En Sıcak Konular

AYASOFYA TEKLİFİ ERDOĞAN'I NİYE ŞOK ETTİ?

28 Kasım 2013 14:57 tsi
AYASOFYA TEKLİFİ ERDOĞAN'I NİYE ŞOK ETTİ? MHP kayseri Milletvekili Yusus Halaçoğlu'nun 'Ayasofya ibadete açılmalı' anlamındaki yasa teklifi, öyle anlaşılıyor ki Erdoğan'ı şok etti. Öyle olduğunu Salı grup konuşmasının kodlarından anlıyoruz.

'Ayasofya'nın ibadete açılması yasa teklifi' Erdoğan'ı niye şok etti?

MHP kayseri Milletvekili Yusus Halaçoğlu'nun 'Ayasofya ibadete açılmalı' anlamındaki yasa teklifi, öyle anlaşılıyor ki Erdoğan'ı şok etti. Öyle olduğunu Salı grup konuşmasının kodlarından anlıyoruz.
Başbakan 'Türk Milliyetçiliği ayaklarımın altındadır' sözlerinden sonra soluğu Moğolistan'da almıştı. Kurduğu cümle ile direk Türkleri hedef oturttuğunu birisi ona anlatmış olmalı ki, koşa koşa Türk abidelerinin yanına gidip, resim çektirmişti.
Türk milliyetçiliği ayaklarımızın altında dediği tarih 18 Şubat 2013, basında 'Tonyukuk Anıtına ziyaret' diye geçen tarih ise 13 Nisan 2013.
Keşke şöyle elini sürseydi 36 etnik köken deyip durmazdı demiştim geçtiğimiz günlerde. 'Ne mutlu türküm diyene' söyleminden rahatsız bir iktidarın, yasalardan ve hayatımızdan 'içinde Türk' geçen tüm kelimeleri, andımızı kaldırması, Anayasa'nın da değişemez maddelerine göz dikişi hep aynı sebepten. 'Kürtçülüğü'n yeşermesi için yasal düzenlemeler yapan AKP iktidarı, iş Türklüğe geldi mi, huzursuz oluyor. 'Irkçılık' diyor.
Neyse fendim, lâf lâfı açıyor. Konumuz Ayasofya'nın ibadete açılması. Bu işi siyasallaştırmak istemiyorum. Ayasofya'dan ezan sesinin yükselmesi gerçekten önemli. Ayasofya 'kılıç hakkı' ve Türklere ait bir camii. Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesine göre minareleri ezansız kalmamalı. Fethin sembolü Ayasofya'nın susması, Türksüz Anadolu projesine geçişin simgesi gibi duruyor.
İbadetin tekrar başlaması, Türk Milleti ve üzerinde çeşitli oyunlar oynanan Müslüman coğrafya için de hayati önem taşıyor.
26 Kasım 2006'da kaleme aldığım yazıda, Papa 6. Benediktus'un Türkiye ziyareti öncesinde Ayasofya'da cuma günü namaz kılan bir grup batı medyası ve bizim malum medya tarafından eleştirilmişti.
"Eski Bizans Kilisesi, Cami'sine 'Allahu Ekber' sesleriyle girerken görüntülenen birkaç düzine adamın daha sonra namaz kıldığı belirtiliyor.( Herald Tribune)- İstanbul'da Ayasofya işgal edildi.( La Republica)- Papa'ya hayır: Türkiye'de bazilikaya kuşatma(Il Giornale)- Ayasofya'ya saldırı püskürtüldü (Avvenire)" (1)
Yine demişim ki: "Türklerin kendi sınırları içinde, kendilerine ait bir mülke girmeleri ne zamandan beri işgal olmuştur?"(1)
Devam edelim: "Bulunduğunuz illerde yüzlerce yıllık azınlık mezarları şehrin en mutena yerlerinde boy gösterirken, Belediye marifetiyle bizim mezarlıklar "yerleşim birimi dışına çıkmalı" bahanesi ile dozerleşmekte, atalarımızın üzerine parklar inşa edilmektedir. Bir yerde ki mezarlık o kültürün o topraklarda ki tapusudur. Azınlıklar "kirik mezar tasları ve Sinagoglarına ait buldukları bir tek kapı" ile o yerleşimlerde ki tarihlerini yazdığını kaç kişi biliyor?
Ayasofya hakkında topluma unutturulan gerçekleri bir hatırlatalım öncelikle:
* Ayasofya, Sultan Fatih'in parasını ödeyerek aldığı vakfiyesidir.
* Fatih Sultan Mehmet, vasiyetnamesinde kıyamete kadar *Ayasofya'nın cami olarak kullanılmasını vasiyet etmiştir.
* Vakıflar kanunu; vakıfların hangi maksat için vakfedildiyse o maksat için kullanılmasını Sart koşmaktadır. (Günümüzde Fatih'in vakfiyesi Müze haline getirilerek, maksadının dışına çıkılmıştır.)
Her yıl İstanbul'un fethini kutlayanlara, ecdadından bahsedenlere hatırlatırım ki, Ayasofya'nın " kıyamete kadar camii olarak kalması için yazılı vasiyeti olan Fatih Sultan Mehmet'e layık olmanın yolu, Ayasofya (Fethiye Cami)'nin diline vurulan mührün sökülmesinden geçmektedir. Minareleri ezansız kalmış bir Ayasofya varken bu ülke Türklerindir demek mümkün müdür?
Bugün Batının göstermelik dostluk gösterilerine katılanlara, "Medeniyetler İttifakından "bahsedenlere, Vatikan'a gidip "misyonlarının parçası olmayı teklif edenlere" ve onları savunanlar için küçük bir ayrıntıdan söz etmek istiyorum: "49 yasında vefat eden Fatih'in ölüm haberi üzerine dönemin papası tüm Avrupa kiliselerinde üç gün çanlar çaldırtıp, şükür ayinleri yapılmasını emretmiştir." Fatih Sultan Mehmet'in ölümünü kutlayanlar ile bugün "diyalog" yaptığını iddia edenler kadar, Fatih İslâm'ı bilmiyor muydu dersiniz?" (1)
***
Ayasofya'nın ibadete açılması yasa teklifi ivedilikle kabul edilmeli
Uzun sözün kısası 26 Kasım 2013 tarihinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın mecliste grup konuşmasında Sultan Alparslan'ın mezarını yaptırmak (ki henüz yapılmış değil), Atatürk'ün babasının evini restore gibi MHP döneminde ilk adımı atılan projeden bahsetmesi akla, 'Ayasofya'nın ibadete açılması yasa' teklifinden nasıl rahatsız olduğunu gösterdi.
Bunu yapamayacağında mı, niye daha önce düşünmediğinden mi bilinmez grup toplantısı MHP'ye attığı salvolarla geçti.
Çok konuşmaya gerek yok. 'Ayasofya'nın camii olarak yeniden ibadete açılmasına ilişkin kanun teklifi' şu anda meclistedir. Bir an önce görüşülüp kabul edilmesi önemlidir.
Umalım ki Erdoğan bu işi siyasete ve batılı ilâhlara kurban etmesin.
 
Kaynak: (1) Fethin Sembolü, Ayasofya Camii - Neval Kavcar - Kasım 2006

Neval Kavcar - Ortadoğu

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=31859&haber=-39ayasofya-39nin-ibadete-acilmasi-yasa-teklifi-39-erdogan-39i-niye-sok-etti


Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,540 µs