En Sıcak Konular

AKP'DEN APO'YU KURTARMA YASASI

9 Temmuz 2013 11:31 tsi
AKP'DEN APO'YU KURTARMA YASASI Adalet Bakanı Ergin, ‘sağlık sorunu yaşayan tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması’ için çalışma başlattı ve “acil” talimatı verdi.

AKP'den Apo'yu kurtarma yasası!

Adalet Bakanı Ergin, 'sağlık sorunu yaşayan tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması' için çalışma başlattı ve "acil" talimatı verdi. MHP'li Halaçoğlu, "Göreceksiniz, Öcalan yabancı doktor heyeti raporuyla salıverilecek!" dedi
 
Müebbet hapis cezasına rağmen kapatıldığı İmralı'dan PKK'yı yönetip, iktidarla pazarlık yapan, açılım zarar görmesin diye savcıların dosyasına dokunamadığı bebek katili Öcalan'ı serbest bırakma operasyonu adım adım hayata geçiriliyor. Kandil'den yapılan açıklamalar ve BDP'nin tavrından sonra finali AKP iktidarı üstlendi. "Sürecin devamı için" kamuoyu terörist başının serbest kalması gerektiği fikrine hazırlandı. Örgütün Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan da, batı medyasına "Sürecin sonunda Öcalan dahil herkes serbest kalacak" haberlerini pompaladı. BDP heyeti 19 Haziran ve 2 Temmuz'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin'le bir araya gelip "sağlık sorunu yaşayan tutuklu ve hükümlüler için" devreye girdiği ve bürokratlara tutuklu ve hükümlüler için çalışma başlatılması ve bir hafta içinde uygulamaya girmesi talimatı verdiği ortaya çıktı. 4. Yargı Paketi'nde yasal altyapının uygun hale getirilmesi ve yeni düzenlemeyle sağlık sorunları yaşayan tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılmasının yolu açılacak. Bu kapsamda ilk etapta 50 KCK tutuklusu serbest bırakılacak.
 
"Özel mahkum" 
 
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, 19 Haziran'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bir araya gelerek bu konuyu görüşmüştü. Görüşmede, İmralı'da kendisine yapılan müstakil evde sözde "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasını çeken "Özel Yetkili Mahkum" teröristbaşı Öcalan'ın serbest kalması için neler yapılabileceğinin ele alındığı öğrenildi. Taraflar, bu görüşmenin ardından 2 Temmuz'da yeniden bir araya gelerek konuyu masaya yatırdı. Bakanlığın, hapishanede olan ve sağlık durumu iyi olmayan mahkumlardan sağlık raporu isteyeceği ve raporla hapishane şartlarının tedavisine izin vermediği belgelenen tutukluları serbest bırakacağı ileri sürülüyor. Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalara göre ilk etapta sağlık sorunları yaşayan 50 KCK tutuklusu serbest bırakılacak.
 
Anlaşma gereği
 
Bir süre önce İmralı Adası'na giden bebek katili Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, "Ağabeyimin sağlık sorunları var. Burnunda, boğazında ve ağzında yanmalar devam ediyor. Çoktan beri devam ediyor bu sorun. Bağımsız doktor heyetini istiyor" diye açıklamalarda bulunmuştu. Terörist başı Öcalan'ın da, kardeşinin belirttiği sağlık sorunları nedeniyle Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanacak yeni düzenlemeden yararlanmaya çalıştığı öğrenildi.
 
Altyapı daha önce hazırlandı
 
Adalet Bakanlığı, daha önce de PKK ile varılan anlaşmanın önündeki engellerden biri olan hasta tutuklu ve mahpusların tedavisinin cezaevi dışında yapılması için bir dizi düzenleme gerçekleştirmişti. İlk olarak 4. Yargı Paketi'nde, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da yer alan "Hapis cezasının infazının hastalık nedeni ile ertelenmesi" başlıklı maddesine ek fıkra ile "Toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen kişi hakkındaki cezanın infazının geri bırakılması nedenleri'nin arasına, maruz kalınan ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirememe hali" de eklendi. Bu arada, Adli Tıp Kurumu'nun da daha hızlı çalışması için bir dizi önlem alındı. Adli Tıp Kurumu ve Sağlık Bakanlığı arasında internet altyapısı güçlendirilerek, kurumun tam teşekküllü hastanelerin hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili verdiği raporlar ve görüşlere anında ulaşma olanağı sağlandı.
 
BDP'den sokak eylemleri!
 
Hükümetle pazarlığa oturan BDP tarafından iktidarın süreci hızlandırması için başlatılan "Hükümet Adım At" eylemleri çerçevesinde Van'da da geniş katılımlı bir oturma eylemi yapıldı. Çevreye terörist başının posterleri ve iktidara yönelik pankartlar asıldı. BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, "BDP olarak hükümete 25 maddelik demokratikleşme paketi sunduk. Bu paket çözüm sürecini daha da derinleştirecek, karşılık güven duygularını artıracak ve rahatlatacak bir pakettir. TBMM tatile girecek. Bu yüzden hükümetin ramazan bayramından sonra bu konuyla ilgili Meclis'i toplaması gerekiyor. Silahlar sustu, şimdi siyaset konuşacak. Bu yüzden AKP nasıl Kazlıçeşme'de miting düzenliyorsa, miting ve eylem yapmak bizim de demokratik hakkımız. Biz bu hakkın kullanılması için sokaktayız. Ama siyasetin önüne TOMA'ları, polisi, panzeri koyarsanız bu süreç ilerlemez. Biz BDP olarak bütün darbelere karşıyız. AKP hükümetine karşı olabilecek bir darbeye de karşı çıkarız. İşte bu yüzden hükümete 'adım at'diyoruz. Eylem ve etkinliklerimiz bir ay boyunca sürecek" dedi.

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=86347


Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,460 µs