En Sıcak Konular

ERDOĞAN'I BAŞBAKAN YAPAN CHP

2 Kasım 2013 23:06 tsi
ERDOĞAN'I BAŞBAKAN YAPAN CHP CHP'liler her fırsatta Başbakan Erdoğan'ı eleştiriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin köküne dinamit koyan icraatların Erdoğan tarafından uygulandığını söylüyorlar.

Erdoğan'ı başbakan yapan CHP!

CHP'liler her fırsatta Başbakan Erdoğan'ı eleştiriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti devletinin köküne dinamit koyan icraatların Erdoğan tarafından uygulandığını söylüyorlar. Oysa herkes biliyor ki hukuken muhtar bile olamayacak konumda olan Erdoğan'a başbakanlığı altın tepsi içinde armağan eden CHP'dir. CHP belki siyasi etik olarak doğru olanı yapmış, siyaset yapma hakkı elinden alınmış bir kişiye bu hakkın verilmesini sağlayarak örnek bir davranış ortaya koymuştur denilebilir ama olayın perde arkasında çok ilginç gelişmeler yaşanmıştır. 
CHP eski Milletvekili Zülfü Livaneli, 2002 yılında Erdoğan'ı başbakan yapacak Anayasa değişikliği tartışmalarının yaşandığı günleri Sevdalım Hayat kitabında şöyle anlatıyor: 
"2002 yılının aralık ayında saat 15.15'te Ankara'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le uzun bir görüşme yapmıştım. Sezer, Erdoğan'ı başbakan yapacak Anayasa değişikliğine karşı çıkıyordu. Oradan çıkıp doğruca Mehmet Sevigen'in evinde akşam yemeğine gittim. O yemekte Deniz Baykal, Önder Sav, Eşref Erdem, Bülent Tanla, Yaşar Nuri Öztürk ve ev sahibi olarak Mehmet Sevigen vardı. CHP önemli bir karar öncesindeydi. Ya Anayasa değişikliğine destek vererek Tayip Erdoğan'ı Meclis'e sokacak ve ona başbakanlık yolunu açacaktı ya da seçimden önce halka söz verdiği gibi, milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılmadan bu Anayasa değişikliğine onay vermeyecekti. Bu işin ince noktası şuydu: O tarihte Erdoğan hakkında 54 yolsuzluk davası sürüyordu. Dokunulmazlılar kaldırılmadan Meclise girerse, bir zırha kavuşacaktı ve davalar ertelenecekti. Ben dokunulmazlık maddesinin şart olarak öne sürülmesinde ısrar ettim. Cumhurbaşkanı Sezer'in de böyle düşündüğünü aktardım. Deniz Baykal 'O işimize niye karışıyor?' diyerek Sezer'e karşı büyük tepki gösterdi. Baykal'la iki saate yakın tartıştık. Tayyip Erdoğan'ı başbakan yapmak istediğini, çünkü o günün ekonomik koşullarında iki ay bile dayanamayacağını söylüyordu. Ben de bunun tarihi bir dönüşüm olduğunu, Erdoğan'ın -bırakın iki ayda gitmeyi- o odada bulunan herkesin siyasi hayatını bitireceğini savunuyor, rejimin değişeceğini savunarak dokunulmazlık maddesinde ısrar edilmesini istiyordum. Tayip Erdoğan, oy aldığı için Meclise girebilirdi elbette, bu onun demokratik hakkıydı ama bu bizim halka söz verdiğimiz dokunulmazlık şartından vazgeçmemizi gerektirmezdi. Baykal bunu kabul etmedi ve o akşam laik Cumhuriyetin idam fermanını imzalamış oldu. Daha sonra Deniz Baykal'ın, Tayip Erdoğan'la bir öğleden sonra Beylerbeyi'ndeki bir lokantanın üstündeki otel odasında gizlice buluşarak, dört saat gizli pazarlıklar yapmış olduğunu öğrendik." (Zülfü Livaneli, Sevdalı Hayat, Doğan Kitap, sf.433–434)  
Zülfü Livaneli'nin de aktardığı gibi Erdoğan'ı başbakan yapan CHP'dir. 
Üstelik dokunulmazlıkları kaldırmadan, ona yolsuzluk dosyalarına karşı koruma zırhı sağlayan da CHP'dir. 
Üstelik içeriği henüz belli olmayan gizli pazarlıklar sonucu Erdoğan'ı başbakan yapan partidir CHP. Başbakan olan Erdoğan, kendisine o koltuğu sunan Baykal'ın kaset skandalıyla siyaset sahnesinden uzaklaştırılmasını adeta seyretmiştir! 
Yedi yıl evvelki darbe toplantılarına ait belgelerin çuval dolusu olarak mahkemeye sunulduğu "yeni dönem Türkiye'sinde", bugüne kadar bu skandalın mimarlarından hiç birinin yakalanmamış olması da ayrı bir gizemdir. 
AKP'nin CHP'yi eleştirirken onlara çok büyük bir vefa borcu olduğunu unutmaması gerekir.

Muharrem Bayraktar

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12007640/erdogan-i-basbakan-yapan-chp/muharrem-bayraktar



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,675 µs