En Sıcak Konular

SURİYE SINIRINDA KURŞUNLAR TÜRKLERİ VURDU

18 Temmuz 2013 22:55 tsi
SURİYE SINIRINDA KURŞUNLAR TÜRKLERİ VURDU Suriye’nin Rasulayn kasabasında, PYD ile muhaliflerin radikal kanadı arasında çatışma çıktı. Sınırı aşan kurşunlar, 17 yaşındaki Mahsun’u öldürdü, 15 yaşındaki Ahmet’i ise ağır yaraladı...

Kurşunlar sınırı aştı!
 
1 ölü, 1'i ağır 4 yaralı

Suriye'nin Rasulayn kasabasında, PYD ile muhaliflerin radikal kanadı arasında çatışma çıktı. Sınırı aşan kurşunlar, 17 yaşındaki Mahsun'u öldürdü, 15 yaşındaki Ahmet'i ise ağır yaraladı... Çatışmaların, Özgür Suriye Ordusu bayrağının PYD tarafından indirilmesiyle başladığı öğrenildi.

Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn kasabasında, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD arasında çıkan çatışma sınırlarımıza da yansıdı. Çıkan çatışmada Ceylanpınar'da göğsüne isabet eden kurşunla yaralanan 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Yine Suriye'den atılan kurşunla başından yaralanan 15 yaşındaki Ahmet Gündüz de ağır yaralandı.


Anlaşma bozuldu

Uzun süredir sakin olan Rasulayn'da 3 gündür silah sesleri tekrar yükselmeye başladı. Geçtiğimiz Şubat ayında aralarındaki çatışmaları sonlandırarak 11 maddelik bir anlaşma yapan PYD ve Özgür Suriye Ordusu, Esad rejimine karşı ortak hareket kararı almıştı. Anlaşma ile Rasulayn'ın merkezi ÖSO'ya bırakılırken, ilçedeki bazı mahallelerin kontrolünü de PYD aldı. Ancak VATAN'ın edindiği bilgilere göre, önceki gün PYD güçlerinin ilçe merkezinde yer alan bir ÖSO kontrol noktasında, ÖSO bayrağını indirmesiyle iki taraf arasında aylardır süren sükunet yerini sert çatışmalara bıraktı. Anlaşmanın bozulduğunu belirteren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile beraber savaşan El Nusra cephesinin PYD'ye karşılık vermesinin ardından ise sert çatışmalar yaşanmaya başladı.

El Nusra-PYD çatışması

PYD grupları, ilçe merkezinde yer alan ÖSO'nun radikal dinci kanadı El Nusra cephesine saldırarak bir kontrol noktasını bombaladı. Bu saldırıda El Nusra cephesinden 3 kişi hayatını kaybetti. Saldırıya karşılık veren El Nusra cephesi de bu kez PYD'nin konuşlandığı bir mahalledeki kontrol merkezine saldırı başlattı ve bu saldırıda da PYD'nin yaklaşık 30 üyesinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Çıkan olaylarda 20 sivil de yaşamını yitirdi. Diğer yandan PYD'ye karşı savaşan El Nusra Cephesi içerisinde çok sayıda Kürt'ünde yer aldığı öğrenildi.

Muhtar da yaralandı 

Ceylanpınar'da dün saat 10.50 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen tüfekten çıkan bir mermi sınıra 300 metre uzaklıktaki evinde uyuyan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla'nın sağ kolunun altına isabet etti. Yaralanan muhtar, Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde yapılan tedavisi ardından taburcu edildi.

Vatandaş kafasını kaldıramıyor

Suriye'de iç savaşın yaşandığı 3 yıldır sürekli top ve silah sesleriyle sarsılan Ceylanpınar'da vatandaş yine diken üstünde. Vatandaş, kurşun isabet etmesin diye kafasını bile çıkaramıyor. Caddeler boşaldı, kimse evden çıkmıyor. Belediye hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşlardan mecbur kalmadıkları sürece dışarıya çıkmamaları ve pencerelerden uzak durmaları isteniyor.

Genelkurmay: karşılık verildi

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye sınırında Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi karşısındaki Resulayn İlçesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarıyla muhalifler arasında, 16 Temmuz 2013 günü saat 14.00 sularında başlayan çatışmaların devam ettiğini bildirdi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

"Ceylanpınar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla, 17 Temmuz 2013 saat 10.00'da, Suriye tarafından seken bir hafif silah mermisi ile yaralanmıştır. Ceylanpınar Devlet Hastanesine sevk edilen şahsın hayati tehlikesi yoktur. Gece boyunca devam eden çatışmalar esnasında Ceylanpınar ilçe merkezindeki evlere 4 adet, Ceylanpınar ilçe Emniyet Müdürlüğü binasına da 5-10 adet hafif silah mermisi isabet etmiştir. 

Angajman kuralları gereği; Suriye topraklarından ateş açılan mevziiye Cenkeser Hudut Karakolu'ndan ateşle karşılık verilmiştir."

Mahsun toprağa verildi

Önceki gün akşam saatlerinde göğsüne isabet eden kurşunla yaralanan 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul tüm müdahalelere rağmen dün gece yarısı yaşamını yitirdi. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda ailesine teslim edilen 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul'un cenazesi, öğle saatlerinde Ceylanpınar'a getirildi. Mahsun; yakınları, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ceylanpınar Kaymakamı İbrahim Çenet ve bürokratların katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi. (Kenan BUTAKIN / VATAN)


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/sinirda-catisma/554680/7/yasam


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,847 µs