En Sıcak Konular

LİCE KARIŞTI: 1 ÖLÜ 1O YARALI

28 Haziran 2013 21:35 tsi
LİCE KARIŞTI: 1 ÖLÜ 1O YARALI Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde karakola ek bina yapılması ile başlayan olaylarda bir köylünün öldüğü, 10 köylünün ise yaralandığı ileri sürüldü.

Lice'de sıcak saatler

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde karakola ek bina yapılması ile başlayan olaylarda bir köylünün öldüğü, 10 köylünün ise yaralandığı ileri sürüldü.

Kimlilği belirsiz kişiler, bir astsubaya ait olduğu iddia edildi araç yakıldı.

Dün çevreden çok sayıda köylü karakolunun yakındaki 3 çadırı ateşe verdi ardından karakola yürüdü. Bunun üzerine karakoldaki askerler harekete geçti. Köylülerin karakola girmesini engellemek için olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Uyarılara rağmen bölgeden ayrılmayan köylülere müdahale yapıldı.

Önce gaz bombalarıyla müdahale edildi, ardından uyarı ateşi açıldı. Köylüler ise askerlerin ateşine taşlarla karşılık verdi. Olayların büyümesi üzerine İl Jandarma Komutanlığı ile Lice Alay Komutanlığı'ndan bölgeye zırhlı araç ve asker takviyesi gönderildi. Olaylarda 10'a yakın köylünün yaralandığı, 1 köylünün ise öldüğü ileri sürüldü.

Hastaneye kaldırılan yaralıların arasında durumu ağır olanların olduğu öğrenildi. Bunun üzerine BDP yönetimi Lice'ye doğru hareket etti. BDP eş genel başkanı Gülten Kışanak ve Aysel Tuğluk'un da içinde yer aldığı BDP heyeti şu sıralarda Lice'ye doğru hareket ettiği öğrenildi.

PKK grupların çözüm kapsamı sürücünde Kuzey ırak'a çekilişleri sürerken bölgede karakol inşaatların devam etmesi eleştiri konusu olmuştu. Bir süreden beri BDP'lilerinde içinde yer aldığı gruplar yapımı devam eden karakolların çevresinde protesto gösterileri yapıyordu.

"VURDULARSA BİRBİRLERİNİ VURDULAR"

Diyarbakır Lice Kaymakamı Özer Özbek, Radikal'e konuştu: "Sabah silahlı kişilerin protestocu grup arasında olacağı istihbaratı alındı. Kalekolu basıp işçilerin çadırını yaktılar Özel harekat havaya ateş açtı. Asla bir hedef alma durumu yok. Vurma varsa eğer kendilerini de vurmuş olabilirler" dedi.

Kaymakam Özbek, şunları söyledi: "Kalekollardan biri bu sabah yaklaşık 250 kişi biraraya gelerek yeni kalekol inşaat için protesto gösterisi yapıyor. Akabinde bizim orada bulunan işçilerin ikamet ettiği çadırlara ve yaşam alanlarına molotoflarla saldırılıyor. O arada orası yanıyor. İşçiler kaçıyor. Arkasından bu vatandaşlar 250 kişilik BDP 'li grup karakola girmek üzere saldırıya geçiyor. Karakolun bahçesine giriyor. Bahçeye girince de bölük komutanı emrindeki takviye özel harekat timleri tarafından havaya ateş ediliyor. Arkasından da gaz kullanılarak grup dağıtılıyor ve alana hakim olunuyor. Bunun dışında bize şu ana kadar ulaşan bir şey yok. Şimdi hastaneye giremiyoruz, teyit etmeye çalışıyoruz. Sadece havaya ateşe açıldı. Bizim bu sabah aldığımız istihbarattan gelen bilgi, 250 kişilik grup arasında silahlı kişilerin de olduğu yönünde. Şahıslara yönelik bir tarama, hedef alma, namlu çevirme ve ateş etme asla olmadı. Olayı anlamak üzere emniyet ve jandarmadan olay yeri inceleme talep ettik. Bunlar geldikten sonra balistik inceleme olur. Yaralı varsa gaz mı, taş mı olduğu tespit edilir. Şu anda doktorlarımız müdahale ettiği için hangi tür yaralanma olduğu hakkında bir bilgimiz yok. İstihbarat bize dün akşam geldi. 250 Kişinin kalekol inşaatını protesto edeceği. bu sabah grubun içerisinde silahlı kişilerin olacağı bilgisi geldi. Vurma varsa eğer kendilerini de vurmuş olabilirler. Yoksa da gazdan veya taştan da etkilenmiş olabilirler."

Araç yakıldı
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde karakola ek bina yapılması ile başlayan olaylarda kimlilği belirsiz kişiler, bir astsubaya ait olduğu iddia edildi araç yakıldı.

AYSEL TUĞLUK: 1 ÖLÜ, 6 YARALI VAR
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen grupla güvenlik güçleri arasında molotof kokteylli, biber gazlı çıkan çatışmanın ardından Diyarbakır'da bulunan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, partililerle birlikte Lice'ye gitti.
Milletvekili Tuğluk, olayın karakol binasına yeni yapılan ek binaları protesto amaçlı bir gösteri yapılması ve buna askerlerin müdahale etmesiyle çıktığını söyledi. Tuğluk, "Askerlerin ateş açması sonucu 1 kişi yaşamını yitirmiş, 6 kişi ise kurşunlarla yaralanmış. Biz olay yerine gidiyoruz. Daha sağlıklı bilgileri olay yerinden almaya çalışacağız" dedi.

VALİ KIRAÇ: TEYİT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç,Lice'deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi. Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz" dedi.

Lice'de yaralanan 5 kişi Diyarbakır'da tedavi altına alındı
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Kayacı Jandarma Karakolu'nda çıkan olayda yaralananlar Dicle Üniversitesi Hastanesi ve Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.
BDP Lice İlçe Başkanlığı, Kayacık Jandarma Karakolu'na yeni ek binalar yapılmasını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Göstericiler, karakolun bitişiğindeki ek bina inşaatına girerek işçilerin kaldığı 3 çadırı ateşe verdi. Grubun karakola taşlı saldırıda bulunması üzerine askerlerin biber gazıyla müdahale ettiği öğrenildi. Ancak gruptakiler karakolun içine girmeye çalıştı. İddialara göre askerler de havaya ateş açarak karşılık verdi.
Yaşanan arbede de yaralananlardan 3'ü Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne 2'si ise Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırılan iki kişinin ayağından, diğerinin ise göğsünden yaralandığı öğrenildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan biri ameliyata alınırken, diğerinin ise sağlık durumunun yerinde olduğunu öğrenildi.
Öte yandan yaralı yakınları Dicle Üniversitesi Hastanesi acil bölümünde kabalık oluşturdu. Yaralı yakınları çekim yapan gazetecilere 'Doğruları yansıtmıyorsunuz. Çekmeyin. Buradan gidin' gibi ifadelerle tehdit etti.

Lice karayolunda uzun kuyruklar oluştu
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık köyünde Jandarma karakoluna yeni ek binalar yapılmasını protesto etme amacıyla düzenlenen yürüyüşte 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Çıkan olaylardan sonra Diyarbakır – Bingöl karayolunda trafik kontrollü sağlanıyor. Lice yakınlarındaki Mermer Jandarma Karakolu'nun önünde kontrol noktası oluşturuldu. Burada uzun araç kuyrukları meydana geldi. (Namık Durukan - MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/lice-de-sicak-saatler/gundem/detay/1729292/default.htm



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,487 µs