En Sıcak Konular

İHTİLALCİ TÜRK RUHUNU YENİDEN KUŞANMAK

24 Aralık 2013 22:46 tsi
İHTİLALCİ TÜRK RUHUNU YENİDEN KUŞANMAK Bütün Türk milletinin toptan uyanışı neticesini verecek olan istiklâlci millî Türk diriliş programları hayata geçirilmelidir.

İstiklalci Türk ruhunu yeniden kuşanmak

Millî Mücadele döneminde; 8 Mayıs 1920'de Adana yöresinde asil Türk kadını Kılavuz Hatice, güya rehberlik ettiği Fransız işgal ordusuna bilerek yanlış yol göstermiş ve onları tuzağa düşürüp Karboğazı'na sokmuştu.
Buna göre tedbir alıp kıskıvrak kuşatan 44 kişilik kuva-yı Milliye grubu 650 er, 23 subaydan oluşan işgalci Fransızları esir; iki top, 8 makineli tüfek, bin kadar silah, 13 kadana, 90 katırı da ganimet almıştı. Bu, sayı ve imkân azlığına bakmayan irade, azim, kararlılık, iman, şahsiyet ve milliyet temelli Anadolu destanının bir parçasıydı.
İşgalci emperyalist Haçlı ordularına ruhunu ve bedenini teslim etmemiş, istiklâlci Türk asenası Kılavuz Hatice, aklını, zekâsını, cesaretini, enerjisini mensubiyetinden şeref duyduğu Türk milleti adına kullanmayı bir Türklük, bir şahsiyet, bir soyluluk, bir şeref ve insanlık gereği olarak görmüştü. Milletine hainlik edip işgalci Fransızlara yardım etseydi, kendi milletini gâvurun yok etmesine fırsat verseydi, Müslüman Türk kimliğine ve insanî varoluşuna ihanet etmiş olacaktı. Millî Mücadelemiz böyle soylu kahramanlarımızla, destanlarımızla doludur. Çünkü o gün orduları teslim alınmış, vatanı işgal edilmiş ama ruhu, vicdanı, milliyeti, şahsiyeti esir alınamamış şuurlu bir Türk milleti vardı.
Bugün ise milletimiz, bozkurt Atatürk'ün vatan-ı aslisine alınışından bu yana haricî ve dahilî bedhahların ortaklaşa uyguladıkları bir mankurtlaştırma ve embesilleştirme projelerine maruz bırakılmıştır. Bu çalışmalar bir hayli etkili olmuş ki milletimizin önemli bir kısmı maalesef Türklük ve Müslümanlık değerleri boşaltılmış, milliyet ruh ve şuuru yok edilmiş, salt kişisel menfaat ve haz, şan, şöhret ve makam putlarının mümini haline getirilmişlerdir.
Tarihimizin ve milletimizin tabii süreç içinde bize verdiği "Müslüman Türk" adı silinip yerine liberal, global, demokrat, muhafazakâr demokrat, komünist, enternasyonalist gibi eğreti adlar verilmiş ve önemli bir çoğunluk, mankurtlar sürüsüne dönüştürülmüştür.
Şimdi Haçlı-Siyonist eğitim tezgâhlarından geçirilmiş yazar, çizer, televizyoncu, akademisyen, partici, sivil toplumcu edilmiş bir çok Hatice, 76 milyon Türk milletinin önüne düşürülmüş, aydın kimliğiyle kılavuz yapılmıştır. Bunlar da siyasi, ideolojik, ekonomik ve kültürel anlamda yanlış yol ve yön göstererek Türk milletini demokratik mankurtluk boğazına sokuyorlar. Böylece modern mankurtluk Ergenekon vadisine sıkıştırılan Türk milletini beş on Haçlı-Siyonist şebekenin ve onların yerli işbirlikçisi eşkiyanın esir almasına zemin hazırlıyorlar.
O zaman yapılacak iş bellidir. Bütün Türk milletinin toptan uyanışı neticesini verecek olan istiklâlci millî Türk diriliş programları hayata geçirilmelidir. Böylece bütün çağdaş Haticelerimize millî İslamî kimliğini hatırlatmalı, onları aslına, özüne, kimliğine döndürmeli, cellâdının bıçağını yalayan mankurt olmaktan kurtarmalıyız. Atatürk'ü beklemek gereksiz. Onun naçiz vücudu toprak oldu. Ama her Türk, onun istiklâlci fikirlerini ve duruşunu kuşanarak birer Atatürk olarak dirilebilir.

Prof. Dr. Nurullah Çetin - Yeni Mesaj 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12008208/istiklalci-turk-ruhunu-yeniden-kusanmak/prof-dr-nurullah-cetin










Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,008 µs