En Sıcak Konular

DEMİRTAŞ: ''BARIŞ BİZİM YÜZ YILLIK HASRETİMİZ''

17 Kasım 2013 13:32 tsi
DEMİRTAŞ: ''BARIŞ BİZİM YÜZ YILLIK HASRETİMİZ'' BDP Lideri Demirtaş, "Amed'de 'Kürt halkına mesaj vermeye geldik' diyenler bastığı yerlerdeki ödenmiş bedellere saygı duyarak konuşmalıdır." dedi.

Demirtaş'tan Diyarbakır'daki görüşmeye sert sözler

BDP Lideri Demirtaş, "Amed'de 'Kürt halkına mesaj vermeye geldik' diyenler bastığı yerlerdeki ödenmiş bedellere saygı duyarak konuşmalıdır." dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 5 binin üzerinde PKK yanlısı "Barış sürecine destek verilsin, PKK yasağı kalksın" adı altında yürüyüş düzenledi. Uluslararası terör listelerini protesto etmek amacıyla Berlin'deki Alexander Platz Meydanı'ndan toplanan bir grup, Leipziger Caddesi ve Potsdammer Platz Meydanı'ndan yürüyerek Brandenburg Kapısı önündeki 17 Haziran Caddesi'ne geldi.

PKK'NIN YASAKLANMASINDAN VAZGEÇİLSİN

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, burada kurulan platforma çıkarak yaptığı konuşmada, Alman hükümetinin, Türkiye'deki barış arayışlarına samimi bir destek verip, Ortadaoğu'da kalıcı barışın önünü açmak istiyorsa terör örgütü PKK'nın yasaklanmasından vazgeçilmesinin en büyük samimiyet testi olduğunu söyledi. Alman hükümetinden bu samimiyeti ortaya koymasını beklediklerini dile getiren Demirtaş, bu yasağın artık hiç kimseye bir yararı kalmadığını iddia etti. Alman yetkililere, Türkiye'de bugün çözüm süreci kapsamında yapılan görüşmeleri hatırlatmak istediğini ifade eden Demirtaş, "Sorun Türkiye'de yaşanan bir sorundur. Bu yasağın hukuki siyasi hiçbir gerekçesi kalmamıştır artık" ifadelerini kullandı.

"Almanya PKK'YI TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARSIN"

Almanya'nın terör örgütü PKK'ya ilişkin yasaklarda ısrarcı olmasının Türkiye'de barış istemediği anlamına geleceğini iddia eden Demirtaş, "Alman hükümeti, PKKyasağını kaldırıp, terör listelerinden çıkarak barış sürecine destek vermelidir. Bu yasağın Almanya'ya Alman toplumuna hiçbir faydası yoktur" diye konuştu.

"KÜRT HALKINA MESAJ VERENLER VERİLEN BEDELLERE SAYGI DUYARAK KONUŞMALI"

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen programa da değinen Demirtaş, "Bugün şu saatlerde Amed'de Kürt halkına mesaj vermeye geldik' diyenler bastığı yerlerdeki ödenmiş bedellere saygı duyarak konuşmalıdırlar. Kürt halkı, Kürt anaları gençleri Amedi sokak sokak, meydan meydan direniş kalesi haline getirtmesiydi bugün orada kimse nutuk atamazdı. Herkes hangi toprağa bastığının bilinciyle konuşmalıdır. İnşallah kimse bu hataya düşmez" şeklinde konuştu.

"BARIŞ BİZİM YÜZ YILLIK HASRETİMİZ"

Bugün Diyarbakır'da konuşanların, "Biz barış yapmak istiyoruz ama birileri engel oluyor" dediğini iddia eden Demirtaş, şöyle devam etti: "İsmini açık koyalım o zaman.  Mesela barış süreci deyip karakol yapanları mı kastediyorsun? Barış süreci deyip askeri amaçlı baraj yapanları mı kastediyorsun? Barış süreci deyip sınıra duvar örenleri mi kastediyorsun? Barışı süreci deyip Rojava'da Kürtlerin üzerine çeteleri salanları mı diyorsun? Barış süreci deyip Kürtleri yüksek cezalarla hapse atanları mı diyorsun? Kimmiş barış istemeyenler? Amed'de konuşanlar bunu anlatsınlar bakalım. Barış istemeyenler gerçekten sizin içinizdeyse bunun hesabını siz sorun.  Bizim içimizde barış istemeyen yok. Barış bizim rüyalarımız yüz yıllık hasretimizdir. Özgürlük bizim yürüdüğümüz yolun adıdır."

Barış sürecinin tek taraflı yürüyormuş gibi konuşanların yanıldığını, barışın çift taraflı olduğunu dile getiren Demirtaş, "Sen kendinle barışıyorsan bir şey diyemeyiz ama 'Kürtlerle barış süreci yürütüyorum' dersen onların liderlerini,  öncülerini, partisini ve iradesini yok sayarak, küçümseyerek barışamazsın" dedi.

Bu arada, Demirtaş'ın konuşma yaptığı platformun arkasında terör örgütü elebaşıAbdullah Öcalan'ın dev posterinin yer aldığı görüldü.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Demirtastan_Diyarbakirdaki_

gorusmeye_sert_sozler/297991#.UotBCtLxrao





Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,023 µs