En Sıcak Konular

MHP ALİ İSMAİL KORKMAZ'A SAHİP ÇIKTI

4 Şubat 2014 23:53 tsi
MHP ALİ İSMAİL KORKMAZ'A SAHİP ÇIKTI MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Ali İsmail Korkmaz insandı ve aynı Ali İsmail Korkmaz, sizin-bizim gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eşit vatandaşı idi" dedi.

MHP, Ali İsmail Korkmaz'a sahip çıktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Ali İsmail Korkmaz insandı ve aynı Ali İsmail Korkmaz, sizin-bizim gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eşit vatandaşı idi" dedi.
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Türkeş, Ali İsmail Korkmaz'ın Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de hunharca katledildiğini belirterek, "Sokak ortasında merhametsizce darp edilen bu yavrunun davası dün Kayseri'de görülmeye başlanmıştır. Savcı mütalaasında tekme darbeleriyle Korkmaz'ın ölümüne sebebiyet veren şahsın tutuklanması talebinde bulunmuştur. Mahkeme heyeti ise söz konusu talebi reddetmiştir. Netice itibarıyla, 14 saat süren dava, 12 Mayıs 2014 tarihine ertelenmiştir. Elbette burada işleyen bir yargı süreci vardır ve herkes sabırla sürecin selametle tamamlamasını beklemelidir."
Türkeş, basına yansıyan ifadelerden, sanıkların "arsızlıklarının" ve "pişkinliklerinin" tüyler ürpertici boyutlara ulaştığının anlaşıldığını öne sürerek, şöyle devam etti:
"Bahsi geçen ifadeler, Türkiye'nin içinde bulunduğu zihniyet buhranını açıkça gözler önüne sermektedir. Adalet ihtiyacı insanlığın tarih boyunca en kutsal arayışı olmuştur. Bir anne düşünün ki; oğlu sokak ortasında yargısızca infaz ve linç edilmiştir. Bir anne düşünün ki; ayakta zor duruyor, yaşadığı tarifsiz acıyla yaşlanmış, bitkin düşmüş. Bir anne düşünün ki; gözyaşlarıyla, haklı bir öfkeyle oğlunun hakkını arıyor, adaleti arıyor ve isyan ediyor."
Hukuk devletinin prensiplerinin ve prosedürlerinin belli olduğuna dikkat çeken Türkeş, şunları dedi:
"Bir suç durumu, suç içeren bir fiil veya davranış var ise, o halde gözaltı süreci başlatılır, sorgulama yapılır ve sanık savcılığa salimen teslim edilir. Bu kadar... Hukuk devletinde dayak yoktur, darp ve şiddet yoktur, işkence yoktur; olamaz, olmamalıdır. Bazı çevreler yüzsüzce bu utancı meşru kılmak adına harekete geçtiler.
 
Diyorlar ki; 'Ali İsmail Korkmaz solcu idi.' Diyorlar ki; 'Ali İsmail Korkmaz Alevi idi.' Diyorlar ki; 'Ali İsmail Korkmaz ateist idi.' Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak onlara cevaben diyoruz ki; Ali İsmail Korkmaz insandı ve aynı Ali İsmail Korkmaz, sizin-bizim gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eşit vatandaşı idi. Gencimizin hatırasını hayırla yâd ederken; hukukun bir annenin feryadına ve isyanına en doğru şekilde cevap vermesini temenni ediyor, devletimize bu utancı yaşatanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz."

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=33189


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,138 µs