En Sıcak Konular

SAVAŞ AY'I KAYBETTİK

10 Kasım 2013 09:17 tsi
SAVAŞ AY'I KAYBETTİK Türk basınının usta isimlerinden Savaş Ay, 59 yaşında hayatını kaybetti. Usta gazeteci 5 yıldır gırtlak kanseriyle mücadele ediyordu

KAPTAN'I KAYBETTİK

Türk basınının usta isimlerinden Savaş Ay, 59 yaşında hayatını kaybetti. Usta gazeteci 5 yıldır gırtlak kanseriyle mücadele ediyordu

'KAPTAN'I KAYBETTİK

Neden zahmet ettiniz ben az sonra çıkacağım?' diyorum ama ne sözüme itibar ne yüzüme bakan var. Birbirlerine kaçamak bakışlar atıp, acısını sonradan fark edeceğim gülümseyişler süzüyorum dudaklarından..."
Ünlü gazeteci Savaş Ay, hastaneye yattıktan 23 gün sonra, 14 Ekim'de kaleme aldığı köşe yazısından okurlarına hastanede olduğunu bu cümlelerle duyurmuştu. 59 yaşındaki usta gazeteci, yattığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün saat 15.00'te hayata gözlerini yumdu.

40 yıllık gazeteciydi

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Savaş Ay'ın, tümör kanaması ve kardiyak arrest sonucu yapılan tüm müdahalelere  rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi. Açıklamada, "24.09.2013 tarihinden beri hastanemizde tedavi görmekte olan değerli gazeteci Savaş Ay, bugün saat 14.30 sıralarında meydana gelen tümör kanaması ve kardiyak arrest sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir" denildi. 1954 yılında Gaziantep'te sanatçı Şükran Ay ve Turan Ay'ın oğulları olarak dünyaya gelen Ay, Marmara Ticari Bilimler Akademisi'ndeki eğitiminin ardından 1974 yılında Dünya gazetesinde muhabir olarak gazetecilik serüvenine başladı. Milliyet, Tercümen, Vatan, Sabah gazeteleri ile Akajans'ta görev alan Savaş Ay, daha sonra televizyonda A Takımı programı ile gündem yaratan birçok habere imza attı. Ses sanatçısı Ulaş Can Ay ile Sanem Ay'ın babası olan Ay, yaklaşık 5 yıldır gırtlak kanseri ile mücadele ediyordu.  Ay'ın cenazesi yarın Sabah gazetesi ve Cemal Reşit Rey'de yapılacak törenlerin ardından Fatih Camii'ne götürülecek. İkindi vaktinde kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı'nda defnedilecek.

Devletin zirvesi başsağlığı diledi

* Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Savaş Ay, Türk basınının seçkin bir ismi olarak takdirle hatırlanacaktır.
* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Uzun süredir tedavi görmesine rağmen, habercilik mesleğine tutkunluğu dolayısıyla en zor şartlar altında dahi görevini sürdürmüş olan Savaş Ay daima saygın bir gazeteci olarak hatırlanacaktır.  
* TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Örnek bir meslek mensubu olan Ay'ın vefatından büyük üzüntü duydum.
* CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Basın dünyasının saygın ve seçkin isimlerinden Ay, mesleğinin her tür çilesini çekmiş ve onurunu da taşımıştı.

Gerçek bir haberciydi

* Doğan Heper: Benim tanıdığım en iyi muhabirlerimden biriydi. Milliyet'e en zirvedeki haberleri getirmiştir. Umarım bütün muhabirler onun gibi olur.
* Tunca Bengin: Bizim meslekte arkadaş çoktur ama dost bir elin     parmakları kadar azdır. Onlarla omuz omuza koşturur haber hariç her şeyini paylaşırsın. Savaş'la son görüşmemiz hastane odasındaydı. Bilseydim daha çok sarılıp, öperdim kardeşimi. Ne çabuk geçmiş 35 yıl...
* Coşkun Aral: Türkiye haberciliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerde en önemli habercisini kaybetti. Savaş gerçek bir haberciydi, objektifti, duyarlı ve duygusaldı. Onun gibi dile hakim bir insanı konuşamamak yiyordu.
* Ergin Konuksever: Savaş yanımda büyüdü, evimizin çocuğuydu. Beraber bombardıman altında kaldık, çok şey paylaştık. Eşim de gırtlak kanseri olmuştu, eşime kendi doktorunu ayarladı, tedavi ettirdi ama kendisi bütün ikazlarıma rağmen kendisine baktırmadı, 'Benim bir şeyim yok baba' derdi.

'Haberciliğiyle başa çıkamazdık'
* Pınar Türenç: Çok heyecanlı, çok iyi, çok cesur, çok yardımsever bir insandı. Beraber çalışırken akşamları yorgun, gergin haberden çıkardık, ardından Savaş'ın sesi ve akordeonu ile efkarımızı dağıtır, neşelenirdik.
* Tufan Türenç: Ben Milliyet'te yazı işleri müdürü iken baktık gece haberlerini Dünya gazetesinde bize atlatan biri var. Biz bütün gece olaylarına yetişemiyoruz ama bu yakalıyor. Başa çıkamayınca Milliyet'e alalım dedik. Tüm gece Dolmabahçe Sarayı'nın yanındaki çay bahçesinde oturur, polis telsizi dinler, olay olunca da atlar tüm gazetecilerden önce gider, fark atarlardı. (BURCU ÜNAL/ MİLLİYET)


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/-kaptan-i-kaybettik/gundem/detay/1789821/default.htm



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,202 µs