En Sıcak Konular

ERDOĞAN SURİYE'NİN İŞGALİNDEN YANA

31 Ağustos 2013 09:41 tsi
ERDOĞAN SURİYE'NİN İŞGALİNDEN YANA Erdoğan ABD’nin ‘sınırlı operasyon’ açıklamasına tepki gösterdi

Sınırlı operasyon bizi tatmin etmez!

Erdoğan ABD'nin 'sınırlı operasyon' açıklamasına tepki gösterdi

Başbakan Erdoğan, olası bir Suriye operasyonu hakkında "Küçük çaplı bir operasyon bizi tatmin etmez. Kosova olayını burada sergilemeliler. Yoksa 24 saatte uğra çekil bu olmaz" dedi. Erdoğan "Kerry'nin açıklamalarına bakılırsa G-20 (5-9 Eylül) öncesi müdahale olabilir" değerlendimesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna Suriye konusundaki gelişmeler damgasını vurdu. Başbakan Erdoğan basın mensuplarının soruları üzerine şu açıklamalarda bulundu:

- BM RAPORUNDAN BİR ŞEY BEKLENMEZ (BM denetçilerinin dönüşü ile BM Güvenlik Konseyi'nde farklı bir gelişme bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine) Temenni ederim ki BM Güvenlik Konseyi'nde ön yargılar hakim olmaz. Ön yargılar hakim olursa o gelecek olan rapordan hiçbir şey beklemek mümkün değil.

- ELEŞTİRİLERE YANIT (Müdahale durumunda kanın kanla temizleneceği eleştirilerinin hatırlatılması üzerine) Şimdi bu yaklaşımı ortaya koyanlar bunu şu anda Suriye'nin bu sürdürdüğü amansız insan kıyımına yardımcı olanlara karşı bunu niye söylemiyorlar? Şu anda Suriye rejimi bunu kendi imkanları ile mi yapıyor? Arkasında kimlerin olduğu belli. Kimlerin olduğu belli olduğu halde bunlara karşı bunu söylemiyorlar. Ama öbür tarafta buradaki kanın durdurulması için bir müdahalenin gerektiği tezinden hareketle çünkü burada rejimi zayıf düşürmek veya rejimi şu anda artık bu işi bırakma noktasına getirmektir aslolan. Çünkü bırakma noktasına geldiği zaman Suriye Ulusal Koalisyonu ister istemez devreye girecektir. Veya Suriye Ulusal Koalisyonu arkasında bir güç bulacak ve halk duruma el koyacaktır.

- UĞRA ÇEKİL BU OLMAZ (Belirli hedeflere yönelik küçük çaplı bir harekatın tatmin edici olup olmayacağı yönündeki bir soru üzerine) Şu andaki görüntü öyle gibi görünüyor. Ama ben şahsen bir Kosova olayını burada sergilemeleridir aslolan. Yoksa 24 saatte uğra çekil bu olmaz. Ama orada biliyorsunuz, aklımda kaldığı kadar 78 gün Kosova'da bir mücadele sürdü. Ondan sonra iş temizlendi. Kosovalılara bırakıldı ve çekildiler. Böyle bir durum. Kosova türü bir şey olduğu zaman orada rejim devam etmez artık.

- ARJANTİN ERTELENEBİLİR (ABD Başkanı Obama ile görüşüp görüşmeyeceği yönündeki soru üzerine) Kerry ve Ahmet Bey ile görüşmeler sürüyor. Gerekirse ben de bu hafta başı falan gibi zaten çarşamba günü Saint Petersburg'da bir araya geleceğiz. Orada fazla kalmayacak, görüşeceğim. Kendisi de orada fazla kalmayacak zaten. Aldığım habere göre belki açılışta bulunacak, sonra Saint Petersburg'dan ayrılacak. Bölgedeki gidişat sıkıntılı olursa Arjantin (2020 Olimpiyatları'nın hangi şehirde yapılacağının belirleneceği toplantı) ziyareti de ertelenebilir.

- TEZKEREYE İHTİYAÇ YOK Tezkereye şu anda ihtiyacımız yok. 4 Ekim'e kadar. Şu andaki süreç Meclis zaten tatilde. Olağanüstü toplantıya gerek olur mu olmaz mı Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüşürüz. Meclisin kapalı olduğu dönemde Cumhurbaşkanımızın yetkisi var.

- OPERASYON TARİHİ VERDİ Kerry'nin açıklamalarına bakılırsa G-20 öncesi müdahale olabilir. (Başbakan Erdoğan, 5-9 Eylül tarihleri arasına Moskova'da düzenlenecek G-20 zirvesine katılacak.)

- AŞIRI UÇLARA YAKIN DEĞİLİZ (Operasyonun El Nusra'ya yarayacağı konusunda endişelerin belirtilmesi üzerine)Arkadaşlar bizi artık tanımanız lazım. Bizi tanımamakta ısrar ediyorsanız onu anlayamam. Yani aşırı uçların hiçbirine yakın olmamızı kimse lütfen konuşmasın. Biz aşırı uçların hepsine karşıyız. Hepsinden uzağız. Açıklama yapmış BDP'nin Başkanı, diyor ki 'Ben adresleri veririm.' Yani bu kadar bu işlerde kabiliyetli ise bize PKK'lıların da adreslerini versin. Onlar da aşırı uçtur. Biz onların da üzerine gidelim.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/sinirli-operasyon-bizi-tatmin-etmez/565635/1/gundem


Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    27,611 µs