En Sıcak Konular

BDP GENELKURMAY'A GERİ ADIM ATTIRDI

2 Kasım 2013 15:39 tsi
BDP GENELKURMAY'A GERİ ADIM ATTIRDI BDP için “terör örgütüne arka çıkan, yardımcı olan” nitelemesini yapan Genelkurmay Başkanlığı, gelen yoğun tepkiler üzerine internet sitesindeki bu açıklamasını değiştirdi.

BDP kızınca TSK’dan geri adım geldi

BDP için “terör örgütüne arka çıkan, yardımcı olan” nitelemesini yapan Genelkurmay Başkanlığı, gelen yoğun tepkiler üzerine internet sitesindeki bu açıklamasını değiştirdi.
 
Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’de Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyelerinin bir eri bıçaklamalarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında BDP’ye yönelik olarak kullandığı “terör örgütüne müzahir” (arka çıkan, yardımcı olan) nitelemesini açıklama metninden çıkardı. Cizre’de bir er, önceki gün bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından 28 Ekim günü bıçaklanmıştı. Olay, TSK’nın internet sitesinde şöyle duyurulmuştu: “70’inci Mekanize Piyade Tugay 4’üncü Hudut Alayı’nın Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevli bir Er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak’ın Cizre ilçesinde, bölücü terör örgütüne müzahir bir parti binasının önünden geçerken, bölücü terör örgütünün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Anılan er, 28 Ekim 2013’te saat 14.30 sularında, Cizre’de belirtilen bina önünden geçerken, YDG-H mensupları tarafından, yanlarına çağrılmıştır. Er, söz konusu grup üyelerinin yanlarına gitmeyi reddedince, grup üyelerinden birisi, eri sırtının sol tarafından bıçaklamıştır. Olayı müteakip er, Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır.” 
 
Müzahir parti
TDK sözlüğünde “Arkalayan, destekleyici, arka çıkan, yardımcı” olarak açıklanan “müzahir” kelimesiyle BDP kastedilmiş, ifade, başta sosyal medya olmak üzere birçok mecrada özellikle BDP’lilerce eleştirilmişti.  Bunun üzerine Genelkurmay, internet sitesindeki bu açıklamayı değiştirerek kısalttı. Birkaç gün sonra yapılan değişiklikle açıklama şu hale geldi: “70’inci Mekanize Piyade Tugay 4’üncü Hudut Alayının Nusaybin’de konuşlu Hudut Tabur Komutanlığında görevli bir er, kanuni izinli olarak bulunduğu Şırnak’ın Cizre İlçesinde, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi üyeleri tarafından bıçaklanmıştır. Olayı müteakip er, Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. ” Genelkurmay Başkanlığı, 7 Ekim 2013 tarihinde yaptığı açıklamada da BDP’yi, 1992’de 33 PKK’lının öldürüldüğü çatışmanın yaşandığı Mardin Savur Taşlık ve Yazır köylerinde müze yapılması için PKK’lıları organize etmekle suçlamıştı.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90611


Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,997 µs