En Sıcak Konular

PARALEL DEVLETİN MERKEZİ İMRALI

21 Şubat 2014 22:38 tsi
PARALEL DEVLETİN MERKEZİ İMRALI MİT yasasındaki değişiklik teklifinin, teröristbaşı Öcalan'ın "Sürecin yasal alt yapısı yok. Suç işliyoruz!" açıklaması üzerine hazırlandığı ileri sürüldü

Paralel devletin merkezi İmralı!

MİT yasasındaki değişiklik teklifinin, teröristbaşı Öcalan'ın "Sürecin yasal alt yapısı yok. Suç işliyoruz!" açıklaması üzerine hazırlandığı ileri sürüldü

Apo istedi, iktidar yaptı

İmralı'da MİT üzerinden yürütülen müzakereler doğrultusunda bebek katili Abdullah Öcalan'ın taleplerini yerine getiren iktidar, 'sürecin yasal alt yapısının olmadığını ve suç işlendiğini' söyleyen bebek katilinin son dayatmasına da kayıtsız kalmadı. MİT yasasında değişiklik öngören teklif, Meclis'e sunuldu.

Suç olmaktan çıkarılacak

Teklife göre, "MİT, milli güvenliğin ve ülke menfaatinin gerektirdiği hallerde yerli ve yabancı her türlü kurum ve kuruluş ile tüm örgüt veya oluşumlar ile kişilerle doğrudan ilişki kurabilecek, uygun koordinasyon yöntemlerini uygulayabilecek." Böylece PKK ve Öcalan'la yürütülen müzakere suç olmaktan çıkarılacak.

Sırada özerklik talebi var

Teröristbaşını isteği üzerine banyosu, tuvaleti ve mutfağı bulunan müstakil odaya taşıyan iktidar, kendisine 42 ekran LCD televizyon hediye etmişti. "TSK operasyon yapmasın" şantajı da yerine getirilen bebek katilinin arzusu doğrultusunda Meclis'te süreçle ilgili "komisyon" kuruldu, sırada özerklik talebi var.

Öcalan'ın dayatmasına AKP'den bir vize daha
AKP iktidarı, 2009'da su yüzüne çıkan "PKK ile pazarlıklar" doğrultusunda teröristbaşı Öcalan'ın her dediğini yasallaştırıyor. Öcalan, son olarak İmralı ve Kandil arasında MİT aracılığı ile yapılan görüşmelerde "suç işlendiğini" belirterek, müzakerelerin yasal zemine kavuşturulmasını isitemişti. MİT Yasası'nda değişiklik teklifiyle Öcalan'ın "süreci yasal altyapıya kavuşturma" talebi de yerine getirilmiş olacak. Öcalan ve Kandil'deki teröristlerle yürütülen müzakereleri yasal zemine oturtmak iiçin MİT Yasası'na şu iki maddenin eklenmesi teklif edildi:

İşte o iki madde

"Milli güvenliğin ve ülke menfaatinin gerektirdiği hallerde yerli ve yabancı her türlü kurum ve kuruluş ile tüm örgüt veya oluşumlar ile kişilerle doğrudan ilişki kurabilir, uygun koordinasyon yöntemlerini uygulayabilir. MİT mensupları görevlerini yerine getirirken ceza ve infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlülerle önceden bilgi vermek suretiyle görüşebilir, görevinin gereği terör örgütleri dahil olmak üzere milli güvenliği tehdit eden bütün yapılarla irtibat kurabilir." 
Sürecin 3. aşamasında özgürlüğü gündeme gelen Öcalan, 2013'te İmralı'da içerisinde banyo, tuvalet ve mutfak bulunan 1 oda 1 salonlu müstakil eve taşındı. Teröristbaşına açılım çerçevesinde Başbakan'ın talimatıyla yasaya aykırı olarak  televizyon verildi. 5 milyon dolar harcanarak inşa edilen F Tipi Cezaevi'nde kalan Öcalan, hobi odasındaki sosyal aktivitelere de katılabiliyor. Haftada 1 saat masa tenisi oynayan Öcalan'ın kan tahlili, tansiyon kontrolü ile kilo ve boy ölçümleri.yapılıp, alerji belirtileri aranıyor. Öcalan'ın, 4. Yargı Paketi ile yapılan değişiklik doğrultusunda İmralı'dan "ev hapsi" ne çıkarılması için kamuoyunun hazırlanması çalışmaları da sürdürülüyor.

İlk talepler 

Oslo'da 2006'da başlayan mazakerelerin ses kaydının 2011'de ortaya çıktığı günlerde avukatı, teröristbaşının taleplerini şöyle sıralamıştı: " Asker operasyon yapmayacak, PKK çatışmaya girmeyecek. Yeni anayasada Kürtlerin vatandaşlık hakları kapsayıcı bir dille tanımlanacak. PKK ve KCK ile görüşmeler yapılacak. Anayasa ve Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulacak, devlet görevlileri de ifade verecek. Cezaevi koşulları seçim sürecine kadar iyileştirilecek. KCK operasyonlarında tutuklananlar tahliye edilecek. Genel af, seçim sonrasında değerlendirilecek. Seçim barajı düşürülecek.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yenicaggazetesi.com.tr/paralel-devletin-merkezi-imrali-95029h.htm


Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,096 µs