En Sıcak Konular

DERSHANELER TARTIŞMASINDA ''SAKLANAN'' GERÇEK!

19 Kasım 2013 12:08 tsi
DERSHANELER TARTIŞMASINDA ''SAKLANAN'' GERÇEK! Dershane tartışmalarının sonunda söz konusu kurumlar kapatılır ya da kapatılmaz… Bunu tehditler ve pazarlıklar gösterecek… Ancak perdelenen bir gerçek var ki, taslak yasalaşırsa azınlıklar yine bayram edecek.

Şeytan ayrıntıda

Biri çıktı bir taslak yayınladı, fırtınalar koptu... Tasarıdaki en önemli detay görmezden gelindi... Çoğunluğun dikkatinden kaçırılan azınlık tehlikesini ise yine Millî Gazete gözler önüne seriyor...

Dershane tartışmalarının sonunda söz konusu kurumlar kapatılır ya da kapatılmaz… Bunu tehditler ve pazarlıklar gösterecek… Ancak perdelenen bir gerçek var ki, taslak yasalaşırsa azınlıklar yine bayram edecek. Üzerinde fırtınalar kopartılan taslakta, yeni düzenlemeyle gayr-i müslim okullarıyla ilgili bütün sınırlar kaldırılıyor. Müslüman çocuklar dahi gayr-i müslim okullara gidecek.

Gözlerden Kaçırılan Düzenleme

Ortalık dershanelerin kapatılması tartışmalarıyla toz duman iken, aynı taslakla azınlık okullarının önünü açan bir düzenleme gözlerden kaçıyor. Kavga, Özel Eğitim Kurumları'ndan dershanelere odaklanırken, aynı kanunda yapılması düşünülen bir değişiklikle gayr-i müslim azınlık okullarında Müslüman çocukların da okuyabilecek olmasının önü açılmaya çalışılıyor. Eğitim meselesinin bir teferruatı olan dershane için fırtınalar koparan taraflar esas tehlike olan Müslüman çocuklarına gayr-i müslim azınlık okulları kancasını görmüyor bile.

Kavga Edenler Tehlikeyi Görmüyor

TÜRKİYE gündemi dershane odaklı AKP-Cemaat kavgasına şahit oluyor. Bugüne kadar eğitim sistemiyle ilgili olarak hiçbir görüş ayrılığı yaşamayan taraflar, dershaneler konusunda karşıt cephelere bölünürken, Bakanlar Kurulu'nun önünde bekleyen taslağın çok daha önemli bir maddesini Milli Gazete kamuoyunun ve ilgililerin dikkatine sunuyor. 5580 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu'nda yer alan ve Lozan Antlaşması ile güvence altına alınmış olan azınlık okullarına kabul edilecek öğrencilerle ilgili olarak "kendi azınlığına mensup" kısmı yasadan çıkartılırken, gayr-i müslim azınlık okullarında Müslüman öğrencilerin de okuyabilmesinin önü açılmış oluyor. Bu kanun değişikliğinin gerekçesi ise hayli komik; azınlık çocuklarıyla Müslüman çocuklarını kaynaştırmak!

İşte taslaktaki tehlikeli gerekçe:

Hâlihazırda azınlık okullarına sadece ilgili azınlık mensubu vatandaşların çocukları gidebilmektedir. Bu durum azınlık mensubu çocuklarla azınlık olmayan çocuklarımızın kaynaşmasını engellemekte, toplumsal bütünleşmenin daha çocukluk çağında sağlanabilmesinin önüne geçmektedir. Madde ile, azınlık okullarına azınlık olmayan vatandaşlarımızın çocuklarının da gidebilmesinin önü açılmaktadır. Düzenleme, demokratikleşme yolunda son yıllarda atılan adımların bir devamı niteliğindedir.(Rahmi YOLCU-MİLLİ GAZETE)

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Seytan_ayrintida/298180#.Uosah9Lxrao



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,317 µs