En Sıcak Konular

7 ADET TV KANALI ''SAĞLIĞI TEHDİTTEN'' KAPATILDI

15 Kasım 2013 22:35 tsi
7 ADET TV KANALI  ''SAĞLIĞI TEHDİTTEN'' KAPATILDI Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık beyanında bulunarak yapılan ve etik olmayan ürün tanıtımı için uygulanan cezaların ağırlaştırılacağını söyledi.

7 kanal kapatıldı!

Bakanlık harekete geçti...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık beyanında bulunarak yapılan ve etik olmayan ürün tanıtımı için uygulanan cezaların ağırlaştırılacağını söyledi.

Sağlık Bakanı, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın "diyet ya da ilaçlar nedeniyle meydana gelen ölüm vakalarına" ilişkin soru önergesini yanıtladı. 
RTÜK'e 70 adet bildirim yapıldığını ve ilgili reklam ve tanıtımlarda kanuni işlem yapılmasının sağlandığını ifade eden Sağlık Bakanı, RTÜK'te kayıtlı bulunan bin 57 adet ulusal ve yerel yayın yapan radyo ve televizyon kanalına etik olmayan ürün tanıtımları ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin alınması amacıyla uyarı yazısı yazıldığını kaydetti. 

7 ADET TV KANALI KAPATILDI 

Sağlık Bakanı, sağlık beyanı belirterek ürün tanıtımı yapan 7 adet TV kanalının RTÜK'e yapılan başvurular üzerine kapatıldığını açıkladı. 

Bakan Müezzinoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kuruluna internet üzerinden yapılan tüketiciyi yanıltıcı tanıtımlar dolayısıyla 2012-2013 yılları arasında 87 internet sitesi için yazı yazıldığını, cezai yaptırım uygulandığını ifade etti. 

157 ADET FİRMAYA ETİK OLMAYAN ÜRÜN TANITIMLARINDAN DOLAYI UYARI YAZISI YAZILDI 

Sağlık Bakanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izin almış ürünler için 157 adet firmaya etik olmayan ürün tanıtımlarından dolayı uyarı yazısı yazıldığını söyledi. 
Müezzinoğlu, sağlık beyanında bulunarak yapılan ve etik olmayan ürün tanıtımı için uygulanan cezaların ağırlaştırılması amacıyla yürütülen yasal değişiklik çalışmalarının halen TBMM bünyesinde yürütüldüğüne dikkat çekti. 

Sağlık Bakanı, ölüm olaylarına sebep olduğu iddia edilen bitkisel zayıflama ürünlerinin hiçbirinin bakanlığınca ruhsatlandırılan ürünler olmadığını söyledi. 

SÖZ KONUSU ÜRÜNLERİN ETİKETLERİNE UYARICI İBARELER EKLENECEK 

Sağlık Bakanı, söz konusu ürünlerin etiketlerine ilaç olmadıklarına ilişkin uyarıcı ibarelerin eklenmesi yönünde çalışma yapıldığını belirtti.

Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürünler Yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 6 Ekim 2010 tarihinden bu yana yönetmelik kapsamında 17 adet başvuru yapıldığını belirten Sağlık Bakanı, bu başvurulardan 2'sinin reddedildiğini, 13'ünden eksikliklerini tamamlanması istenildiğini, 2 tanesinin de ruhsatlandırma sürecinin başlatıldığını söyledi. Sağlık Bakanı, ürünlerin ruhsatlandırma süreçlerinin devam etmekte olduğunu henüz Geleneksel Bitkisel Tıbbi Ürün olarak ruhsatlandırılmış bir ürün bulunmadığını söyledi. 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/Haber/584199/1/Gundem


Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,785 µs