En Sıcak Konular

ALMANYA'DA KOALİSYON TÜRKLERE BAĞLI

4 Kasım 2013 13:48 tsi
ALMANYA'DA KOALİSYON TÜRKLERE BAĞLI Angela Merkel, köşeye sıkıştı! Türkler olmadan asla...

Çare Türkler!

Angela Merkel, köşeye sıkıştı! Türkler olmadan asla...

Almanya'da büyük bir destekle yeniden seçilerek üçüncü dönem liderliğini başlatan Başbakan Merkel, hükümeti kurmak için Türkler'e bel bağladı. Büyük koalisyonun ortağı olacak olan SPD, hükümeti kurmak için vazgeçmeyecekleri tek şartın 'Göçmenlere çifte vatadanşlık vermek olduğunu' bildirdi.

Almanya'da 22 Eylül'de yapılan ve Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) lideri Angela Merkel'in büyük zaferiyle sonuçlanan genel seçimlerden sonra koalisyon görüşmelerine geçen Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD), hükümeti kurmak için ilk şartlarının Almanya'da yaşayan Türkler'e 'çifte vatandaşlık verilmesi' olduğunu belirtti.

Koalisyon Türkler'e bağlı

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel başkent Berlin'de yaptığı konuşmada, koalisyon görüşmelerinde uzlaşmaya gidilmesi gerektiğini söylerken, seçim süresince seçmenlerine verdikleri sözleri yerine getirmek istediklerini bildirdi. İki hafta önce koalisyon görüşmelerine başlamaya hazır olduklarını ve maddeler üzerine anlaşmaya varmak istediklerini bildiren SPD kanadı, "Almanya'da yaşayan Türkler'e çifte vatadanşlık verilmediği müddetçe, görüşmeleri bitirebiliriz" dedi. 

Koalisyon görüşmelerini bitirmekten çekinmeyeceklerini bildiren Gabriel, "Çifte vatandaşlık üzerinde anlaşmak en önemli şartımız. Anlaşamazsak yeniden seçimlere gideriz" şeklinde konuştu. 

Asgari ücret şartı

SPD Genel Başkan Yardımcısı ve Federal Milletvekili Aydan Özoğuz, konu hakkında CDU kanadından olumlu sinyaller aldıklarını belirtirken, "Kağıt üzerinde anlaşmaya varmadıktan sonra, masadan olumlu bir sonuç çıkamaz" dedi. 'Asgari ücret, eğitim ve istidham konularında da ısrarlı olduklarını belirten Özoğuz, ülke genelinde tüm sektörlerdeki çalışanlar için yasal olarak saatte 8,50 avro asgari ücret talep ettiklerini bildirdi. Koalisyon görüşmeleri için 10 maddelik liste belirlediklerini bildiren SPD, bu maddeler arasında en çok çifte vatandaşlığa önem verdiklerini bildirdi.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin lideri Başbakan Merkel, seçimlerde yüzde 41.5 oy oranıya büyük bir zaferle yeniden iktidara geldi. Sosyal Demokrat Parti de aldığı yüzde 25.7 oy oranıyla seçimlerden ikinci çıkan parti oldu.

Geri sayım başladı

İki taraf arasındaki koalisyon görüşmelerinin bu ay sonuna kadar sürmesi bekleniyor. SPD, ardından yapılacak koalisyon sözleşmesini 470 bin üyesine mektupla oy kullanma yöntemi ile oylatacak. Oy kullanma işleminin 6 Aralık'ta başlayacağı ve 12 Aralık'ta sona ereceği belirtilirken, oyların sayılacağı 14-15 Aralık tarihlerinde de SPD'nin Birlik Partileri ile hükümet kurup kurmayacağının açıklanacağı kaydedildi. Oylama, üyelerin en az yüzde 20'sinin katılması durumunda geçerli olacak. Taraflar, yıl başından önce Başbakan Merkel öncülüğünde bir hükümet kurmayı hedefliyor.


Kaynak GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/care-turkler/580991/30/Dunya


Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,821 µs