En Sıcak Konular

KUR'AN-I KERİM'İ DE YASAKLAYACAK MISINIZ?

12 Kasım 2013 19:12 tsi
KUR'AN-I KERİM'İ DE YASAKLAYACAK MISINIZ? “Nefret suçları tasarısı”nın yasalaşması durumunda varabileceğı vahim nokta...Ayet-i kerimelerin büyük bir kısmının yasak kapsamına girebileceği konuşuluyor...

Kur'an-ı Kerim'i de yasaklayacak mısınız?

"Nefret suçları tasarısı"nın yasalaşması durumunda varabileceğı vahim nokta...Ayet-i kerimelerin büyük bir kısmının yasak kapsamına girebileceği konuşuluyor...

Başta İsrail olmak üzere İslam düşmanlarının ekmeğine yağ sürecek nefret suçları yasası gizli kapılar arkasında, hazır hale getiriliyor. Siyonist lobinin tüm dünyada uygulamaya sokmak istediği 'nefret suçları' ile ilgili düzenlemenin sınırlarının ne olacağı sır gibi saklanıyor. Yahudiler ve diğer sapkın kişilikler hakkında Kur'an ayetlerini okuyanların da ceza kapsamına girip girmeyeceği belli değil. Böyle bir şeyin söz konusu olması durumunda Allah'ın ayetlerinin fiilen yasaklanacağı ortada. Hâl böyleyken yetkililerin ağzını bıçak açmıyor.

Tebliğ Faaliyetlerine Zarar Verecek

Nefret suçlarıyla alâkalı düzenlemenin toplumdan gizlenerek yasalaştırılma gayreti dikkatlerden kaçmıyor. Bu konuda kamuoyunun talep ettiği hususların ve ifade edilen hassasiyetlerin göz ardı edilmesi durumunda yasanın keyfiyete tabi olabileceği aşikâr. Yasanın sınırlarının tam olarak belirlenmemesi, yasanın ilerde değişik yorumlarla, Kur'an'a ve tebliğ faaliyetlerine zarar verme riski yüksek. Tüm bunları engellemenin yolu çekincelere kulak vermek ve yasayı kamuoyuyla müzakere etmek. Yasanın sınırlarının ne olacağının topluma açıklanması gerekirken hükümet bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor.

İşte Varılacak Vahim Nokta

Yahudilere  karşı söylemlere kalkan olacağı aşikâr olan nefret suçları düzenlemesinin sınırları genişletildikçe Kur'an okumak dahi suç sayılabilir duruma gelecek. Yasaya göre Yahudi'ye Yahudi, Siyonist'e Siyonist, kâfire kâfir, sapıklara sapık demek bile suç sayılacak. Peki Kur'an'da Yahudi isminin geçtiği ve Yahudilerin riyakârlıklarının da anlatıldığı ayetlere ne olacak? Bunları okuyanlar, insanlara tebliğ edenler de suçlu mu sayılacak? İşte kamuoyunun merakla beklediği nefret suçları yasasının müzakere edilmeden yasalaşması durumunda varabileceği vahim nokta. Kur'an-ı Kerim'in büyük bir bölümü yasak kapsamına girebilir. /10

"Ama âyetlerimizi inkâr etmiş ve kâfir olarak can vermiş olanlara gelince, işte Allah'ın laneti, meleklerin laneti ve insanların laneti hep onların üzerine olsun." (Bakara Suresi/161)

"Allah, erkek kadın bütün münafıklara ve bütün kâfirlere cehennem ateşini ebedî olarak vaad buyurdu. O ateş onlara yeter. Allah onlara lânet etmiştir. Onlara bitmez tükenmez bir azap vardır." (Tevbe Suresi/68)

Hiç kimse Kur'an'ın tek bir ayetini bile yok sayamaz!

