En Sıcak Konular

AKDENİZ OYUNLARI TARİHİNİN ALTIN REKORUNU KIRDIK

29 Haziran 2013 14:50 tsi
AKDENİZ OYUNLARI TARİHİNİN ALTIN REKORUNU KIRDIK Mersin’de süren 17. Akdeniz Oyunları’nda dün karatede alınan 3 birincilikle 34 madalyaya ulaşılarak turnuva bitmeden rekor kırıldı.

Akdeniz Oyunları tarihinin altın rekorunu kırdık

Mersin'de süren 17. Akdeniz Oyunları'nda dün karatede alınan 3 birincilikle 34 madalyaya ulaşılarak turnuva bitmeden rekor kırıldı. Erkekler 67 kilo altın madalya mücadelesinde milli karateci Ömer Kemaloğlu ile Faslı sporcu Redouan Kousseksou tatamiye çıktı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşma boyunca salonu dolduran seyirciler, milli sporcuya büyük destek verdi. Karşılaşmanın sonunda rakibini 4-3 mağlup eden Kemaloğlu altın madalyanın sahibi olurken Faslı Kousseksou ise gümüş madalyada kaldı. Kategorideki bronz madalyaları Cezayirli Mohamed Boudis ve Mısırlı Magdy Mohamed kazandı. 
Karate kadınlar 50 kiloda milli sporcu Serap Özçelik, altın madalya kazandı. Türk sporcu Serap Özçelik ile Mısırlı Areeg Rashed tatamiye çıktı. Salonu dolduran Türk seyircilerin alkış ve tezahüratları eşliğinde final maçını yapan Özçelik, Mısırılı rakibini 7-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Mısırlı Rashed ise gümüş madalyada kaldı. Kategorinin bronz madalyalarını, Fransız Alexandra Recchia ve İtalyan Giorgia Gargano aldı. 
Karatede kadınlar 55 kiloda finale kalan Tuğba Yenen, altın kazandı. Yenen ile Fransız sporcu Lucie Ignace tatamiye çıktı. Oldukça çekişmeli geçen ve normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmayı hakem kararıyla kazanan Tuğba Yenen altın madalyanın sahibi oldu. Fransız Ignace ise gümüş madalyada kaldı. Kategorinin bronz madalyalarını İtalyan Selene Guglielmi ile İspanyol Marta Armentia Cerio kazandı.
Futbolda normal süresi 2-2 biten mücadelede Fas, Türkiye'yi penaltı atışları sonunda 5-4 yenerek altın madalya aldı. Millilerin golleri 15'te 
A. Bardakçı ve 27'de İ. Coşkun'dan geldi. Fas'ın sayılarını ise 1'de Khaloua ve 70'de Ennafati kaydetti.
Kano yarışlarında K1 1000 metre erkeklerde İspanya, K1 500 metre kadınlarda Slovenya, K2 1000 metre erkeklerde İtalya altın kazandı. 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85967


Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,120 µs