En Sıcak Konular

ERTUĞRUL GÜNAY: ''ADI KARIŞANLAR İSTİFA ETMELİYDİ''

20 Aralık 2013 22:52 tsi
ERTUĞRUL GÜNAY: ''ADI KARIŞANLAR İSTİFA ETMELİYDİ'' Ertuğrul Günay'dan yolsuzluk operasyonları hakkında çarpıcı yorum...

Ertuğrul Günay'dan 'yolsuzluk' çıkışı

Ertuğrul Günay: Adı iddialara karışanlar istifa etmeliydi

Ertuğrul Günay'dan yolsuzluk operasyonları hakkında çarpıcı yorum...

Eski Kültür ve Turizm Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, İstanbul'daki yolsuzluk operasyonuyla ilgili yaşananların, vahim ve acı olduğunu söyledi.

Olaylara kararlı tavır almak gerektiğini belirten Günay, "Öncelikli tavır, emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir. Önce, adı iddialara karışanlar soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan, yolsuzluğa ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır." dedi.

Günay, adli takibin yürütmeye bilgi vermemesinin yasa ve usul gereği olduğunu ifade ederek, "Adli takibin yürütmeye bilgi vermemesi yasa ve usul gereğidir. Bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil, mahalle bekçisi bile olamaz." diye ifade etti.

Sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendiren Günay, üç gündür vahim olaylar karşısında aklın avdetini sabırla beklediklerini belirterek, "Susmak, suça katılmaktan değil, edeptendir." dedi.

"YOLSUZLUĞU KORUYOR GÖRÜNMENİN SİYASİ BEDELİ AĞIR OLACAK"

"AK Parti'ye oy vermiş milyonlar 'adalet'le kalkınan bir Türkiye umut' ettiler." diyen Günay, bu temiz umudu istismar eden varsa cezasını çekmesinin şart olduğunu vurguladı. Bir hukuk devletinde herkesin, yaptığının sonucuna katlanması gerektiğinin altını çizen Günay, şöyle devam etti:

"Üç-beş kişi için koca bir parti zan altında kalırsa haksızlıktır, yazıktır. Yaşananlar, vahim ve acıdır. Olaylara, kararlı tavır almak gerekiyor. Öncelikli tavır, emniyet ve adalet mensuplarını değiştirmek değildir. Önce, adı iddialara karışanlar, soruşturmanın sağlığı için istifa etmeliydi. Bunu yapmadan, yolsuzluğu ortaya çıkaranları suçlamak yanlıştır. Hakkında takip yapılan kişinin, operasyon sürerken emniyette tayin yapması, soruşturmaya müdahaledir; affedilmez hukuk ihlali ve suçtur. Adli takibin yürütmeye bilgi vermemesi yasa ve usul gereğidir. Bundan şikayetçi olanlar, hukukçu değil, mahalle bekçisi bile olamaz! Bize düşen, adaletin tecellisini sabırla beklemektir. Ancak, emniyete, yargıya müdahale, adalete güveni gölgelerse sonucu daha vahim olur. Siyasi taraflılıkla bilip bilmeden yolsuzluğu koruyor görünmenin siyasi bedeli ağır olacağı gibi, halka ve Hakk'a karşı da vebali ağırdır."

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Ertugrul_Gunaydan_yolsuzluk

_cikisi/302077#.UrRxX9JdWbQ




Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,676 µs