"İşte onların cezası; Allah'ın, meleklerin ve bütün insanların lânetinin üzerlerine olmasıdır." (Al-i İmran Suresi/87)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"nin yankıları sürmeye devam ediyor. Paketteki maddeler tartışılmaya devam ederken nefret suçları ile alakalı düzenlemenin sınırlarının ne olacağı gizemini koruyor. Yahudi lobisinin iştahını kabartan ve büyük yankı uyandıran nefret suçlarıyla alakalı düzenlemede Yahudiler ve diğer sapkın kişilikler hakkında Kur'an ayetlerini okuyanların da ceza kapsamına girip girmeyeceği, böyle bir şeyin söz konusu olması durumunda Allah'ın ayetlerinin fiilen yasaklanmış olup olmayacağı bilinmiyor.

Hükümet, Siyonizm'in ekmeğine ısrarla yağ sürmek için çaba sarfediyor.  Yaklaşık bir ay önce açıklanan ve birçok kesim tarafından yeterli bulunmayan "Demokratikleşme Paketi'nde nefret suçlarıyla alakalı düzenlemenin kapsamı hakkındaki tartışmalar sürüyor. Nefret suçları olarak nitelendirilen düzenlemenin kapsamı hakkında hükümet net bir açıklama yapmaktan kaçınırken kamuoyunda düzenlemenin kapsamıyla alakalı kafa karışıklığı oluşmuş durumda. Siyonist lobiyi sevince boğan düzenlemeyle Yahudi, Siyonist, Katil İsrail demenin de suç sayılacağı konuşulurken Kur'an ayetlerindeki Yahudiler ve diğer sapkın insanlar hakkındaki ayetlerin durumunun ne olacağı konuşulmaya başlandı.

Kur'an'ın 3'te 1'inin Yasaklanması Demek

Nefret suçlarıyla alakalı yapılan yorumlarda yasanın kapsamına göre Kur'an'ın 3'te 1'inin yasak kapsamına girebileceği konuşuluyor. Yapılan yorumlarda kapsamı tam olarak belli olmayan ama Yahudilere karşı söylemlere kalkan olacağı aşikar olan nefret suçları düzenlemesinin sınırları genişletildikçe Kur'an okumak dahi suç sayılabilir duruma gelecek. Hükümet henüz bu konuda bir açıklama yapmazken toplumda müzakere edilmeden yasalaştırılmaya çalışılan nefret suçları, Yahudi lobisinin yüzünü güldürüyor. Yasaya göre Yahudiye Yahudi demek bile suç sayılacak. Peki Kur'an'da Yahudi isminin geçtiği ve Yahudilerin riyakârlıklarının da anlatıldığı ayetlere ne olacak? Bunları okuyanlar, insanlara tebliğ edenler de suçlu mu sayılacak? İşte kamuoyunun merakla beklediği nefret suçları yasasının müzakere edilmeden yasalaşması durumunda varabileceği vahim nokta.

Keyfi Olarak Yorumlanabilir

Nefret suçlarıyla alakalı düzenlemenin toplum önünde müzakere edilmeden yasalaştırılması ciddi sorunları da beraberinde getirebilir. Bu konuda kamuoyunun talep ettiği hususların ve hassasiyetlerin göz ardı edilmesi durumunda yasanın keyfiyete tabi olacabileceği tehlikesi de var. Yasanın sınırlarının tam olarak belirlenmemesi, yasanın ilerde değişik yorumlarla, Kur'an'a ve tebliğ faaliyetlerine zarar verme boyutlarına kadar ulaştırabilir. Tüm bunları engellemenin yolu yasayı kamuoyuyla müzakere yoluna gitmek ve yasanın sınırlarını topluma açıklamakken hükümet bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. Konu hakkında uzmanların ısrarlı yorumlarına ve halkın talebine rağmen suskun kalan hükümetin bu tavrı, yasa hususunda dile getirilen endişelerin hiçte haksız eleştiriler olmadığını gözler önüne seriyor. (Rahmi Yolcu- Milli Gazete)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Kuran-i_Kerimi_de_yasaklayacak_misiniz/297233#.UoJTa3Dxrao


Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,592 µs