KASAD-D'DEN İNTERNET BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ
6 Aralık 2013 12:37 tsi
Kısa adı KASAD-D olan Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği, Ortaöğretimde İnternet Bağımlılığını Önleme Projesi kapsamında, Fatihte Davutpaşa Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerine İnternet Bağımlılığı Eğitimi semineri verdi.
Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneğinden internet bağımlılığı semineri
Kısa adı KASAD-D olan Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği, Ortaöğretimde İnternet Bağımlılığını Önleme Projesi kapsamında, Fatihte Davutpaşa Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerine İnternet Bağımlılığı Eğitimi semineri verdi.
Konuşmasında, hedeflerinin, pilot bölge olarak seçilen Fatihte dört okuldaki toplam dört bin öğrenciye ulaşmak olduğunu söyleyen Psikolog Rabia Göl, bağımlılığın, Nasıl bir şey acaba? sorusuyla başlayıp Bu meret bırakılmaz ki! noktasına kadar uzanan uzun bir süreç olduğunu söyledi.
Öncelikle bağımlılık, herhangi bir maddenin tedavi amacı olmadan giderek artan miktarlarda kullanılmasıdır. İnsan bağımlı olduğu maddeye (burada internet) dikkat çekmek için başlar. Ardından ruh hali değişir, yoksunluk dönemi başlar. Maddeyi bir müddet bırakır, sonra tekrar kullanmaya başlar.
Aşırı internet kullanımın başta sosyal sorunlar ve obezite olmak üzere pek çok soruna yol açtığını dile getiren Göl, planladığımızdan daha uzun süre internet başında kalıyorsak, sürekli online olma ve maillerimizi kontrol etme isteği duyuyorsak; bunların internet bağımlılığının belirtileri olduğunu, söyledi.
İnternet bağımlılığının nedenleri arasında; herkesle iletişim kurma isteği, sınırsız özgürlük, engelsiz hayat, psiko-patolojik rahatsızlıklar, kendi gerçekliğini oluşturma, model oluşturma/oluşturamama gibi nedenleri sayan ve daha çok 12-14 yaş grubunun bağımlı olduğunu kaydeden Göl, Türkiyede artık bağımlılığın % 16 gibi çok ciddi bir rakama ulaştığını, söyledi.
Gölün ardından Psikolog Hümeyra Ergül de bir sunum yaptı. Sunumunda daha çok sanal zorbalıktan bahseden Ergül, şifre kırmanın cezasının 1 yıl, site hacklemenin cezasının da 5 yıl hapis olduğu Türkiyede sanal zorbalık konusunda hem mağdurların hem de hackerların ciddi bir bilgi eksikliği içinde olduklarını, söyledi.
Türkiyedeki hacker oranının % 28 olduğunu belirten Ergül,
Sanal zorba hackerlardan korunmanın yolu güvenli internet kullanmayı öğrenmeden geçiyor dedi.
Seminerin sonunda katılımcılara internet bağımlılığı ile ilgili tanıtıcı broşür ve KASAD-D baskılı kupa hediye edildi.

Haber: Osman Akyol/İstanbul
Bu haber 1,590 defa okundu.
Yorumlar
+ Yorum Ekle