En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''TARAFSIZLIK İLKESİNE DARBE''

30 Kasım 2013 21:51 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''TARAFSIZLIK İLKESİNE DARBE'' Balıkesir’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, YSK kararıyla ilgili olarak ‘Yargıç eliyle haksızlık yapılıyor’ diye konuştu

Tarafsızlık ilkesine darbe

Balıkesir'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, YSK kararıyla ilgili olarak 'Yargıç eliyle haksızlık yapılıyor' diye konuştu

Tarafsızlık ilkesine darbe

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesinde merkez sağa yaptığı çağrının bir benzerini soldaki parti ve oluşumlara yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bütün sola çağrı yapıyorum, sol bizim çok uzağımızda değil. Laik demokratik sosyal hukuk devletinden yana olan hukukun üstünlüğünü benimseyen bütün yurttaşları CHP çatısı altına bekliyoruz. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak'ın organizasyonu kapsamında geldiği Balıkesir'de bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

* CHP FAZLA BİLİNMİYOR: Şimdi ABD'de de demokrasi ve özgürlükler konusunda kadın erkek eşitliği konusunda CHP'nin neleri düşündüğünü düşünce kuruluşlarında anlatacağız. CHP'nin ABD'de yeteri kadar bilinmediği ifade edildi, biz kendimizi bütün çağdaş dünyaya anlatmak istiyoruz. Türkiye sadece AKP'den ibaret bir devlet değil. Ana muhalefet olarak biz Türkiye'nin kuruluşunda harcı olan bir partiyiz. Bizim görüşlerimizin önemli olduğuna inanıyoruz. Geri değil ileri doğru giden, Batı uygarlığının içinde yer alan bir Türkiye'yi amaçladığını anlatmak istiyoruz. Bunu anlatacağız. Bana en az 7-8 kez ABD'den senatörler olsun yetkililer olsun CHP'yi sordular. Neden gelip ABD'de anlatmıyorsunuz dediler. ABD'de siyasal çevrelerde CHP fazla bilinmiyor, ön yargılarla biliniyor. Gerçek nedir anlatacağız. Üç ayrı düşünce kuruluşuyla görüşeceğiz.

* KIRMIZI PLAKA: (YSK'nın yerel seçimlerde Bakanların istifasına gerek olmadığı kararı) Bu karar devletin olanakları ile propagandaya izin verir. Hem kırmızı plakaya izin verecek hem seçim propagandası yapacak. Yargı kurumu bu kararı ile seçimlerde tarafsızlık ilkesine darbe vurmuştur. YSK kararında bakanın milletvekilinden farkı olmadığına yönelik değerlendirmede bulunmuş. Milletvekillerinin altında kırmızı plakası, emir vereceği bürokratı, kullanacağı bir makamı yoktur. Oda başkanlarını istifaya zorunlu kılan yargı, bakanları istifaya mecbur ettirmeyerek kendisi ile çelişti. Bu çelişki kamuoyu vicdanına nasıl anlatılacak. Yargıç eliyle haksızlık yapılıyor bir hâkim bunu nasıl bilmez.

* ÇİÇEK'İN MEKTUBUNA YANIT: Cemil Çiçek'in mektubuna yanıt vereceğim. Anayasa konusunda ben iktidar partisinin samimi olmadığına inanıyorum, her seferinde bir manevra yaptı. Acaba CHP'yi masadan kaçırabilir miyim diye ama olmadı. 48 maddede uzlaşıldı dedik neden 48 madde 60 olmasın dedik gerçekten 60 oldu. Başkanlık sistemini çekseler çok daha fazla madde olur. Daha fazla maddede uzlaşma olacak, istemiyorlar, her şeye karşın 4 siyasal partinin 60 maddede uzlaşmasını önemsiyoruz. 60 maddeyi 4 siyasal parti gelin görüşelim derse görüşürüz.

* BU KEZ SOLA ÇAĞRI: (ANAP, DYP'lilere çağrı yapmasının hatırlatılması üzerine) Sola çağrı yapmadığım yönünde eleştiriyorsam sizin aracalığınızla bütün sola çağrı yapıyorum, Samandağ'dan ÖDP'li belediye başkanını aldık. Sol bizim çok uzağımızda değil. Biz şu ilkeden yola çıkıyoruz. Laik demokratik sosyal hukuk devletinden yana olan hukukun üstünlüğünü benimseyen bütün yurttaşları CHP çatısı altına bekliyoruz. Herkes de ciddi kaygı var ülkenin nereye gittiği konusunda. Bu kaygı varsa sizde gelin CHP'ye sola da sağa da herkese saygı duyarız. BDP, AKP, MHP'liler de oy verse mutlu oluruz.

* KEMAL BEY ZATEN CHPLİ: (Kemal Derviş'in partide görev alıp almayacağı sorusu üzerine): Kemal Bey zaten CHP'li, eski milletvekili, biz ekonomi konusunda Türkiye'nin yeni şeyler söylemesi ve yeni politikalar oluşturması gerektiğine inanıyoruz. Ankara'da masa başında oturup ekonomi politikası belirlemenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Dünyanın saygın iktisatçıları var, bizim de saygın iktisatçılar var.

Biz bir araya gelelim ve yeni bir perspektif ortaya koyalım istiyoruz. Kemal Derviş buna sıcak baktı. Uzun bir çalışması oldu. Aralık ayı içinde (8 Aralık) güzel bir toplantı yapacağız, bizim tarihimizde hiç olmayan bir toplantıyı İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin yeni bir programa ihtiyacı var, onu da biz gerçekleştireceğiz.

Özkan gelirse memnun oluruz

(Hüsamettin Özkan CHP'ye katılacak mı sorusu üzerine): Gelirse memnun oluruz. Hüsamettin Özkan ile görüşüyoruz, eski bir parlamenter bize çok yabancı bir siyasi değil, telefonda ve yüz yüze görüşüyoruz. O da ülkenin geleceğinden kaygı duyuyor. (MERİÇ TAFOLAR - MİLLİYET)


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/tarafsizlik-ilkesine-darbe/siyaset/detay/1800290/default.htm



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,868 µs