En Sıcak Konular

DADAŞLAR ''BİRLİK'' DEDİ

23 Haziran 2013 08:31 tsi
DADAŞLAR ''BİRLİK'' DEDİ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tematik mitinglerin 4.’sü olan ‘Birlik’i Erzurum’da büyük ilgiyle gerçekleştirdi.

Dadaşlar 'Birlik' dedi

MHP'nin Erzurum'da gerçekleştirdiği mitingde büyük coşku vardı
Meydandan istediği cevapları alan MHP lideri Devlet Bahçeli, "AKP'nin sonu gelmiştir. Buradan vurulacak tokat, Ankara'dan duyulmalı. Buradan tutuşacak olan milli ateş Washington'a kadar
varmalı, Kandil'de taş üstünde taş bırakmamalı..." diye haykırdı.

Fitneye prim verecek misiniz?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tematik mitinglerin 4.'sü olan 'Birlik'i Erzurum'da büyük ilgiyle gerçekleştirdi. Müthiş bir şekilde karşılanan Bahçeli, İstasyon Meydanı'nı dolduran coşkulu kalabalığın tepkisini iktidara yönlendirdi: AKP titresin, PKK şaşırsın. Son yurdumuz üzerinde hesap yapan, hain emeller peşinde koşanların peşine yıldırımlar gibi düştük. 

Boşuna hayal kurmasınlar...
BaŞbakan ve kan kardeşi terörist başı, beyhude yere hayal kurmasın. Türk milletinin geleceği çöpe atılacak kadar yapay değildir. Önce Erzurum'un surlarından geçmeyi denesinler cesaretleri varsa...Aklı alan, kendisine güvenen, hezeyanlara batan varsa Erzurum'u görsün. Dadaşlar yeni bir destan yazmaya hazırdır. Dadaşlar Türk milletine kol kanat germek için yeminlidir. 

Erdoğan kontrolü kaybediyor
KonuŞmasInda Başbakan Erdoğan'a da ağır ifadelerle yüklenen Bahçeli, şöyle devam etti: İmralı canisi adeta Başbakan'ın başına çuval geçirdi. Bölücüler hiç olmadığı kadar özgüven elde etti. Dağların piknik alanı olduğunu iddia eden Başbakana rağmen PKK helikopterimizi kurşunlamakta. Kontrolü kaybeden Başbakan bölücülere karşı sinmiş ve acziyet içine girmiştir. 

Bir kere şerefli olmayı dene!
Şu Kuzey Kürdistan'ı gel Dadaşların huzurunda açıkla da görelim seni! Demokratik haklarını kullananlara çapulcu derken, bölücülerin neler yaptığının farkında mısın? Birlik ve dirlik neyi çağrıştırmakta; bunun cevabını vermeli, ömründe bir defa olsun şerefli olmayı denemelisin. Durana değil bölücülere, tencere tava çalana değil milletin geleceğini çalana karşı olmalısın.


Ciritçiler tarafından karşılandı
Milli Değerleri Koru ve Yaşat Mitingi için Erzurum'a giden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, havaalanından şehre girişinde aralarında iki kadının da bulunduğu 9 atlı ciritçi tarafından karşılandı.


Kılıç Barı'nı ilgiyle izledi
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Erzurum Bar ekibi tarafından oynanan 'Kılıç barı'nı ilgiyle izledi. Gittiği her yerde Bahçeli'ye, coşkulu kalabalık tarafından büyük tezahüraat yapıldı.

Duran Adam'a değil
bölen adamlara dikil
MHP lideri Devlet Bahçeli, Erzurum'daki "Birlik" mitinginde Başbakan Erdoğan'a ağır sözlerle yüklendi. Bölücübaşı ile açılım süreci yürüten Başbakan'a seslenen Bahçeli, "Gel de bu yaptıklarını Erzurum'lu Dadaşlara bir anlat hele" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli , 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' sloganıyla başlatılan 9 tematik mitingler kapsamında, dün Erzurum'a gitti. İstasyon Meydanı'nda binlerce kişiye hitap eden Bahçeli, "AKP'ye oy eren kardeşlerimi anlıyor ve saygı duyuyorum. 'Acaba' dediler, belki iyi olur diye sabrettiler, yıllardır başbakana katlandılar. Bu kardeşlerim bu olanları daha nereye kadar sabredecektir?" dedi. Bahçeli, "Başbakan yanında menfeatçileri küpünü doldururken bir eli yağda bir eli balda, siz hayallerle avunurken başbakan ve yanındakiler saltanatlarını sürdürmekte. Çalışan siz, kaybeden siz... Darlık çeken borca sürüklenen yine siz...Bu hak mıdır, reva mıdır size?" diye konuştu.  

