En Sıcak Konular

''3. KÖPRÜNÜN GÜZERGAHI İSTİMLAK BEDELLERİ YÜZÜNDEN DEĞİŞTİ'' İDDİASI

13 Temmuz 2013 23:08 tsi
''3. KÖPRÜNÜN GÜZERGAHI İSTİMLAK BEDELLERİ YÜZÜNDEN DEĞİŞTİ'' İDDİASI CHP'li Gürsel Tekin, 3. Boğaz Köprüsü'nün imar planına ilişkin, "Orada istimlak bedelleri çok yüksek olduğu için yandaş firmalarınıza yük gelmesin diye bunu yaptınız. Öyle kuş muş hikaye" dedi.

Tekin'den flaş 3. Köprü iddiası!

''Kuş muş hikaye''

CHP'li Gürsel Tekin, 3. Boğaz Köprüsü'nün imar planına ilişkin, "Orada istimlak bedelleri çok yüksek olduğu için yandaş firmalarınıza yük gelmesin diye bunu yaptınız. Öyle kuş muş hikaye" dedi.

Tekin, beraberindeki heyetle 3. Boğaz Köprüsü'nün güzergahları arasında yer alan ve ağaç kesimi yapılan Sarıyer Uskumru Köyü mevkisinde, gazetecilere köprünün güzergahıyla ilgili açıklama yaptı. 3. Köprü güzergahına ilişkin 2009'da yaptığı açıklamadan 5 saat sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini yalanladığını anlatan Tekin, Erdoğan'ın kendisine bir özür borcu olduğunu söyledi.

Türkiye'de, son günlerde eyalet sisteminin tartışıldığını dile getiren Tekin, "Belli ki İstanbul bir eyalet şehri olmuş. Üçüncü köprü ve havaalanı ile ilgili kentin belediye başkanı Topbaş ne yapar acaba? Haberi olmaz mı? Sayın Topbaş'ın yapmış olduğu 100 binlik planda bu üçüncü köprü var mı? Milyonlarca İstanbullu'nun reyleriyle seçilmiş bir belediye başkanının buradan haberi olmaz mı? Adı ne? Orman bakanı... Nerede Orman Bakanı? 2009'da bana 'bir tek ağaç kesilmeyecek' diye cevap vermiştiniz. Bunlar ne?" diye konuştu.

Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adında bir bakanlık bulunduğunu, ihale olmadan bir hafta önce, bu ihalenin yasa dışı, korsan olduğunu ifade ettiğini, o gün kimseden ses çıkmadığını ifade ederek, "Bu ülkede saçımızın teli kadar hukuk varsa şu yazı, (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 3. Köprü güzergahındaki değişikliklere ilişkin köprü güzergahında bulunan 16 belediyeye gönderdiği yazı) ihaleyi iptal etme gerekçesidir" dedi.

"Kuş muş hikaye... Bütün bu rezilliğin hesabı sorulacaktır"

Yazıdaki "Söz konusu imar planları esas onaylı güzergah projesinde yapılan değişiklikler neticesinde revizyon yapılması gerektiğinden mevcut imar
planlarının iptal edilmesi uygun görülmüştür" ibaresini okuyan Tekin, bu duruma hangi kılıf uydurulacağını merak ettiğini, "Nasıl olsa basını, medyayı ayarlamışız. Yapabileceğimiz her türlü hatayı kimsenin görme imkanı yok" düşüncesiyle ilgili kişilerin akıllarına kuşların geldiğini aktardı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şöyle devam etti: "Orası kuş güzergahıymış. Ayıptır, bunlar hakikaten çok çirkin şeylerdir. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür rezillikleri kimse kabul etmez. Biz yıllar önce, 3 yıl söylemişiz. Diyeceksiniz ki, nedeni nedir o zaman? Bunun nedeni kısa ve öz... Özellikle bu planlar yapılırken İstanbul Belediyesi, kurumların tamamı, kentin seçilmiş belediye başkanı baypas edildi. Hadi diyelim ki, CHP'li belediye başkanını istemiyorsunuz, baypas ettiniz. Kendi belediye başkanınızdan ne istediniz? En azından bir hukuku çerçeveye oturtun. Plana oturtun. Şimdi bana bu ihalenin meşru olduğunu kim söyleyebilir? Neye göre, hangi gerekçelere göre kaydırdınız? Onu da çok iyi biliyoruz. Orada istimlak bedelleri çok yüksek olduğu için yandaş firmalarınıza yük gelmesin diye bunu yaptınız. Öyle kuş muş hikaye. Bütün bu rezilliğin hesabı sorulacaktır. Yine bütün kurumlara soruyorum; ÇED raporu var mı? Çok önemli iki tane ihale oldu. Bu ülkenin üniversiteleri, odaları, teknik insanları, namusunuz, vicdanınız, haysiyetiniz varsa, yarın çocuklarınıza hesap vermek durumunda kalmak istemiyorsanız, bugün çıkın konuşun. Nerede ÇED raporu?"

