru yüzde 60'ı geçer gibi gözüküyor. 


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kecioren-ankaranin-en-yesil-ilcesi-olacak-95023h.htm


Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,984 µs