En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''HANİ BARZANİ MUHATABIN DEĞİLDİ?''

20 Kasım 2013 12:48 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''HANİ BARZANİ  MUHATABIN DEĞİLDİ?'' Başbakan’ın Diyarbakır’da Barzani ile görüşmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Daha düne kadar kabile reisi diyordun, kabile reisi Diyarbakır’a geldi, sen de ayağına gittin” diye konuştu.

Suriye'ye silahla gönderdiğin adamları açıkla

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Başbakan'ın Diyarbakır'da Barzani ile görüşmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Daha düne kadar kabile reisi diyordun, kabile reisi Diyarbakır'a geldi, sen de ayağına gittin" diye konuştu. Gruptaki konuşmasında dershanelerin kapanmasına tepki gösteren CHP lideri, "Oturmuş karar vermiş beyefendi. Dershaneler kapanacak. Kimsin sen yahu? Kimsin sen? Sen kendini evinin kralı zannedebilirsin, ama ülkenin kralı değilsin. Sen kimsin de böyle oturup karar veriyorsun? Önce oturup düşüneceksin adam gibi. Adam gibi oturup düşüneceksin. Neden bu dershaneler var? 4 binin üzerinde dershane var. Oturuyorsun masa başına kapatacağım diyorsun. Nereden alıyorsun bu yetkiyi? Dershaneleri kapatacaksan önce adam gibi otur. Pedagogları çağır, eğitim sistemini adam gibi masaya yatır" dedi.

İstismar etti
Erdoğan'ın Ahmet Kaya'yı istismar ettiğini kaydeden CHP lideri, "Diktatörlerin temel bir özelliği vardır. Her şeyi istismar ederler. Dini istismar ederler, etnik kimliği, sanatçılığı istismar eder. Bunların temel görevlerinden birisi de budur. Erdoğan Ahmet Kaya'yı da istismar etti. Diyarbakır'da 'Ahmet Kaya bugün yaşasaydı o da bugün yanımızda olurdu' dedi.  Ben söyleyeyim, Ahmet Kaya bugün hayatta olsaydı Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve şimdi hapisteydi" diye konuştu. Şivan Perver'e de seslenen Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır'a gittin, sahneye de çıktın. Uludere'de 34 kişinin hesabı sorulmadan sen hangi yüzle Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler diziyorsun. Kanları dahi kurumadı" ifadelerini kullandı.
 
Hani muhatabın değildi? 
Başbakan Erdoğan'ın, Peşmerge reisi Mesud Barzani'yi bir dönem PKK'nın hamisi olarak suçladığını anlatan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:  "2007'de katıldığı televizyon programında 'kabile reisiyle görüşmem' diyordu. Daha dün kabile reisi Diyarbakır'a geldi, sen de ayağına gittin. Hangi Erdoğan'a inanacağız? Barzani değişti mi? Hayır değişmedi. Irak da değişmedi. Değişen kim? Erdoğan. Değişen o. Öyle bir değişime uğradı ki, Barzani'nin başındaki konfetileri ayıklama görevini üstlendi. Neden bu hale getiriyorsun ülkeyi." Barış için cesur olmak ve insanı sevmek gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Siz kendi ülkenizde barış mı istiyorsunuz? Önce Suriye politikasından vazgeçin. Barış istiyorsan muhalefeti düşman olarak görmeyeceksin. Ne diyor Bülent Arınç'a? Düşmanları sevindirme diyor. Vatandaş ne zaman düşman oldu? Ne denir? Allah akıl fikir versin denir."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91265


Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,655 µs