En Sıcak Konular

LİCE'DE UZMAN ÇAVUŞ KAÇIRILDI

29 Haziran 2013 14:25 tsi
LİCE'DE UZMAN ÇAVUŞ KAÇIRILDI Diyarbakır'da dün yaşanan Lice olaylarının ardından silahlı bir grup, sivil kıyafetli bir jandarma özel harekat uzman çavuşunu kaçırdı. Uzman çavuş için bölge de operasyon başlatıldı.

Lice'de bir uzman çavuş kaçırıldı

Diyarbakır'da dün yaşanan Lice olaylarının ardından silahlı bir grup, sivil kıyafetli bir jandarma özel harekat uzman çavuşunu kaçırdı. Uzman çavuş için bölge de operasyon başlatıldı.

Alınan bilgiye göre; Diyarbakır'ın Lice ilçesi Kayacık köyünde jandarma karakoluna yeni ek binalar yapılmasını protesto etme amacıyla düzenlenen yürüyüşte 1 kişi öldü, 2'si ağır 9 kişi yaralanmasının ardından silahlı bir grup yolu trafiğe kapattı. Lice'nin Yakacık yol ayrımında gidiş ve gelişleri yasaklayan grup kimlik kontrolü yaptı. Yaklaşık 2 saat boyunca yaşlı ve hastaların bile geçişini izin vermeyen grup, aynı saatlerde durdurdukları özel otomobilde bulunan sivil giyimli Jandarma Özel Harekat Birliği'nde görevli uzman çavuşu alarak kırsal alana götürdü. Arabasıyla birlikte kırsala götürülen uzman çavuştan dün geceden beri haber alınamıyor. Uzman çavuşun bulunması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Bu arada uzman çavuşun kaçırıldığı bölgede özel birliklerin operasyon başlattığı belirtildi.

Dün gece Lice'nin Fis Ovası'nda yolu trafiğe kapatan grup, Lice'ye gitmek isteyen ve Diyarbakır'a dönmek isteyenlere izin verilmedi. Yolda ateş yakan grubun, yaklaşık 2 saatin bir sürenin ardından bir pikaba binerek bölgeden ayrılmasının sonra yol iki yönlü olarak trafiğe açıldı.

DİYARBAKIR'DA GERGİN GÜN!

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Lice ilçesindeki olayla ilgili olarak mahallinde incelemenin sürdüğünü bildirdi.

Kıraç, Lice'deki olay yerinde savcının tahkikatının sürdüğünü belirterek, adli ve idari soruşturmanın süreceğini ifade etti.

Olayda hayatını kaybeden Medeni Yıldırım'ın cenazesinin bugün Diyarbakır'da defnedileceğini belirten Kıraç, "Ölen vatandaşımız için başsağlığı diliyoruz. Cenazeleri için son görevlerini yapacaklar, takip ediyoruz. Yaralıların da tedavileri sürüyor. Tedavileri süren 4 yaralı var" dedi.

Vali Kıraç, "Sükunet istiyoruz. BDP milletvekilleri ile görüştük. Onlar da cenazeye katılacaklar. Onlar da sükunet çağrısında bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

LİCE'DE KARAKOL ÇEVRESİNDE PATLAYICI VE DELİL ARANDI

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesine bağlı Kayacık Köyü Jandarma Karakolunun Kalekol'a çevrilmesi için yapılan inşatını protesto edenlerin karakolun tel örgülerini aşıp molotof ve el yapamı patlaycılarla saldırması üzerine çıkan ve 1 kişinin öldüğü olayların ardından bu sabah karakol çevresinde askerler delil ve patlayıcı araması yaptı. PKK'lılar olayların yaşandığı Kayacık Jandarma Karakolu'na 2008 yılında bomba yüklü araçla saldırı düzenlemiş, çıkan çatışmada 2 asker şehit olmuştu.

Lice'nin Kayacık Köyü Jandarma Karakolu'nun Kalekol'a çevrilmesi için yapılan inşaat çalışması dün yaklaşık 200-250 kişilik bir grup tarafından protesto edildi. Karakol önünde basın açıklaması yapan grubun arasında bulunan bazı kişiler, yanlarında getirdikleri molotof, el yapımı patlayıcı, sopa ve taşlarla saldırdı. Tel örgüleri aşan göstericiler işçilerin bulunduğu çadırları molotoflarla ateşe verip yaktı. Diyarbakır Valiliği, grubun içinden bir kişinin silahla ateş açtığını belirtirken, askerlerde grubu dağıtmak için havaya ateş açtı. Yaşanan arbedede kurşun isabet eten 18 yaşındaki Medeni Yıldırım hayatını kaybederken, 2'si ağır 9 kişi yaralandı.

Kayacık Köyü'nde dün yaşanan olayların ardından bu sabah saatlerinde çok sayıda asker karakol çevresindeki arazide delil ve patlayıcı araması yaptığı görüldü. Rütbeli askerlerin yaptığı arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri de bulundu. Bazı askerler, taşlarla yolu kapatılan karakolun girişi ve çevresinde dedektör ile patlayıcı araması yaptığı görülürken, arazideki askerlerin güvenliğinin ise yüksek tepelere çıkan başka askeri timler tarafından sağlandı. Dün olaydan sonra Lice Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yapıp delilleri toplarken, Diyarbakır'dan olay yerine giden Baro ve İHD görevlilerininde bu inceleme sırasında hazır bulunduğu belirtildi.

KÖYDE SESSİZLİK HAKİM

Dün yaşanan olaydan sonra Kayacık Köyü'ne sesizlik hakim olurken, köyde kimsenin olayla ilgili konuşmak istemediği görüldü. Kameralara konuşmak istemeyen bazı köylüler, çıkan gerginlikten sonra askerin önce havaya uyarı ateşi açtığını, daha sonra yoğun bir silah sesi geldiğini ve bir çok kişinin yerlere düşerek yaralandığını söylediler. Karakolun eskiden beri köyde olduğunu ve binasının tahrip olması nedeniyle hemen yanında yüksek güvenlikli bir kalekol yapıldığın söyleyen köylüler, yaralılardan bir kadının Kayacık Köyü'nde oturduğunu, protestoya katılanların büyük bölümün başka yerlerden geldiğini söyledi.

KARAKOL DAHA ÖNCE BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İLE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Lice İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü'nde bulunan Jandarma Karakolu'na PKK'lılar 19 Kasım 2008 tarihinde bomba yüklü araçla ile intihar saldırısı düzenlemişti, Aracın hızla karakola geldiğini fark eden nöbetçi askerlerin ateş açmasıyla araç durdurulmuş ve aracı kullanan PKK'lı etkisiz hale getirilmişti. Çıkan çatışmada, Jandarma Çavuş İsmail Uygun ile Jandarma Er Fevzi Güngör şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı. Nizamiyeden içeri girmeye çalışan 3 PKK'lı da öldürülmüştü. Saldırıda nöbetçi askerlerin zamanında fark edip ateş açmasıyla büyük bir facia ucuz atlatılmıştı.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/licede-bir-uzman-cavus-kacirildi/549683/1/gundem


Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,747 µs