Başına çuval geçirildi
Bahçeli, şunları söyledi: "İmralı canisi adeta Başbakan'ın başına çuval geçirmiştir. Bölücüler hiç olmadığı kadar özgüven elde etmişlerdir. Şehitlerimizin kemikleri sızlatıldı, analar ağlamasın propagandası yalan üzerine kurulmuştur. 'Aylardır şehit haberi gelmiyor' haberi tam bir akıl tutulmasına neden olmuştur. Dağların piknik alanı olduğunu iddia eden bşabkana rağmen PKK helikopterimizi kurşunlamakta. Başbakan bölücülere karşı sinmiş ve acziyet içine girmiştir. 'Milli İradeye Saygı' mitinglerinde önüne gelene hakaret yağdırmakta. Komplocularla vakit geçirmektedir. Millet başbakanın vandallığından rahatsızdır. Cani başı 'çekilirsek gerillayı dahada büyüteceğiz' dediğinde başbakandan ses çıkmamıştır. 'Elli bin kişi ile halk savaşı olur' derken cevap veren olmamıştır. Cani başının 'Tayyip beyin başkanlığını destekleriz' denildiğinde yine cevap verilmemiştir." 

Doğru konuş, dürüst ol
Devlet Bahçeli,  "Gömlek değiştirdim derken BOP'un zincirlerini takmakta geri durmadın. Siyasal dolandırıcıkta rakibin yok.. Elbette gel Erzurum'a meydanlar açıktır. Buraya gel ama doğru konuş, dürüst ol. Hiç bir yerde bahsetmediğin şu Kuzey Kürdistan'ı gel Dadaşların huzurunda açıkla da görelim seni.  Demokratik haklarını kullananları eleştirirken 'çapulcu' derken bölücülerin neler yaptığının farkında mısın? Senin için düzen denge birlik ve dirlik neyi çağrıştırmakta bunun cevabını vermeli, ömründe bir defa olsun şerefli olmayı denemelisin" ifadelerini kullandı. Bahçeli, "3,5 yaşındaki torunun sana 'dik dur eğilme' derken onun geleceğini karartma, vatana ihanet edenlere, 63 yarım adama kafayı takmalısın. Bölmek için hazırlananlara, kan dökücülere, adam bile olamayanlara, durana değil, akışa göre kürek çekene karşı olmalısın. Tencere tava çalana değil, milletin geleceğini çalanlara karşı olmalısın."

Her yerde izdiham yaşandı
Terminal caddesine kadar sloganlar eşliğinde giden Devlet Bahçeli, burada vatandaşları selamladı. Büyük izdihamın yaşandığı karşılama töreninde Ülkücü gençler "Devletin başına Devlet gelecek" sloganı attı.(Cem BAKIRCI / YENİÇAĞ)[1]

Gün nal sesleriyle başladı

Milli Değerleri Yaşa ve Yaşat başlığıyla yapılan seri mitinglerin dördüncüsü için geldiği Erzurum'da, yüzlerce araçtan oluşan ka-labalık bir konvoyla karşılandı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. 

ERZURUM İZLENİM
Selcan Taşçı yazdı...
Nal sesleriyle başladı gün...
Milli Değerleri Yaşa ve Yaşat başlığıyla yapılan seri mitinglerin dördüncüsü için geldiği Erzurum'da, yüzlerce araçtan oluşan kalabalık bir konvoyla karşılandı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. Alandan çıktıktan sonra ise şehir merkezine kadar kendisine 9 Işık'a atıfla 9 cirit atı eşlik etti. Geleneksel kıyafetleri ve ellerindeki Türk bayraklarıyla görsel bir şölen de yaşatan ciritçiler arasındaki genç kızlara, caddenin iki tarafında biriken halk alkışlarla destek verdi. Bahçeli için ikinci sürpriz Terminal Caddesi'ndeydi. Buradaki 2. karşılamanın kahramanları kılıç barı ekibiydi. Bahçeli gösteriyi aracından inerek izledi. 
2004, 2007 ve 2011 seçim süreçlerindeki mitingleri de izleyen şehir sakinleri, yani bilenler hem hazırlıklar, hem karşılama, hem de mitinge yansıyan ruhu "1999'daki hava"  diye nitelendirdi.
MHP liderinin miting saatine kadar kalacağı otele çıkan yollardan geçerken konvoy gül yağmuruna tutuldu. 

***

Bahçeli Erzurum'a Ankara'dan uçakla ve kalabalık bir grup eşliğinde geldi. Bir gün önceden gelenlerle birlikte mitinge katılanlar arasında Genel Başkan Yardımcıları Zühal Topçu, Semih Yalçın, Tuğrul Türkeş, Mevlüt Karakaya, Şefkat Çetin, Atila Kaya, Emin Haluk Ayhan, Ruhsar Demirel, Celal Adan, Grup Başkan Vekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Sekreter Yardımcıları Recep Dumanlı ve Abbas Bozyel, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Olcay Klavuz, Milletvekilleri Koray Aydın, Sinan Ogan, Bülent Belen, Murat Başeskioğlu, Yusuf Hallaçoğlu, Ali Uzunırmak,  Alparslan Türkeş Siyaset Okulu Başkanı Ahmet Selim Yurdakul, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de vardı.

