En Sıcak Konular

MURSİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

4 Kasım 2013 22:53 tsi
MURSİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI Mısır'da 3 Temmuz'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'nin yargılanmasına başlandı.

MURSİ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
 
Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasına bugün başlandı. Dört ay sonra ilk kez görüntülenen Mursi de, bir önceki Mısır lideri Hüsnü Mübarek gibi protestocuları öldürmeye teşvik suçundan ve aynı polis akademisinde yargılanıyor.Müslüman Kardeşler Teşkilatı Mursi'nin, tutuklu kıyafeti "Beyaz elbise" giymeyi redderek, takım elbiseyle geldiğini açıkladı. Druşma 8 Ocak'a ertelendi.
 
Mısır'da 3 Temmuz'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'nin yargılanmasına bugün başlandı.
 
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılanacağı yere getirilirken, tutuklu kıyafeti "Beyaz elbise" giymeyi redderek, takım elbiseyle geldi. Mursi'nin yargılanmayla ilgili evrakları da imzalamayı reddettiği bildirildi. Mursi ve 14 kişinin yargılandığı duruşma esnasında, sanıklardan bazılarının slogan atarak, mahkemeyi protesto ettiği belirtildi.
  
Halkı şiddete teşvik ve cinayetle suçlanan Mursinin, suçlu bulunursa idam cezasına çarptırılabileceği açıklandı.. Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yanı sıra Müslüman Kardeşler'in 14 yöneticisi de yargılandı.
  
BÜYÜK GÜVENLİK ÖNLEMİ
Mısır eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ailesi mahkemeyi tanımadığını belirtip duruşmaya katılmayacaklarını duyurdu. Duruşma nedeniyle başkent Kahire'de çok sıkı güvenlik önlemi alındı. 20 bin polis güvenliği sağlamak için görev yaptı.
 
BEYAZ ELBİSEYİ" GİYMEYİ REDDETTİ
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mursi, tutukluların kıyafeti olan "beyaz elbiseyi" giymeyi reddetti. Yargılanacağı yere takım elbiseyle gelen Mursi'nin davayla ilgili evrakları imzalamayı reddettiğini de kaydedildi.
 
Mursi'nin duruşmada esnasında "Rabia işareti" yaparak, mahkeme başkanına, "Senin meşru başkanın benim, hükmü geçersiz olan sensin" dediği ifade edildi.
 
Öte yandan, duruşma salonunda, sanıklardan Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Isam el-Aryan ile İhvan liderlerinden Muhammed el-Biltaci'nin de aralarında bulunduğu bazı sanıkların, duruşma başlangıcında, mahkeme aleyhinde slogan attığı ifade edildi. Yargı kaynakları, sanıkların "Yargılama geçersizdir" ve " Ordu yönetimi düşsün" şeklinde sloganlar attığını ve "Rabia işareti" yaptığını da dile getirdi.
 
PROTESTO EYLEMLERİ
 
Mısır'daki darbe karşıtları ise Mursi'nin yargılanmasını protesto etmek için, Anayasa Mahkemesi'nin etrafında toplanarak protesto ettti. Darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanının yargılanmasına tepki gösteren protestocular, "Meşruiyet geliyor", "Hak, sahibine geri döner" yazılı dövizler taşıdı.
 
Gösteride Mursi'nin fotoğraflarını ve darbe karşıtı gösterilerin sembolü olan "Rabia" işaretinin bulunduğu pankartları havaya kaldıran eylemciler, yargılanmayı kınayan sloganlar attı. Mısır güvenlik güçleri ise, ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin doğduğu kentte, yargılanmasını protesto eden göstericilere müdahale etti
 
ÖZEL OKULLAR TATİL EDİLDİ
Öte yandan, ülkedeki bir çok özel okulun Mursi'nin yargılanması dolayısıyla ortaya çıkabilecek, muhtemel şiddet olayları sebebiyle öğrenci ve öğretmenlere izin verip dün tatil ilan etti.
 
OĞLU'NUN TEPKİSİ
Muhammed Mursi'nin oğlu Ahmed Muhammed Mursi ise, babasının yargılanmasına ilişkin, "Babamı yargılayan, başka bir maske altında, Mübarek'in ta kendisi" dedi.
 
Oğul Mursi, babasının yargılanması dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Meşru cumhurbaşkanı (Mursi), Mübarek'in yargılandığı yerde yargılanıyor. Babamı Mübarek için yargılıyorlar" ifadelerini kullandı.
 
Mursi mesajına, "babamı yargılayan, başkta bir maske altında, Mübarek'in ta kendisi. Meşru liderini bekleyen değerli milyonlar, biz mahkemeye sahte izleyici olmamak için katılmayacağız" şeklinde devam etti.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=31506&haber=mursi-hakim-karsisina-cikti




Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,181 µs