En Sıcak Konular

ESAD'IN DÜŞMESİNİ AKP VE SUUDİ KRALINDAN BAŞKA İSTEYEN YOK

4 Kasım 2013 23:05 tsi
ESAD'IN DÜŞMESİNİ AKP VE SUUDİ KRALINDAN BAŞKA İSTEYEN YOK Cenevre Konferansı öncesi Suriye’deki iç savaşta her iki tarafın da kazanacak gibi görünmediği değerlendirmeleri yapıldı.

Esad'ın düşmesini yalnız AKP istiyor

Cenevre Konferansı öncesi Suriye'deki iç savaşta her iki tarafın da kazanacak gibi görünmediği değerlendirmeleri yapılırken Avrupalı uzmanlar, "Rejimin düşürülmesini kimse istemiyor. Evet Türkler ve Suudiler istiyor ama Amerikalılar, Ruslar, hele hele İranlılar bunu istemiyor. Prensipte Suudi Arabistan ve Türkiye'yi bir kenara bırakırsak herkes biliyor ki rejimin yok olması halinde bu bölünmüş ülkede önemli bir bileşen, bir nevi bir istikrar faktörü kaybolmuş olacak" gibi düşünceleri dile getiriyorlar.
Suriye konulu kritik Cenevre Konferansı öncesi Deutsche Welle, "Suriye'deki iç savaşta her iki taraf da kazanacak gibi görünmüyor" deyip "Cenevre öncesi Suriye'de durum ne?" sorusuna yanıt aradı.
 
Rejim daha güçlü
DWnin görüşlerine başvurduğu Avrupalı uzmanlardan, Joshi Shashank, rejimin kendisini karşı tarafa göre daha güçlü hissettiğine dikkat çekerken DW de "Suriye rejiminin savaş alanından farklı olarak diplomasi yoluyla da başarı elde etmesi mümkün. Şam, kimyasal silahlarının imha edilmesine izin vererek önemli bir adım attı. Kimyasal silah denetçilerinin Suriye'deki çalışmaları sürdüğü müddetçe bir askerî müdahale ihtimalinden endişe duymayacak. Ayrıca bu adımla birlikte Esad rejimi uluslararası toplum açısından da bir müzakere tarafı haline geldi" değerlendirmesini yaptı. Joshi Shashank, isyancıların giderek Batı'nın desteğini kaybettiğini de söyledi.
 
Durum değişmez
Zürih Üniversitesi stratejik araştırmalar profesörü Albert Stahel ise, Cenevre'deki konferansla ilgili "Mevcut durumu değiştirmeden Esad'ın görevden ayrılmasının nasıl sağlanacağına dair bir çekişme yaşanacağını tahmin ediyorum" dedikten sonra şunları da söyledi: "Rejimin düşürülmesini kimse istemiyor. Evet Türkler ve Suudiler istiyor ama Amerikalılar, Ruslar, hele hele İranlılar bunu istemiyor. Prensipte S.Arabistan ve Türkiye'yi bir kenara bırakırsak herkes biliyor ki rejimin yok olması halinde bu bölünmüş ülkede önemli bir bileşen, bir nevi bir istikrar faktörü kaybolmuş olacak. O yüzden konu, rejim içerisinden biri sayesinde Esad'ın görevden çekilmesinin sağlanması ki böylece ne Amerikalılar ne Ruslar ne de İranlılar kaybetmiş konumuna düşsün."


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90686


Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,774 µs