En Sıcak Konular

ASKERLER MURSİ'Yİ ''BALTACILAR''DAN KAÇIRDI

30 Haziran 2013 16:11 tsi
ASKERLER MURSİ'Yİ ''BALTACILAR''DAN KAÇIRDI Mısır, Mübarek’in devrilmesine sebep olan olaylardan sonra, en kritik gününü bugün yaşayacak. Cumhurbaşkanı Mursi, resmi konutundan alınıp ailesiyle birlikte bir ordu karargahına saklandı.

Mursi'yi kaçırdılar!
 
'Baltacılar' korkuttu

Mısır, Mübarek'in devrilmesine sebep olan olaylardan sonra, en kritik gününü bugün yaşayacak. Cumhurbaşkanı Mursi, resmi konutundan alınıp ailesiyle birlikte bir ordu karargahına saklandı.

Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden sonra, daha önce Mübarek tarafından yasaklanan Müslüman Kardeşler'in adayı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Muhammed Mursi, iktidarının ilk gününde, 'Sorunları çözmek için bana 100 gün verin' demişti. Oysa ki, aradan geçen 364 günde Mursi, kimseyi tatmin edecek adımlar atamadı. Müslüman Kardeşler ,İslam'ı daha çok referans alan yasalar çıkarmadığı için Mursi'ye tepki gösterirken, laik kesim ise çıkarılan yasalarla hayat tarzlarının tehdit altında olduğunu savunuyor. Verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle muhalifler 30 Haziran'ı, haftalar öncesinden Mursi'yi istifaya zorlamak için düzenlenecek dev mitingin tarihi olarak belirlemişti. Muhaliflerin bu kararı, ülkeyi yıllar sonra yeniden iç savaşın eşiğine getirdi.

'Baltacılar' korkuttu

Mursi, önce muhalifleri 'Baltacılar' olarak nitelendirdi. Ardından kendi taraftarlarından oluşan 1 milyon kişiyi Tahrir meydanına toplayacağını duyurdu. Muhaliflere 'iktidarı değiştirmenin yolu sandıktır' dedi. Protestoların dinmemesi üzerine kendisine muhalif olan bir TV kanalını kapattı. Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak kullanılan El İttihadiye Sarayı'na yürümek isteyen bir grup, askerler tarafından durduruldu. Mursi'nin Cumhurbaşkanlığı resmi konutunda can güvenliğinin olmayacağı gerekçesiyle, askerler Mursi'yi ailesiyle birlikte orduya ait bir karargaha yerleştirdi.

'Bugün, senin son günün'

Bugüne 'Öfke Günü' adını takan muhalifler, 'Mursi uyan, bugün senin son günün' diye bağıracak. Ellerinde, 'Defol' yazılı kırmızı kartlarla Mursi'yi istifaya davet edecek. Müslüman Kardeşler Yetkilisi Cihad el-Haddad, ülke çapında, Hürriyet ve Adalet Partisi ile Müslüman Kardeşler'in 8 bürosunun, "Baltacı" diye tabir edilen illegal gruplar tarafından yakılıp, tahrip edildiğini savundu. Mısır'daki muhalif partilerin çatı kuruluşu Ulusal Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Münir Fahri Abdunnur, 30 Haziran'da düzenlenecek gösterilere büyük bir katılım beklediklerini ifade ederek, "Ne yazık ki gösteriler bütünüyle barışçıl bir şekilde sonlanmayacak, aksine birçok insanın hayatını kaybedeceği şiddet olaylarıyla sonuçlanacak"dedi.

Meydanlar savaş alanı gibi

Mursi'nin, taraftarlarına sokağa inme talimatı vermesinin faturası daha şimdiden ağır oldu. Cumhurbaşkanı'nın istifasını isteyen gruplar ile karşıtlarının başkent Kahire'nin iki ayrı bölgesinde düzenledikleri gösterilerde çatışmalar çıktı. Olaylar Mısır'ın diğer kentlerine de sıçradı. Aralarında 21 yaşında Amerikalı bir foto muhabiri öğrencinin de bulunduğu 7 kişi öldü, 500'den fazla kişi yaralandı.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/mursiyi-kacirdilar/549769/30/Dunya


Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,516 µs