En Sıcak Konular

VATANDAŞA CİMRİ MÜLTECİYE BONKÖR

1 Kasım 2013 21:23 tsi
VATANDAŞA CİMRİ MÜLTECİYE BONKÖR Vatandaşa cimri mülteciye bonkör Suriye'de devam eden dış destekli kaostan en çok etkilenen ülke Türkiye oldu.

Vatandaşa cimri mülteciye bonkör

Vatandaşa cimri mülteciye bonkör Suriye'de devam eden dış destekli kaostan en çok etkilenen ülke Türkiye oldu. Bir yandan Suriye'deki isyancılara destek veren Ankara bir yandan da bu isyancıların saldırılarından kaçan mültecilere kesenin ağzını açtı 

Resmi kaynaklara göre 600 bin mülteci Türkiye'ye geldi ancak bu rakamın en az 1 milyon olduğu ifade ediliyor. Mültecilerin Türkiye'ye maliyeti 2 milyar dolar. 5. İzmir İktisat Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan "Dünyada burada bize en ufak bir destek vermiyor. Bize gelen destek şu ana kadar 135 milyon dolar. Yaptığımız harcama 2 milyar dolar... Bunun sosyolojik ve psikolojik tahribatlarına da katlanıyoruz" dedi.

Gaziye 350 TL, Suriyeliye 800 TL 
Basında yer alan haberlere göre Suriyeli mültecilere ayda yaklaşık 800 TL  ödeniyor. Mülteciler neredeyse asgari ücret kadar destek alırken Muharip Gazilere ödenen maaş sadece 360 TL. Hükümetin Suriyeli mültecilere kıyağı maddi destekle sınırlı değil.  Üniversitelerin kapısı da mültecilere açıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yayımladığı genelge ile Suriye sınırındaki illerde bulunan 7 üniversitenin, Suriyeli mültecileri "özel öğrenci" statüsünde kayıt etmelerine izin verdi. Buna göre, Suriyeli mülteciler, Gaziantep, Kilis 7 Aralık, Harran, Mustafa Kemal, Osmaniye Korkut Ata, Çukurova ve Mersin Üniversitelerinde "özel öğrenci" olarak ders alabilecek. Öğrencilerin durumlarını belirten belgeleri olmaları halinde bu belgeler incelenecek, ancak belgelerinin olmaması halinde sadece beyanları dikkate alınarak, "özel öğrenci" kayıtları yapılıyor.

Vatandaş yapılıyorlar!
Hükümet mültecilere vatandaşlık hakkı da veriyor. Şuana kadar binlerce Suriyeli'nin Türk vatandaşı yapıldığı ortaya çıktı. 

Muhalefet partilerine göre AKP Türk vatandaşı yapılan bu mültecileri seçim kozu olarak kullanacak. AKP'nin zayıf olduğu bölgelere yerleştirilen mültecilerin oy dengesini AKP lehine bozabileceği ifade ediliyor.


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,13002889/vatandasa-cimri-multeciye-bonkor


Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,467 µs