En Sıcak Konular

CHP'NİN MERKEZ SAĞ AÇILIMINA DESTEK

25 Kasım 2013 13:31 tsi
CHP'NİN MERKEZ SAĞ AÇILIMINA DESTEK CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçmişte merkez sağda siyaset yapanları partiye davet etmesi, parti içinde merkez sağdan gelen siyasetçilerce olumlu karşılandı.

CHP'nin merkez sağ açılımına destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, geçmişte merkez sağda siyaset yapanları partiye davet etmesi, parti içinde merkez sağdan gelen siyasetçilerce olumlu karşılandı.

CHP'nin merkez sağ açılımına destek

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, "Merkez sağ oylara talip olmak, kucak açmak gerekiyor. Ancak merkez sağda kötü örnekler bulunuyor, bunların CHP'de yer almasının doğru olmadığını düşünüyorum. Genel Başkan bunun ayrımını iyi yapacaktır. Genç jenerasyona hitap edebilen merkezde yer alan siyasetçilerin partiye gelmesi lazım" dedi. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, "CHP'nin temel ilkeleri konusunda mutabık olunan herkesin CHP'ye davet edilmesi ve şikayetçi olduğumuz bu iktidarın gitmesi için gereken herşeyin yapılması gerekir diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Yakın gelecekte davet

Kılıçdaroğlu'nun bir süredir, "CHP'liler olarak ayrışma lüksümüz yok. Eski demokratlara, DYP'lilere, ANAP'lılara sesleniyorum. Beraber olacağız, beraber mücadele edeceğiz" sözleriyle karşılık bulan merkez sağa yaptığı çağrı parti içindeki, "merkez sağ"dan gelen siyasetçileri memnun etti. Yakın gelecekte partiye, merkez sağdan gelen siyasetçilerin davet edilmesi yöntemine de başvurulacağı öğrenildi. CHP İstanbul Milletvekili Tunay, gelişmeyi şöyle yorumladı:

Başka türlü iktidarın oyundan oy almak mümkün değil

"Türkiye'de insanların yüzde yüzde 40'ı kendisini merkez sağda tanımlıyor. ANAP, AKP, DP, AP hem merkezdeki isimlerin oylarını aldıkları için tek başına iktidar oldular. Bu davet olumlu. Özellikle genç seçmen CHP'ye çekilmek durumunda. Başka türlü iktidarın oyunun içinden oy almak doğru değil. Yüzde 50'nin yüzde 15'i milli görüştür, hadi diyelim yüzde 25'tir. Yüzde 25'i kesin olarak merkez sağdır. Bu oylara talip olmak gerekiyor. Bunlara kucak açmak gerekiyor. 'CHP varsa herkes için var' söylemi doğru ve güzel bir söylem. Ben de bu söylemin samimiyetine inanarak geldim. Merkez sağdaki bazı kötü geçmişleri bulunan isimlerin, CHP'de yer almasının doğru olmadığını düşünüyorum. Genel Başkan bunun ayırımını iyi yapacaktır. Genç jenerasyona hitap edebilen merkezde yer alan siyasetçilerin gelmesi lazım. Gençlere yönelik bir açılım yapılması gerektiğini düşünüyorum."

Genel Başkan karara varmışsa

Çıray ise, "Sayın Genel Başkan karara varmışsa ve bir kararını açıklamışsa çalışmalarını yapmış ve faydalı olacağını düşünmüştür. Gösterdiği hedef doğrultusunda herkesin çalışması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor. CHP'nin temel ilkeleri konusunda mutabık olunan herkesin CHP'ye davet edilmesi ve şikayetçi olduğumuz bu iktidarın gitmesi için gereken herşeyin yapılması gerekir diye düşünüyorum. Esas olan milletin sandıkta birleşmesidir" diye konuştu. (MERİÇ TAFOLAR-MİLLYET)

 


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/chp-nin-merkez-sag-acilimina-destek/siyaset/detay/1797527/default.htm



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,043 µs