En Sıcak Konular

TANTAN: ''SORUŞTURMA AÇMAYAN SAVCILAR DA SUÇ İŞLİYOR''

12 Kasım 2013 18:37 tsi
TANTAN: ''SORUŞTURMA AÇMAYAN SAVCILAR DA SUÇ İŞLİYOR'' Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, teröristbaşı Öcalan’ın İmralı’daki son görüşmede, “Siz, biz, geri çekilenler ve devlet suç işliyor” sözlerinin doğru olduğunu söyledi.

Soruşturma açmayan savcılar da suç işliyor

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, teröristbaşı Öcalan'ın İmralı'daki son görüşmede, "Siz, biz, geri çekilenler ve devlet suç işliyor" sözlerinin doğru olduğunu söyledi. Tantan, bu sözlerin kendisi tarafından en başından beri söylendiğini ifade ederek, "Oslo'dan beri yapılan bütün girişimler anayasal suç kapsamındadır. Bunu söylem ve uygulama açısından sürdürenler suç işlemeye devam ediyor. Savcının bu konuda soruşturma açmaması da suçtur. Bunu söyleyerek hükümeti hukuk zeminine çekmeye çalışan Öcalan, hükümeti verdiği sözleri yerine getirmesi için 'yapılan işler hukuk dışıdır' diyerek tehdit ediyor" dedi.
Tantan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Biz görüşmüyoruz, MİT görüşüyor" şeklindeki sözlerini hatırlatarak, "Öcalan'ın yasal zemin istemesinin altında görüşmelerin hükümet ile doğrudan yapılmasını sağlamak. Böylece görüşmeleri yasal çerçevede masaya oturmuş taraflar, iki ülke görüşmesi gibi bir zemine çekmek istiyor. Hukuki zeminde yasal çerçevede görüşme masasına iki taraf olarak oturulduğu takdirde konu hem uluslararası zemine taşınacak hem de talepler tek tek yazılacak. Böylece müzakereler uluslararası hukukun konusu durumuna gelip, PKK'yı uluslararası toplumda meşrulaştıracak. Hükümet, 'biz oturmuyoruz, istihbarat oturuyor' derken 'taraf olarak oturmuyoruz' demeye getiriyor. Ama Oslo'da taraf olarak oturdu. Savcıların soruşturması engellenerek Oslo görüşmeleri yasal zemin değil tamamen istihbarat zeminindeymiş gibi gösterildi. Öcalan, hükümeti yasal zemini kabul etmeye zorlayarak, bağlayıcı bir taraf konumuna getirmeye çalışıyor."
 
Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90980


Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,778 µs