En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''EVLERDE KIZLI ERKEKLİ KALMAYA İZİN VERMEYİZ''

5 Kasım 2013 18:00 tsi
ERDOĞAN: ''EVLERDE KIZLI ERKEKLİ KALMAYA İZİN VERMEYİZ'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir" derken, kızlarla erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini vurguladı.

Evlerde kızlı erkekli kalmaya izin yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir" derken, kızlarla erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini vurguladı.

Evlerde kızlı erkekli kalmaya izin yok
Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. AK Parti'nin Kızılcahamam toplantısını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, toplantıdan sızan bazı haberleri değerlendirirken, "Ne konuşuyorsak arkasında dururuz, hiçbir şeyin karşısında eğilip bükülmeyiz. O yüzden söylediğini inkar eden siyasetçi değilim. Hiçbir kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğini söylememe rağmen halen bu tarz ithamlara maruz bırakılıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, yurtlarda kız öğrencilerin erkek öğrencilerle ayrıştırılması çalışmasının yapıldığını ifade ederek, "Yüzde 70 oranında bu gerçekleştirildi. Biz sorumluluk makamında muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocuğu bize emanettir. Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik etmiyoruz" diye konuştu. Kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayacaklarını dile getiren Erdoğan, "Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz" şeklinde konuştu. Erdoğan, evlerde karmaşık işlerin olduğunu anne ve babaların da "devlet nerede" dediğini belirterek, konuyu değerlendirdiklerini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan, "Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, 'devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır. Bir muhafazakar demokrat iktidar olarak, bizler müdahil olmak durumundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir. Kimse bunu bu şekilde yorumlamasın" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından diğer bölümler

Erdoğan, "76 milyonun hemen tamamı Marmaray'ın gururunu yaşarken, varsın bazıları da Marmaray'ın küçük aksaklıklarından dolayı sevinç yaşasınlar. Bu hazımsızlığın, hasedin son bulması ve Marmaray gururunu yaşamayanların da bu gurura ortak olabilmesi en büyük temennimizdir" dedi.

Erdoğan, "Biz, Japonya Başbakanı da dahil olmak üzere Marmaray'ın açılışında hayır dua yaparken, birilerinin de bu hayır duanın aksine temennilerde bulunduğunu üzülerek müşaade ettik. Ülkemizde maalesef sayıları az da olsa kendi ülkesinin başına gelecek felaketten haz duyacak kadar gözü dönmüş hazımsızlar da var" dedi.

"Eski Türkiye"ye dönün bakın, benzin, ekmek, yağ, tuz kuyruklarında bekleyenler biz değil miydik? Bunlar bu ülkede yaşandı. Ama 20 yaşındaki gençler, bu kuyrukları görmedi, Onlar sadece AK Parti iktidarını gördü. Zannettiler ki Türkiye hep böyleydi" dedi.

Erdoğan, "AK Parti olarak, en başta eski Türkiye'nin köhnemiş bencilliğine son verdik. Çetelere, mafyaya, karanlık suç örgütlerine, cuntaya biz 'hayır' dedik" dedi.

Erdoğan, yeni Türkiye'de imtiyazlara yer olmadığını belirterek, "Şu anda devletten burs alan öğrencilerin sayısı 380 bin. Karşılıksız bu. Kredi alanlarla bu rakam, 1 milyon 200 bini buluyor. Bunları sağlayan bizim iktidarımızdır. Gençlerin bunu bilmesini istiyorum" dedi.

Erdoğan, "Biz başı örtülü olanı da başı açık olanı da aynı hukuka sahip insan olarak görürüz ve kendilerine hizmet etmeyi de görev telakki ederiz" dedi.

Erdoğan, "Şimdi bize, 'başları açık olanların haklarını da savunacak mısınız' diye soruyorlar. Çok ayıptır. Bu soruyu kime soruyorsunuz? 11 yıllık iktidarımızda başı açık olan hangi hakkını kaybetti?" dedi.

Erdoğan, başörtüsü tartışmalarıyla ilgili, "Biz bugüne kadar böyle bir ayrımın tarafı olmadık, böyle bir ayrımı, tasnifi asla kabul etmiyoruz" dedi.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/erdogan-dan-tartisilan-aciklamaya/siyaset/detay/1787437/default.htm



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,516 µs