En Sıcak Konular

ERDOĞAN SAMSUN'DA DA ''DİN'' ÜZERİNDEN SİYASET YAPTI

23 Haziran 2013 11:37 tsi
ERDOĞAN SAMSUN'DA DA ''DİN'' ÜZERİNDEN SİYASET YAPTI Samsun'da mitingte konuşan Başbakan Erdoğan, "Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Sadece sokakları ve caddeleri değil; kırılan kalpleri ve sarsılan gönülleri de tamir edeceğiz" dedi

'Kırılan kalpleri tamir edeceğiz'

Samsun'da mitingte konuşan Başbakan Erdoğan, "Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Sadece sokakları ve caddeleri değil; kırılan kalpleri ve sarsılan gönülleri de tamir edeceğiz" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Samsun'da düzenlenen "Milli İradeye Saygı" mitinginde konuştu. Gezi Parkı olaylarını eleştirmeye devam eden Erdoğan, "Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Onlar yıksınlar, bizim tek bir 'la havle'miz bütün tuzağı bozar" dedi. Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri haline getirmek istediklerini söyleyen Erdoğan "Sadece sokakları ve caddeleri değil; kırılan kalpleri ve sarsılan gönülleri de tamir edeceğiz" dedi.

'Besmelemiz tuzağı bozar'
"Sizlere sesleniyorum bakalım ne diyeceksiniz? Taksim, Ankara, Türkiye, dünya duyar mı? Samsun demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, sandığa, milli iradeye, Türkiye'ye sahip çıkıyor muyuz? Bizimle misin Samsun? Allah'ın izniyle bu iş bitmiştir" diyerek konuşmasına devam eden Erdoğan, şöyle devam etti:
"Televizyonlardaki yayınları falan hiç kafanıza takmayın. Bunlar İstanbul'daki muhteşem karşılaşmayı görünce oyunları bozuldu, hesapları altüst oldu. Ben Ankara mitingimizde 'Biz sabırla direniriz, itidalle direniriz, ellerimizi semaya açıp duamızla direniriz' dedim.
Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Onlar yıksınlar, bizim tek bir 'la havle'miz bütün tuzağı bozar. Onlar camiye ayakkabıyla girsinler, camilerimizde içki içsinler, başörtülü kızlarımıza el uzatmaya kalksınlar, bu milletin bir duası onların bütün hesaplarını altüst eder."

'CHP zihniyeti çöptür'
Olaylar başladığında medya, sanatçı, yazar ve aydınların ve hatta bazı ülke liderlerinin "Ağaç, Gezi Parkı, polis şiddeti, demokrasi, hukuk, özgürlük" dediklerini anlatan Erdoğan, "Yakılan polis otolarından, yakılan araçlardan, kamu kurumlarına yapılan saldırılardan bahsetmediler. Utanmadan hala bunları kalkıyorlar Gezi Parkı'na sahip olmaktan bahsediyorlar. Bunların derdi ağaç mıydı? Bunu Tayyip Erdoğan'a karşı yapıyorsunuz" diye konuştu.
CHP'lilerin kendilerine çevrecilik dersi vermeye kalktığını Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Bu CHP zihniyeti çöptür, kirliliktir, susuzluktur, hava kirliliğidir, bereketsizdir. Onlar iktidarken bu ülkede yağ, ekmek kuyrukları vardı. "

'Bikinili çılgınlar çıkarıyorlar'
Erdoğan "Olayın başından itibaren sürekli yalan söylediler, manipülasyon yaptılar, hukuku ayaklar altına aldılar. Şimdi Taksim'e bakıyorsunuz. Bikinili çılgınlar çıkarıyorlar. Tahrik etmek için, bu toplumun sabrını taşırmak için bunu yapıyorlar" dedi.

Erdoğan ve eşi geçtiğimiz aylarda vefat eden CHP Samsun milletvekili İlyas Kılıç'ın mezarını ziyaret etti.

Brezilya'da da aynı oyun var

Erdoğan şöyle devam etti: "Brezilya'da da aynı oyun oynanıyor. Semboller, afişler, twitter, uluslararası medya aynı Türkiye'de başaramadıklarını Brezilya'da başarabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Şimdi özgürlük diyorlar. Türkiye'de hiçbir dönemde olmadığı kadar özgürlük var. Kimin giydiğine, içtiğine, nerede gezdiğine, tozduğuna karışıyoruz. Bu ülkede giyimine karışılan varsa benim başörtülü kardeşlerimdir. Şu olayda bile başörtülü kızlarımız taciz edildi. Sen ne giyiyorsan giy. Bu ülkede başı açık, başı kapalı omuz omuza dolaşın. Biz rahatsız olmuyoruz, sen neden rahatsız oluyorsun. Farkına varamadığınız bir oyunda hepiniz gönüllü bir nefer olarak kullanıldınız gençler, aldatıldınız. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye yola çıktılar. Faiz lobisinin neferi oldular"

'Kim kazandı? Faiz lobisi'

"3 hafta devam eden bu gösterilerden kim kazandı?" diye soran Erdoğan vatandaşların "Biz kazandık" diye cevap vermesi üzerine "Sandık olarak söylemiyorum. Faiz lobisi, Türkiye'nin hasımları, rant lobisi kazandı. Bu gösterilerde kim kaybetti? Az da olsa Türkiye ekonomisi kaybetti. Türkiye turizmi kaybetti. Türkiye'nin imajını, uluslararası gücünü gölgelediler,  lekelediler." diye konuştu.Gezi Parkı eylemlerinde yer alan gençlere de seslenen Erdoğan "Yaptığınız her gösteri Türkiye'ye kaybettirdi, faiz lobisine ve rakiplerine, demokrasi düşmanlarına kazandırdı" dedi. (MUSA KESLER MİLLİYET)


Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://siyaset.milliyet.com.tr/-kirilan-kalpleri-tamir-edecegiz-/siyaset/detay/1726574/default.htm






Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,002 µs