En Sıcak Konular

CEMAAT YURTLARINA OPERASYON İDDİASI

25 Kasım 2013 23:10 tsi
CEMAAT YURTLARINA OPERASYON İDDİASI Başbakan Tayyip Erdoğan ile Gülen cemaati arasındaki kavganın dershanelerle sınırlı olmadığı ortaya çıktı.

Cemaat yurtlarına operasyon iddiası

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Gülen cemaati arasındaki kavganın dershanelerle sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Dershanelerin ardından cemaate bağlı 500'e yakın öğrenci yurduna, denetim adı altında operasyon hazırlığı yapıldığı iddia edildi. Kasım ayında AKP Kızılcahamam kampının ardından yapılan Bakanlar Kurulu'nda Erdoğan'ın, özel yurtların denetiminin Milli Eğitim'den alınıp, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmesi için talimat verdiği bildirildi.
 
500 yurt hedefte
Aydınlık'ın haberine göre, dershanelerden sonra cemaat yurtlarına yönelik planlanan operasyonun ayrıntıları şöyle: Zaman gazetesi, AKP kampındaki kapalı oturumların ardından Erdoğan'ın, "kızlı-erkekli evleri basma planı" nı partililerle paylaştığını, 4 Kasım'da okurlarıyla paylaştı. Herkes, haberin "kızlı-erkekli ev" bölümüne odaklandı. Oysa aynı haberde, Erdoğan'ın yurtlardaki sorunlar konusuna özel vurgu yaptığı da yer almıştı. Gazetenin haberi yaptığı gün Bakanlar Kurulu da toplandı. Erdoğan özel yurtların denetiminin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınıp, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na verilmesi için düzenleme yapılması talimatı verdi. MEB verilerine göre, Türkiye genelinde faaliyette olan özel öğrenci yurtlarının toplam sayısı 4 bin 383. Bu yurtların 500 kadarı Gülen hareketiyle doğrudan bağlantılı. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili AKP iktidarı ile cemaat arasındaki tartışmalar devam ederken bir açıklama da dershane derneklerinden geldi. Dernekler, yurt içindeki bütün yasal yollara başvuracaklarını, bundan da sonuç alamazlarsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceklerini belirttiler. Yasanın bu şekilde geçmesi halinde tüm yasal hakların kullanılacağının vurgulandığı açıklamada, "Sonuç alamazsak AİHM'e kadar gideceğiz" denildi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91448


Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,752 µs