En Sıcak Konular

ERDOĞAN VALİ ÇOŞ'A SAHİP ÇIKTI

13 Kasım 2013 12:29 tsi
ERDOĞAN VALİ ÇOŞ'A SAHİP ÇIKTI Erdoğan,Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un bir vatandaşla girdiği diyalogda sarf ettiği sözleri değerlendirdi.

Erdoğan, Vali Coş'a sahip çıktı: YEDİRMEM

AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, AKP'nin sorunlarını kendi içinde konuşarak çözdüğünü ve bundan sonra da öyle yapılacağını söyleyerek "Her bir arkadaşımın bu mesuliyetle hareket edeceğine, düşmanı sevindirmeyeceğine yürekten inanıyorum" dedi. Geçen hafta "Başbakan'la aramızdaki çelişkinin sebebi ben değilim" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün de AKP grup toplantısına katılmadı. 
Edinilen bilgiye göre, Arınç "çok önceden belirlenmiş bir randevu" çerçevesinde, grup toplantısının olduğu saatlerde, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaydı. Başbakan Yardımcısı Arınç, Deniz Kuvvetleri Komutanı'na "hayırlı olsun" ziyaretine gitmişti. Arınç'a yakın kaynaklar, "ziyaret beklenenden uzun oldu. O sırada da AKP grup toplantısı başladı. Başbakan Yardımcısı da, salona geç giderek, düzeni bozmamak için, grup toplantısına katılmadı" açıklamasını yaptılar.  Arınç'ın, bunun yerine makamına giderek, grup toplantısını burada televizyondan izlediği öğrenildi.  
 
Pusuya yatmışlar
Grup toplantısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a üstü kapalı olarak mesaj gönderen Başbakan Erdoğan, "AK Parti'yi, milletin teveccühünü kazanarak yenmekten umudunu kesenler, pusuya yatmış, farklı beklentilerin peşine düşmüş durumda. Kimse kusura bakmasın bu zavallılıktır. AK Parti hiçbir zaman bunların temennilerine fırsat tanımayacaktır. Bu hareket, dava, parti içindeki hiçbir kardeşim pusuda bekleyen bu zavallılara ümit vermeyecektir" diye konuştu. Erdoğan, "Bu kadro içinde zaman zaman farklı yaklaşımlar, yanlış anlamalar olabilir. Dava arkadaşlığının, kardeşlik hukukunun gereği olarak biz meselelerimizi aramızda konuşur ve çözüme kavuştururuz" dedi.
Erdoğan, AKP Grup toplantısının ardından Meclis'ten ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin "Kürsüde mesaj verdiniz ama Bülent Arınç ile görüşmeniz oldu mu, ya da olacak mı?" sorusuna "Lütfen bırakın da biz onları kendi aramızda konuşalım" karşılığını verdi. 
 
İfade doğru değil ama...
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un bir vatandaşla girdiği diyalogda sarf ettiği sözleri nasıl değerlendirdiğinin sorması üzerine Başbakan Erdoğan, "Bir defa çok açık net söyleyeyim; arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. Ancak arkadaşımıza yapılan oradaki tavırları da niçin bu medya eleştirmez?" diye sordu. Adana'da "hükümet istifa", "Allah belanı versin" gibi hakaretlerin de Adana Valisi'ne yönelik yapıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: "Bütün bunlar yapılırken... O da bir insan... Kalkıp böyle bir şey yaptı. Ben oradaki o ifadeyi tabii ki doğru bulmuyorum. Onun için de İçişleri Bakanı'na gerekli talimatı verdim, gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar; bu tür birçok provokatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=91013


Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,972 µs