"Bu, organize yolsuzluk belgesidir"

Tekin, gariban bir vatandaşın ufak bir işletmesi için bile 15 ayrı kurumdan evrak istendiğini belirterek, İstanbul'un en önemli yerinden, akciğerininden ÇED raporu istenilmediğini savundu. Güzergahta 16 ilçe bulunduğunu, bunlardan 15'inin belediye başkanının sesinin çıkmadığını dile getiren Tekin, "Beykoz belediye başkanı, yarın Beykoz'da nasıl sokağa çıkacaksın? Neye göre bu güzergahlar sağa sola gönderiliyor? Böyle bir şey olabilir mi? Bu, organize yolsuzluk belgesidir. Bunun kısaca özeti bu. Bütün sorduğumuz sorulara karşılık yarın bir tane şerefli, namuslu bir iktidar yetkilisi çıksın 'Evet ÇED raporumuz vardır' desin. Çevre Bakanı, Orman Bakanı size soruyorum? Hani diyordun burada bir tek ağaç kesilmeyecek. Mübarek günde bile yalan söylüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"650 bin ağaç kesilmiştir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, bir basın mensubunun "Ne kadar ağaç kesildi?" sorusunu şöyle cevapladı:

"Ben Orman Bakanı olsaydım söylerdim. Nerede ne kadar kayacağını ben bilmediğim için... Ona soruyoruz. Her gün 1 metre, 3 metre kayabilir. Bu kaymaların tamamının önemli kısmı ne yazık ki firmalara rant sağlamaktır. Çünkü ciddi istimlak bedelleri var. 1,5-2 kilometre... Beykoz civarında daha geniş. Çıksın bir tanesi söylesin... Yok efendim kuşlarmış. Sizin doğaya saygınız yok ki kuşa olsun. Yani ağaçları keseceksiniz, ağaçların tepesindeki kuşları katledeceksiniz, sonra yok efendim kuşlarmış. Arkadaşlarımızın ilk günden beri aldığı kayıtlarda 650 bin ağaç kesilmiştir. 190 kilometrelik bir güzergahtan bahsediyoruz ve İstanbul'un tam akciğeri, su havzalarının olduğu yer. Bütün bu su havzaları ve orman alanları talan edilecek. İleride TOKİ'nin ormanlık alan içerisini imara açtığını görüyoruz. İnşallah bu güzergah ve 3. köprü güzergahında arsa değişikliklerinin kimler tarafından yapıldığını kamuoyu görecek. Merak etmeyin hiçbir şey gizli kalmayacak. Köy köy, kasaba kasaba dolaşıp bu rezilliklerinizi anlatacağız."

Bu arada, açıklama öncesinde bir vatandaşın "Burada yandaş medyanın ne işi var?" sözlerine Tekin, "Basın emekçilerinin ne suçu var? Basın mensuplarının canları çıkıyor sabahtan akşama kadar. Hiçbir güvenceleri olmadan çalışıyorlar. Onların ne suçu var? Ara patronlarına söyle. Biz bugün başka bir şey için geldik" şeklinde tepki gösterdi.

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/tekinden-flas-3-kopru-iddiasi/553941/1/gundem


Bu haber 1,101 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,926 µs