En Sıcak Konular

T.C.'Yİ NİŞANLARDAN DA SİLDİLER

6 Kasım 2013 22:06 tsi
T.C.'Yİ NİŞANLARDAN DA SİLDİLER Türkiye Cumhuriyeti’ne saldırılar bitmek bilmiyor. Kamu kurumlarından kaldırılan Atatürk ve T. C. ibaresi “Devlet Nişanı” ndan da çıkarıldı.

T.C.'yi nişanlardan da sildiler

Türkiye Cumhuriyeti'ne saldırılar bitmek bilmiyor. Kamu kurumlarından kaldırılan Atatürk ve T. C. ibaresi "Devlet Nişanı" ndan da çıkarıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin "ilişkilerin geliştirilmesine katkıları" nedeniyle yabancılara verdiği en büyük üç nişan, Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı ve Liyakat Nişanı'nın şekilleri değişti. Eski nişanlarda yer alan Atatürk silueti ve T.C. yazısı yeni nişanlardan kaldırıldı. 
 
Gül onayladı
Hükümetin resmi nişanlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da onaylandı.
Devlet Nişanı ve Cumhuriyet nişanı, "Türkiye Cumhuriyeti ile mensup oldukları devlet arasındaki dostane ilişkilerin geliştirilmesini ve milletlerin birbirlerine yakınlaşmalarını sağlayan" yabancı ülke vatandaşlarına veriliyor. Liyakat Nişanı ise Dışişleri Bakanlığı ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu'nun görüşleri alınarak ilgili Bakan'ın teklifi, Bakanlar Kurulu'nun onayı ve Cumhurbaşkanı'nın tevcihi ile ilim ve sanat alanlarında Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda tanıtılması ve yüceltilmesini sağlayan yabancılara veriliyor. Eski nişanlarla yeni nişanlar arasındaki farklar şöyle:
Her üç nişanın boyutları da büyütüldü. Cumhuriyet nişanında, nişanın üzerinde yer alan "T.C" yazısı çıkarıldı. Yeni nişanda hiçbir harfe yer verilmedi. Sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin sembolü olan ay ve yıldız yer aldı. Nişanın arka bölümündeki değişiklik ise eski nişandaki "T.C. Cumhuriyet Nişanı" yazısına yeni nişanda yer verilmemesi oldu.
 
Eski-yeni farkı
Devlet Nişanındaki değişiklikler ise şöyle: Eski nişanın ön yüzünde Atatürk silueti yer alıyordu. Arka yüzünde ise "T.C. Devlet Nişanı" ibaresi bulunuyordu. Yeni devlet nişanında hiçbir harf yer almıyor. Nişanın ön yüzünde Türkiye Cumhuriyet'ni sembolize eden Ay Yıldız yer alıyor. Arka yüzünde ise daha sade bir grafik kullanılmış. Arka yüzde de sadece, kenarlarda ay ve yıldızlar yer alıyor. Liyakat nişanındaki değişiklikler ise şöyle: Eski nişanda bir tüy kalem ile bir kılıcın eşlik ettiği bir motif ile üst kısmında ay ve yıldız yer alıyordu. Eski nişanın arka yüzünde ise "T.C. Liyakat Nişanı" ibaresine yer veriliyordu. Yeni Liyakat nişanında sadece ay ve yıldız motifi ile Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan güneş simgesinin, 16 yapraklı bir çiçeğe dönüştürülmüş hali yer alıyor.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90756


Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,999 µs