En Sıcak Konular

MHP FETHİYE'Yİ ŞİMDİDEN KAYBETTİ

2 Kasım 2013 15:38 tsi
MHP FETHİYE'Yİ ŞİMDİDEN KAYBETTİ MHP Fethiye Teşkilatı’na mensup delege ve parti üyesi 65 kişi, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret ederek, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Fethiye MHP'de artçı şok: 65 istifa daha!..

MHP Fethiye Teşkilatı'na mensup delege ve parti üyesi 65 kişi, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret ederek, partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.
Saatcı, ziyarette yaptığı konuşmada, insanların idealleri uğruna gerektiği zaman makamı ve mevkiyi bir kenara itebildiğini söyledi. Bunun ülke açısından önemli olduğuna dikkati çeken Saatcı, "Şu koltuk için her türlü değerini yerle bir edecek insanların çoğunlukta yaşadığı toplumda, bu arkadaşlarımızın söyledikleri üzerine kitap yazılacak sözlerdir. Herkes, inanıyorum ki bu sözlerden faydalanacaktır. Verilen destek Behçet Saatcı'ya verilen destek değil, insanlık onuruna, gururuna ve mağdur duruma düşürülen insanlara verilen destektir" dedi. Parti üyesi Recep Balcı ise geçen yıl MHP'de yapılan genel başkanlık seçiminde Devlet Bahçeli'nin karşısında olan bir adayı desteklediklerini, Bahçeli'nin ise bu konuyu karşılıklı bir hesaplaşmaya dönüştürdüğünü kaydetti. Bahçeli'nin Türkiye'de kendine muhalif olan il ve ilçe teşkilatlarını kapattığını savunan Balcı, "Bu süreçte benim de görev yaptığım İl Başkanlığı teşkilatı görevden alındı. Şimdi de 15 yıldır Fethiye'nin belediye başkanlığını başarıyla yapan Saatcı'yı partiden kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti. Bu nedenle partimden istifa ediyorum" diye konuştu.
 
40 kişi ayrılmıştı
Parti delegesi İsmail Uzunoğlu da Fethiye'de başarılı çalışmalarıyla güzel hizmetler yapan bir liderin partiden dışlanmasını hazmedemediğini belirtti. Saatcı'nın başarılı çalışmalarıyla MHP'nin bölgedeki oylarını artırdığını anlatan Uzunoğlu, bu nedenle partisinden istifa ettiğini bildirdi. 
Fethiye Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla ilçedeki bilboardlarda Türkçe ve Kürtçe kelimeleri karıştırarak yayımlanan ilan ile demokratikleşme paketinde bazı harflerin kullanımının serbest bırakılması eleştirilmişti. Bunun üzerine MHP Genel Merkezi tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Saatcı, gelişme üzerine partisinden istifa ettiğini açıklamıştı. Önceki gün de ilçe teşkilatındaki 40 kişi Saatcı'ya destek için istifa etmişti.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=90609


Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,894 µs