En Sıcak Konular

KADİR TOPBAŞ ZORLA MAHKEMEYE GÖTÜRÜLECEK!

4 Şubat 2014 23:51 tsi
KADİR TOPBAŞ ZORLA MAHKEMEYE GÖTÜRÜLECEK! Metrobüs alımlarında devletin zarar uğratıldığı davasına katılmayan Kadir Topbaş'a mahkemeden uyarı geldi. Mahkeme, Kadir Topbaş'ı, bir sonraki oturuma da gelmemesi durumunda zorla getirileceği konusunda uyardı.

Topbaş zorla mahkemeye götürülecek!

Metrobüs alımlarında devletin zarar uğratıldığı davasına katılmayan Kadir Topbaş'a mahkemeden uyarı geldi. Mahkeme, Kadir Topbaş'ı, bir sonraki oturuma da gelmemesi durumunda zorla getirileceği konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da yargılandığı metrobüs alımlarında devleti zarara uğratma davasında mahkeme, duruşmalara gelmeyen Topbaş'ı bir sonraki oturuma da gelmemesi durumunda zorla getirilme kararı verileceği konusunda uyardı.

MAHKEMEYE DAMGA VURAN DİYALOG

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer 19 sanık katılmadı. Sanıkların gelmemesi nedeniyle hakim, Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer'e, "Müvekkiliniz neden duruşmalara gelmiyor? Biz kötü insanlar mıyız? Mahkeme kötü bir yer mi? Kılık kıyafetimiz de yerinde. Niye gelmiyor ki mahkemeye" diye sordu.

Bu sözler üzerine Avukat Biçer, "Müvekkilim Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Yoğun bir gündem içerisindedir. Mahkeme tarafından verilecek ara bir tarihte müvekkilimizi getirip dinlettirebiliriz. Ya da mayıs ayında davetiye ile çağrılırsa müvekkilimizi getiririz." dedi.

Duruşmaya şikayetçi sıfatıyla katılan Hakkı Sağlam, müdahillik talebinde bulundu.

TOPBAŞ'IN AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Topbaş'ın avukatı Fahri Biçer, Sağlam'ın suçtan zarar görme durumu olmadığı gerekçesiyle katılma talebinin reddedilmesini istedi. Avukatı Biçer, "Müvekkilim belediye başkanı olması sebebiyle yoğun bir insan. Çok yoğun bir gündem içerisindedir. Takdir edilecek bir ara günde dinlenilmesini talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

"KENDİ GELMEZSE ZORLA GETİRİLECEK"

Taleplerin ardından kararlarını açıklayan mahkeme, sanık Kadir Topbaş'a geçen oturumda duruşma gününü bildiren davetiye çıkarıldığını hatırlattı. Topbaş'ın avukatının müvekkilin işlerinin yoğunluğundan dolayı hazır edilemediğini ifade ettiğini belirten mahkeme, "Sanığın Büyükşehir Belediye Başkanı olması sebebiyle avukatının mazeretinin kabulünün etik olacağı anlaşılmakla sanık adına son kez duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılmasına, davetiye tebliğine rağmen gelmediği takdirde zorla getirileceği hususunun davetiyeye yazılmasına." kararı verdi.

Müşteki Hakkı Sağlam'ın davaya katılma talebinin sonraki duruşmada değerlendirilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

"İSTANBUL HALKINA ÖZÜR BORCU VAR"

Davanın ardından CHP'li grup adliye çıkışında açıklama yaptı. Üzerinde Kadir Topbaş fotoğrafı da bulunan 'Bu metrobüs cezaevine gider' yazılı pankart açıldı. Müşteki Hakkı Sağlam, "5 yıllık bir çalışma sonucu sayın Topbaş'ı yargının karşısına çıkarmayı başardık. Fakat Sayın Topbaş ısrarla bugün 3. duruşmaya da gelmedi. Sayın Kadir Topbaş, bütün ısrarlı ve haklı muhalefetimize rağmen satın almış olduğu 50 tane otobüs şu anda İstanbullulara hizmet vermiyor. Garajlarda atıl bir şekilde bekliyor. Sayın Topbaş yargıdan kaçabilir, bu mahkemelere gelmeyebilir. Ama bunun burasında 55 gün sonra İstanbul halkı sayın Topbaş'ı sandığa gömerek dersini verecek ve hesabını soracaktır. Sayın Topbaş'a çağrıda bulunuyoruz. İstanbul halkından, yargıdan uzun süredir kaçıyorsun. Ama İstanbul halkına bir özür borcun var. Bu borcu da satın aldığın ayıplı mal olan 50 tane otobüsü Hollandalılara iade ederek, onların büyükelçiliğinin önüne bırakarak yerine getirebilirsin." diye konuştu.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İstanbul Cumhuiryet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Topbaş'ın 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. İddianamede, gerekçe olarak, "IBB, IETT Işletmeleri Genel Müdürlüğü'nün metrobüs projesiyle ilgili yaptığı alım hakkında iki otobüs firması seçeneğinden Capa City firmasının finansal şartlarının daha iyi olmasına rağmen Phileas otobüslerini tercih edilmesi suretiyle belediyeyi zarara uğratıldığı, bu nedenle Kadir Topbaş'ın görevinin gereklerine aykırı davrandığı." denildi. Iddianamede, şikayet konusu 50 adet metrobüsün alımında rekabetin sağlanmamış olduğunun açık olması ve soruşturma belgelerine göre, IBB Başkanı Kadir Topbaş'ın olayda sorumluluğunun bulunduğu anlatıldı. Olaya ilişkin açılan iki ayrı dava birleşmişti.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Topbas_zorla_mahkemeye_goturulecek/307984


Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,643 µs