En Sıcak Konular

''OMURGALI SİYASET'' BÖYLE YAPILIR(!)

14 Kasım 2013 20:51 tsi
''OMURGALI SİYASET'' BÖYLE YAPILIR(!) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün partisinin grup toplantısında yaptığı “omurgalı siyaset” benzetmesi henüz tazeliğini korurken, yaşanan bazı örnekler siyasette nasıl omurgalı olunabileceğini ortaya koydu.

'Omurgalı siyaset' işte böyle yapılır!

SP ve HAS Parti Genel Başkanlığı yaptığı dönemde, "Firavunlaşmayacağız" diyerek iktidarın karşısına dikilen Numan Kurtulmuş, Erdoğan ve Arınç'a övgüler düzdü
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün partisinin grup toplantısında yaptığı "omurgalı siyaset" benzetmesi henüz tazeliğini korurken, yaşanan bazı örnekler siyasette nasıl omurgalı olunabileceğini ortaya koydu. Erdoğan grubunda yaptığı konuşmada, "Bitaraf olan bertaraf olur. Omurgalı olacaksın. Omurgasızdan bir şey olmaz. Siyasi parti olarak neye inanıyorsak Türkiye için nasıl bir gelecek tasavvur ediyorsak çekinmeden sıkılmadan çıkar onu söyleriz. Şunların bunların ne diyeceğine bakan en baştan bu davayı kaybetmiştir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın, ağır şekilde suçladığı Irak Başbakanı Maliki'yi Ankara'ya davet etmesi de dış politikadaki sert u dönüşlerine örnek olarak gösterildi.  Erdoğan, "Türkiye içişlerimize karışıyor, karışmaması gerekir" diyen Maliki'nin yaklaşımını, "çok çirkin ve talihsiz" olarak nitelendirmiş, "Irak'ta mezhep çatışması çıkaranlar, Kerbela'da Peygamber torununun kanını akıtan Yezid gibi tarihin sayfalarında bir kara leke olarak kazınırlar. Kim ki kardeşine silah doğrultuyor, kim ki ibadet eden kardeşini katlediyorsa o Yezid'in izindedir" demişti. Erdoğan'ın Yezid'in izinden gitmekle suçladığı Maliki'nin ay başında Ankara'da olması bekleniyor.
 
Kurtulmuş'un sözleri
Siyasi çizgisini AKP karşısında belirleyip önce Saadet Partisi, ardından HAS Parti'nin liderliğine kadar yükselen, ardından partilerini değil kendisini iktidara taşımayı başaran Numan Kurtulmuş, daha önce yerden yere vurduğu Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç'a övgüler dizdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Arınç'ın Başbakan Erdoğan'a sitemine şu yorumu yaptı: "AK Parti büyük bir mücadelenin içindedir. Türkiye'nin standartları için, memleketin geleceği için, partimiz için önemli mücadele veriyor. Türkiye hassas bir dönemden geçiyor. AK Parti'yi bir araya getiren kadrolar ki, Başbakanımız ve Bülent Arınç tesadüfen bir araya gelmiş, menfaat birliği için gelmiş kişiler değildir. Türkiye sevdası için, bu ülkenin geleceği için, medeniyet tasavvuru için bir araya gelmişlerdir. Yanlış anlama ve anlaşılma varsa oturulur, konuşulur, anlaşır. Buradan AK Parti'yi çatırdatmaya, bir takım hesaplaşmalara yol açacak hususu kimse beklemesin. Böyle bir şey olmaz." 
 
Gemiyi unuttu
SP ve HAS Parti Genel Başkanlığı yaptığı dönemde, "Firavunlaşmayacağız, Karunlaşmayacağız, belamlaşmayacağız" (dini üstünlük iddiası) sözü vererek, Erdoğan'ın karşısına dikilen Kurtulmuş'un, kamuoyunda çok eleştirilen Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın aldığı son gemiyle ilgili açıklama yapmaması ise dikkat çekti.
 
Ermeni alçaklığına garip yorum
Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ'ı işgal eden ve sözde başkent ilan etikleri Hankenti'ndeki bir gösteride Ermeni komandolar Türk ve Azerbaycan bayraklarına sarılı tuğlaları kırarken, Dışişleri Bakanlığı olayı protesto etmek ve bu ülkeye nota vermek yerine "Bu tür hareketler ülkelerin gerçek yüzünü ortaya koyan hareketlerdir. Üzerinde durduğunuz takdirde bunlara prim ermiş oluyorsunuz" bahanesine sığındı. Ermenilerin iğrenç saldırısı Dışişleri Bakanlığı'nda masaya yatırıldı. Yapılan değerlendirmede, hareketin yakışıksız olduğu konusunda fikir birliği oluşurken şu görüş öne çıktı: "Herhangi bir kınamaya gerek yok. Hiçbir şekilde normal karşılamıyoruz. Ama resmi kınama yapmayalım. Kınama yapıp bu olaya hak ettiğinden fazla önem vermek gibi bir şeye de gerek yok. Uluslar arası toplumlarda gündeme gelecekler ve istediklerini kamuoyuna yansıtmış olacaklar. Bu tür hareketler ülkelerin gerçek yüzünü ortaya koyan hareketlerdir. Üzerinde durduğunuz takdirde bunlara prim vermiş olursunuz. Bölgede barışa, karşılıklı anlayışa esasında kimlerin engel olduğunun, hangi mantığın engel olduğunun da açık bir göstergesi bu olay."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91053


Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,597 µs