En Sıcak Konular

AKP'Yİ ANLAMAK AHMET KAYA'DAN GEÇER

3 Kasım 2013 20:43 tsi
AKP'Yİ ANLAMAK AHMET KAYA'DAN GEÇER Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da düzenlenen 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda bakanlara, milletvekillerine ve partililere hitap etti.

AKP'yi anlayabilmek Ahmet Kaya'dan geçer

Başbakan  Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda bakanlara, milletvekillerine ve partililere hitap etti. 14 Ağustos 2001'de çok köklü bir davanın AK Parti olarak tezahür ettiğini anlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü layık gördüğü bölücülükle suçlanan Ahmet Kaya'nın acısını içinde hisettiğini söyledi. Erdoğan şunları söyledi: "Yüreğinde gurbette okumak zorunda kalmış kızlarının sızısı olmayanlar, yüreğinde Ahmet Kaya'nın gurbette ölümünü hissetmeyenler, Cem Karaca'nın gurbette hüküm giymesi noktasında sızısı olmayanlar bizi anlayamazlar. Bu milletin derdi bizim derdimizdir.  Kimse bize millet, milliyet dersi vermesin, önce kendileri öğrensin." 
 
İlk meclis dualarla açıldı
Erdoğan, "Gençlerimiz bu ülkede sermayenin, medyanın hükümet kurup indirdiğini biliyor mu? Kot pantolonlarla başbakan kabul edip uğurladıklarını biliyor mu? Sonra pijama değil kot pantolon giydim dedi. Dediğine saygı duyalım. Bu gençlerimiz AKP'nin Türkiye'yi nereden alıp nereye getirdiğini tecrübi bilgiye sahip değildir" dedi. Marmaray'ın dualarla açılmasını, Japonya Başbakan'ı dahil orada ellerin semaya açılmış olmasının birileri tarafından yadırgandığını belirten Erdoğan, "Bu ülkenin ilk meclisi Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının iştirak ettiği dualarla açılmıştır. Marmaray'ın dualarla açılması sizi neden rahatsız ediyor? Bu ülkenin bizatihi İstiklal Marşı'nda dua vardır" değerlendirmesinde bulundu. 
 
Süreci bozan vebal alır
Türkiye'nin kronik meseleleri gibi terör sorununun da ilelebet devam edeceğine hiçbir zaman inanmadıklarını belirten Erdoğan, sorunun çözülmemesi için içerde ve dışarıdan çok farklı bir direnç sergilendiğini belirtti. Terör sorununa dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine atıfta bulunarak, "Kızılcahamam'da bir şehit ağacı vardır. Türkiye her şehit verdiğinde o şehit ağacına künye çakılır. Kökü derinde bir çınarın yaprakları gibi 8 bine yakın künye bize tarihimizi hatırlatıyor. O şehit ağacına bir yıldır bir tek askerin künyesi çakılmadı. Birilerinin o ağaca yeni künyeler çaktırmak için sabırsızlandığını biliyorum. Bir yıldır yeni terör şehitleri için gözyaşı dökmüyoruz. Süreci çok büyük bir sabırla, çok büyük bir hassasiyetle muhafaza ediyoruz. Muhalefet partilerinin son derece sorumsuz tavırlarına rağmen içeride ve dışarıda yapılan çirkin saldırılara rağmen savaş lobilerinin, kan lobilerinin kışkırtmalarına rağmen bu baharın kalıcı olması için yüreğimizi ortaya koyuyoruz. Bu süreci bozan bunun vebalinin altında kalır. Ben anamuhalefete de diğer muhalefet partilerine de sesleniyorum: Gidin lütfen bölgede bir tabela partisi olarak kalmayın, orada siyaset yapın. Orada demokrasi mücadelesini verin" dedi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90645


Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,688 µs