En Sıcak Konular

GÜLEN'İN YENİ SES KASETİ AYDIN DOĞAN'LA İLGİLİ

19 Şubat 2014 22:59 tsi
GÜLEN'İN YENİ SES KASETİ AYDIN DOĞAN'LA İLGİLİ AKP ile Gülen cemaati arasında devam eden savaşta internete yeni bir ses kaydı daha düştü. Bu sefer ki ses kaydı Fethullah Gülen ve Aydın Doğan ile ilgili…

Fethullah Gülen'in yeni ses kaydı yayınlandı

AKP ile Gülen cemaati arasında devam eden savaşta internete yeni bir ses kaydı daha düştü. Bu sefer ki ses kaydı Fethullah Gülen ve Aydın Doğan ile ilgili…

İnternete Fethullah Gülen'in yeni bir ses kaydı daha düştü. İnternete düşen ses kaydından Fethullah Gülen ismi açıklamayan bir kişi ile Aydın Doğan medyası hakkında yapılan bir görüşme hakkında konuşuyor.

AK PARTİ DOĞAN MEDYASINA BASKI MI YAPIYOR?

Ses kaydında şu kısım dikkat çektiyor, iddiaya göre; Aydın Doğan medyası cemaat aleyhine haber yapmaları için baskıya uğruyor. Konuşmadaki konu ile ilgili  "Serhat'ın koordine ettiği adamlar var, onlara gidiyorlar Cemaat aleyhine yazın diye baskı yapıyorlar" şeklindeki konuşma dikkat çekiyor.

SES KAYITLARINDA SARIGÜL'ÜN İSMİ DE GEÇİYOR

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili de Fethullah Gülen'e ses kayıtlarında bilgi veriliyor. Gülen ise ses kayıtlarında yorum yapmadığı verilen bilgi karşısında sadece 'tamam' dediği görülüyor.

İşte o konuşma:

- Hocam müsadenizle bir iki husus vardı arz edebilir miyim?

Fethullah Gülen: - Buyurun

- Bugün Aydın Bey'le yemek yedik, selam ve hürmetleri var

Fethullah Gülen: - Teşekkür ederim sağ olsun.

- "Beni Cemaat'in yanında diye göstererek farklı bir noktaya getirmeye çalıştılar" dedi. O öyle deyince ben de şey dedim. Serhat'ın koordine ettiği adamlar var, onlara gidiyorlar Cemaat aleyhine yazın diye baskı yapıyorlar, ondan bahsettim. "Bize de geldiler" dedi. "Şu anda gerçek olarak demokratlığı Hocaefendi temsil ediyor" dedi. Bir ara dedi: "ben de artık Başbakan'ın karşısına geçeyim dedim." Uzun uzun diğer konuları da konuştuk efendim. Özellikle sizin ilgilendiğiniz 2 tane husus noktasında çok memnun oldu. Akşam üzerinde de damadı geldi, onunla da konuştuk. Onu biraz diğer taraf etkilemeye çalışıyordu. Bunlardan bahsedince o da rahatlamış oldu. Hocamın ellerinden öpüyorum dedi.

Fethullah Gülen: - Allah razı olsun. (damat derken) Mehmet Ali Bey'den bahsediyorsun değil mi?

-  Evet efendim, önce Aydın Bey'le yemek yedik, akşam da damadı ile.

ŞEFKAT TEPE DİZİSİNİN SENARYOSU GÜLEN'E ARZ EDİLİYOR

Peygamber sahnesi ile eleştirlerin hedefi haline gelen Samanyolu TV'nin dizisi Şefkat Tepe'nin senaryosunun da ses kayıtlarında Fethullah Gülen'e danışılırak hazırlandığı görülüyor.

İşte Şefkat Tepe ile ilgili internete düşen ses kaydının dökümü;

- Bu haftaki Şefkat Tepe'yi arz edebilir miyim. O diplomat dediğim adam konuşuyor: Beyler olayların bir görünen yanı, bir de perde arkası vardır. Bizler gibi. Hiçbir zaman bu ülkedeki emellerimizden vazgeçmeyeceğiz. Birileri vesayetlerin bittiği, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağına avuna dursun tepelerine inecek balyozlar, şekil kılıf değiştirerek aynen kurbağa örneğinde olduğu gibi kafalarına inecek. Sizlerden beklenen durmak yok, yola devam edeceğiz. Çok hassas bir konu, bizi hedefe götürecek önemli bir adım, Tekliflerinizi bekliyoruz. Son olarak sizden bir şey daha isteyeceğiz. Genel af nasıl çıkarılır, genel af nasıl gündeme getirilir...

Fethullah Gülen: - Bir mahsuru yok, bence o da olsun. Sert bulduğunuz yanları varsa onları şey yaparsınız. Allah afiyet versin.  

"ABD İLE ARAMIZI BOZMAYALIM"

Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtları arasında ABD'nin dünyayı dinleme skandalına ilişkin bir diyalog da yer alıyor. Konuşmada Gülen olduğu iddia edilen şahıs ABD ile arayı bozmayalım vurgusu yapıyor.

Telefonun diğer ucundaki kişinin "Amerika birçok ülkeyi ve Almanya'yı dinliyor diye bir şeyler çıktı. Böyle bir haber yapmanın faydası olur mu" sözlerine karşılık "Bence Amerika ile aramızı çok bozmamak lazım, başkaları derse desin biz demeyelim" cevabını veriyor.[1]

Aydın Doğan'dan flaş açıklama!

Bazı internet sitelerinde yer alan ses kayıtları iddialarıyla ilgili olarak Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan bir açıklama yaptı.

Aydın Doğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün yasadışı yollardan yapıldığı anlaşılan bir telefon dinlemesinin kayıtları internete düşmüştür.

Bu kayıt Sayın Fethullah Gülen ile görsel medyadan bir yönetici arasında geçen bir telefon konuşmasına aittir.

Bu görüşmede bana atfedilen bazı ifadeleri tam olarak hatırlamıyorum. Ancak bu ifadelerin benim üslubumu yansıtmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Bu görüşmeye dayanılarak yapılan gerçekdışı yayınlar hakkında hukuki yollara başvuracağımızı da belirtmek isterim.[2]

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  

[1] http://www.milligazete.com.tr/haber/Fethullah_Gulenin_yeni_ses_kaydi_

yayinlandi/309968#.UwT742J_vho 

[2] http://www.milligazete.com.tr/haber/Aydin_Dogandan_flas_aciklama/

309964#.UwT7qmJ_vho








Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,930 µs