En Sıcak Konular

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK DA EŞBAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇTİ

10 Temmuz 2013 19:37 tsi
TERÖR ÖRGÜTÜ PKK DA EŞBAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇTİ Terör örgütü yeni yapılanmaya gitti.Murat Karayılan'ın yerine Cemil Bayık ve Bese Hozat geldi. APO oybirliğiyle yeniden KCK Genel Başkanlığı'na seçildi.

KCK'da sürpriz değişiklik!

KCK yapılanmasında sürpriz bir değişikliğe gidildi. ANF'nin haberine göre yönetimde yaşanan sıkıntılar ve aksaklıklar sebebiyle eşbaşkanlık sistemine geçildi.

Yönetim kurulu başkanı Murat Karayılan'ın yerine Cemil Bayık ve Bese Hozat geldi. Abdullah Öcalan oybirliğiyle yeniden KCK Genel Başkanlığı'na seçildi.

PKK'nın zirvesini değiştiren genel kurulda 5 ayrı Kürtçe lehçesinin yanı sıra Türkçe yemin edilmesi dikkat çekti. KCK sistemini değiştiren kararların alındığı kurulda, eşbaşkanlık sistemi geldi.KONGRA GEL Eşbaşkanlığı'na ise Hacer Zagros ile Remzi Kartal seçildi. İki kadın ve iki erkekten oluşan dört yardımcı seçimlerle belirlendi. 

KCK'nın 30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen toplantılarında çözüm süreci, PKK'nın geri çekilmesi de tartışma konusu oldu.

Başbakan Erdoğan'ın "Çözüm Süreci" olarak nitelendirdiği sürecin yol haritasını PKK'ya İmralı'dan gönderdiği mektuplarla çizen PKK lideri Abdullah Öcalan, örgütü de mektuplarla dizayn etti.

PKK'nın Abdullah Öcalan'ın ardından gelen ikinci adam olarak nitelendirilen Murat Karayılan'ın, KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı'ndan örgütün silahlı gücü HPG'nin başına getirilmesi yaklaşık üç ay süren "Mektuplu" müzakerenin sonucunda alındı.

YENİ GÖREVİ

Öte yandan Hürriyet'ten Onur Konuralp'in haberine göre Murat Karayılan PKK'nın sözde silahlı kanadı HPG'nin başına getirildi.

DTK'DAN ADALET BAKANLIĞI'NA ÖCALAN İSTEĞİ

İMRALI Adalası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı son görüşmede, sağlık sorunları ile ilgili adaya bağımsız bir doktor heyetinin gönderilmesini istemesinin ardından; Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e başvuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK), oluşturdukları sağlık heyetinin adaya gönderilmesi için izin istedi.

Buldan: Sadece bir görev değişikliği

Yapılan bu değişiklikle ilgili olarak konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan şunları söyledi:

"PKK'da kimsenin kafası karışık değil, yaptıkları sadece bir iç düzenleme ve kendi aralarında varmış oldukları bir karar. Bu karar kendilerinin vermiş olduğu bir karar olduğu için, bu kararı farklı yerlere çekmek, farklı yorumlar yapmak doğru değil. Bir iç karışıklıktan ya da süreçle bağlantılı bir durumdan kaynaklı bir değişiklik değil. Yapmış oldukları 9'uncu kongrede aldıkları karar doğrultusunda bir görev değişikliği. Murat Karayılan da zten HPG'nin başına geçmiş ve Cemil Bayık da KCK'nın başına geçti. Sadece bir değişiklik, bunun altında başka bir şey aramaya gerek yok."


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/kckda-surpriz-degisiklik/552872/1/gundem


Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,490 µs