En Sıcak Konular

PKK VE BDP BULUŞTU HEDEF ÖZERKLİK

13 Temmuz 2013 12:33 tsi
PKK VE BDP BULUŞTU HEDEF ÖZERKLİK BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, PKK'lı Kaplan'ın cenazesinin toprağa verildiği yerde yaptığı konuşmada, Kürt halkının Abdullah Öcalan şahsında özgürlüğe ve barışa emin adımlarla yürüdüğünü söyledi

PKK'lı yaylada defnedildi, cenazeye BDP milletvekili ile silahlı PKK'lılar katıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda geçen yıl güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK'nın sözde askeri meclis üyesi 'Mehmet Goyi' kod adlı Mehmet Kaplan'ın cenazesi dün Van, Hakkari ve Şırnak üçgeninde bulunan Faraşin Yaylası'nda defnedildi.

Cenazeye BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile PKK'nın sözde Van eyelat sorumlulardan Simko Derik ile elinde uzun namlulu silahlar bulunan PKK'lılar katıldı.
Geçen yıl Kato Dağı'nda güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölen PKK'lılar 'Nergiz Cizre' kod adlı Nergiz Karahan ile 'Mehmet Goyi' kod adlı Mehmet Kaplan'ın cenazeleri, bir grup PKK'lı tarafından Beytüşşebap'ta düzenlenen 'Koyun Kırkma Kültür ve Doğa Festivali'nde geçen hafta sonu katılanlara teslim edildi. Malatya Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan PKK'lılardan, Karahan'ın cenazesi önceki gün Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde defnedilirken, Kaplan'ın cenazesi, dün ailesi tarafından alındı.


SİLAHLI PKK'LILAR KARŞILADI
Van'ın Gevaş İlçesi yakınlarında kalabalık grup tarafından karşılanan cenaze Van, Şırnak, Hakkari üçgeninde bulunan Faraşin Yaylası'na götürülmek üzere yola çıkarıldı. Cenaze konvoyuna Nardiz Bölgesi'nde örgütün sözde Van eyalet sorumlularından Simko Derik'in de aralarında bulunduğu elinde uzun namlulu silahlar bulunan PKK'lılar da katıldı.


MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANLARI KATILDI
Faraşin Yaylası'na götürülen PKK'lı Mehmet Kaplan'ın buradaki cenazesine BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van İl Başkanı Musa İtah ile Yardımcısı Figen Yaşar, Şırnak'ın Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, BDP Beytüşşebap İlçe Başkanı Abdulkerim Ataman ile Kaplan'ın yakınları da katıldı.
Yaylada Kaplan'ın cenazesi omuzlara alınarak defnedileceği yere götürülürken, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slgan atıldı; Öcalan ile ölen PKK'lıların fotoğrafları taşındı.

SEÇİM SONRASI ÖZERKLİK KUTLANACAK
BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, PKK'lı Kaplan'ın cenazesinin toprağa verildiği yerde yaptığı konuşmada, Kürt halkının Abdullah Öcalan şahsında özgürlüğe ve barışa emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Kürt halkının Öcalan'ın etrafında kenetlenmesi ile ancak özgürleşebileceğini söyleyen Gür, önümüzdeki yerel seçim sonrası özerkliğin kutlanacağını ileri sürerek, Artık 4 parçadan Kürt halkının birleşme zamanıdır. Kürt halkı, ulusal ittifakını pekiştirerek, özgürlüğe yol olacaktır. Sayın Öcalan, 21 Mart Diyarbakır Nevruzu ile yeni bir sürecin, silahların susacağı, demokratik siyasetin önünün açılacağı yeni bir süreç başlattı. Bu süreç ile gençlerin ölümlerinin önüne geçildi. Bu çok anlamlı ve çok erdemli bir duruştur. Sayın Öcalan'ın başlattığı bu süreç, bizim için büyük bir önem ve onur taşıyor. Bu süreç bizleri Kürdistan topraklarında özgürlüğe götürecektir. Ben buradan bir de Rojava'da (Suriye) yaşanan gelişmelere değinmek istiyorum. Rojava halkının direnişini selamlıyorum, orada çok büyük şeyler oluyor, lütfen gözümüzün, kulağımızın biri de her gün Rojava'da yaşanan gelişmelerin üzerinde olsun. Bugün de burada Faraşin'de şehit Mehmet Goyi'yi son yolculuğuna uğurluyoruz. Mehmet arkadaş büyük bir komutandı. Davası uğruna yaşamını feda etti. Bizim de üstümüze çok şey düşüyor, Şehitlerin anısı önünde, onların mücadelesinin yolcuları olmaktır. Rehber Apo yolunda yürüyerek, özgürlüğe koşacağız. Ben bir kez daha ailesine ve tüm Kürt halkına başsağlığı diliyorum dedi.


PKK'LI KONUŞTU
Cenazede PKK'nın sözde Van Eyaleti sorumlularından Simko Derik, bir konuşma yaptı. Derik, Şehidimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Son damla kanımıza kadar onların yolunda gideceğiz. Önder Apo'nun başlatmış olduğu bir süreç var. Biz Serok Apo'ya ve şehitlerimize güveniyoruz, devletten hiçbir beklentimiz yok. Önderliğin bize sunduğu fikirleri ve iradesine inanıyor ve güveniyoruz. Bunu esas alarak buna karşılık adım atıyoruz. Halk ve gerilla iç içe şehitlerini selamlıyor ve şehidimizi toprağa veriyoruz. Şehidimizi saygıyla anıyoruz, bu da bizim şehitlerimize verdiğimiz değerden kaynaklanıyor. Şehit heval Mehmet'in vasiyeti üzerine kendisini Faraşin bölgesinde toprağa veriyoruz. Buradaki şehitlik Mehmet Goyi ismi alacak dedi.
Daha sonra Kaplan, yaylada defnedildi.

Odatv.com

Kaynak: ODATV http://www.odatv.com/n.php?n=pkkli-yaylada-defnedildi-cenazeye-bdp-milletvekili-ile-silahli-pkklilar-katildi-1207131200




Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,974 µs