En Sıcak Konular

EKİLİ ALANLARIMIZI İSRAİL SATIN ALIYOR

30 Kasım 2013 22:37 tsi
EKİLİ ALANLARIMIZI İSRAİL SATIN ALIYOR CHP Muğla Milletvekilleri Iğdır ve Harran Ovası ile Bodrum'da geniş arazilerin el değiştirdiğini açıkladı.

Tarımda İsrail yağması

CHP Muğla Milletvekilleri Iğdır ve Harran Ovası ile Bodrum'da geniş arazilerin el değiştirdiğini açıkladı.

TBMM'de ortak basın toplantısı düzenleyen CHP Muğla Milletvekilleri Nuretttin Demir, Ömer Süha Aldan ve Tolga Çandar, "Karacahisar köyünde, termik santralin yapılacağı yerden Bodrum'a kadar olan araziyi satın alan firmanın hangi ulusa ait olduğunun açıklanmasını istiyoruz. Bu ulusun, Iğdır Ovası'nın tamamını satın alan İsrail'le aynı olma ihtimali nedir? Harran Ovası'nın yarıdan fazlasını da İsrailliler satın aldı" dedi.

Ekili alanlarımızı İsrail satın alıyor
CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, "Iğdır Ovasının tamamını İsrailliler aldı. Harran Ovası'nın yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye'deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor. Muğla'da da, Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum'a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik" dedi. 
CHP Muğla milletvekilleri Nuretttin Demir, Ömer Süha Aldan, Tolga Çandar TBMM'de ortak basın toplantısı düzenledi. 

Nurettin Demir, Muğla'da yaşanmakta olan özelleştirme sırasında emeğini savunan 5 bin dolayındaki işçiye ve ailelerine Milas'ta demokratik haklarını sokakta seslerini duyurdukları için hükümetin özellikle yerel güvenlik ekibi tarafından saldırıldığını iddia ederek, "Bu yapılan insanlık dışı uygulamaları kınıyoruz.AKP Hükümeti kâr eden bir kurumu babalar gibi satmaktadır" dedi. Tolga Çandar da, "Karacahisar Köyünün arazi sınırında Karacahisar Köyünün o termik santralin yapılacağı yerden Bodrum'a kadar olan arazinin birileri tarafından satın alındığını öğrendik" diyerek şöyle devam etti: "Bu satın alan firmanın kim olduğunun açıklanmasını bekliyoruz. Bu firmanın özellikle hangi ulusa ait olduğunun açıklanmasını istiyoruz. Bu ulusun Iğdır Ovası'nın tamamını satın alan ulusla aynı olma ihtimali nedir? 
Harran Ovasının yarıdan fazlasını İsrailliler satın aldı. Türkiye'deki ekili alanlarımızın önemli bir bölümünü İsrailliler satın alıyor. Ya kendileri ya da buradaki ortak firmaları." 

Termik santral sahası
Milletvekilleri sözlerini şöyle sürdürdü, "Muğla TKİ sınırlarından Bodrum'a kadar olan bölümü yani golf arazisi diye daha önce ayrılan bölümü hangi ulusun şirketi ve kimlerle ortaktır? Bu arazileri yok pahasına metre karesini 2 liradan 3 liradan topladılar" diye konuştu.


http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91674


Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,266 µs