***

İstasyon Meydanı'na gelmeden önce meydana çıkan yollarda da biz gezdirelim sizi. Oktay Vural'la kısa (ne kısası yahu nereden baksanız 5 saat yürüdük) bir tur yaptık Erzurum sokaklarında. Mahalli sanatçılardan şiirler dinledik, sanayi esnafıyla yemek yedik, bulduğumuz kahveye, ağaç gölgesine oturup genci, yaşlısı kim çıktıysa karşımıza sohbet ettik. Yazının bu kısmı, bugün Erzurum'da halkın karşısına çıkacak olan Tayyip Erdoğan'ı ilgilendiriyor aslında.  İşin özeti:
Bir dokun bin ah işit Erzurum'a.
Bugün İstasyon Meydanı'na -şehir halkının iddiası o ki yevmiye ile- toplayacağı kalabalıklar ne der bilmem ama, Sanayi sitesi, Keresteciler, Gürcü Kapı, Lala Paşa, Tebriz Kapı ve ismini aklıma yazamadığım diğer semtlerden bakın hangi mesajlar aktarıldı Başbakan'a:
-Bak yetiştiremiyoruz işleri... (Kahvede oturmuş çay parası bile olmadığını söyleyen işsiz vatandaş söylüyor...)
-Esad'la barışsa da ailecek bi gitse...
-TOKİ işlerini taşeron firmaya veriyor, taşeron firma da halkı dolandırıp gidiyor... Dolandırıldık, hakkımızı savunmamızı bile engelliyorlar.
-Kuran'ı Kerim üzerine yerim eder misin borcun sıfırlandığına?
-Verdiği kredileri anlatıyor; milleti borçlandırmaktan gurur duyan Başbakan olur mu?
-Ha buradan buraya arabalar dizilirdi eskiden, geceden sabaha çalışırdık... Şimdi paydos ettik. Çok zordayız. Kredi vereyim diyor. Kredi alayım sonra bu yıkık dökük dükkandan da olayım öyle mi!
-Emekli maaşı yetmiyor tesbih satıyorum...
-Korkumuzdan hastaneye gidemiyoruz; her serviste ayrı para kesiyorlar...
-Cebimdeki para gitti... Cebim delindi... Ara ara bulamıyorum...
-25 bin 4C'li protesto ediyor; sen  "terörist" diyorsun... 2 bin lira maaş alıyorlar diye bas bas bağıran Arınç doğru söylemiyor...
-6 kilo buğday satıyorum 1 kilo mazot alıyorum batıyorum
-Suriyelilere değil bize baksın...
-STV'yi izlerken, bankada 5 kilo altınım var sanıyorum; halbuki hiçbir şey yok...
-Sağlıkta satılmadık bir doktor, bir hemşire kaldı...
Ve bütün bunlara ek olarak herkesin ortak derdi şehrin  "kötü göç alıp, iyi göç vermesi".
 "Burada da ağaçları söküyorlar kızım"  diyor yaşlı bir amca. Yanındaki gülüyor:
 "Evet ama bak Erdoğan gelecek diye bir yılda ekmedikleri çiçeği ektiler bir gecede!" 

YER ALTI ÇARŞISI...
MHP'li belediye zamanında tablacı esnafı derleyip toplamak işyeri sahibi yapmak için oluşturulmuş yer altı çarşısı, orada tutunmaya çalışan esnafın kendi tabiriyle -ahır gibi-... Girişinden itibaren korkunç manzara: birinin yardımı olmadan inemedim ben ilk basamağı; yaşlısı, hastası, engellisi hele bir de kışları nasıl iner diye düşünüyordum; inmiyormuş meğer. Sinek avlıyor buradaki manav ve kasaplar. Nasıl avlamasın;  yerleri duvarları geçtim tavandan dahi pislik akıyor... Esnafın bir kısmı dükkanına kilit vurmuş tablaya dönmüş; kalanları da can çekişiyor...

ŞEHİT BABASI...
Önce uzun uzun izliyor diğer Erzurumlularla sohbetimizi... Sonra, hani -kız doğdu- denir ya öyle bir sessizlik anında başlıyor konuşmaya; şehit babasıymış. Gözleri kan çanağı, titreyen sesiyle feryad ediyor:
 "1994'ten beri ha şurada Kars Kapı Şehitliği'nde yatıyor oğlum... Ben bu açılıma razı değilim. Bu devleti yönetenlere hakkımı da helal etmiyorum. Bu vatana, bu dine hepimiz ölelim... Ama yalan konuşmasınlar... Bayrağımı alet etmesinler... Gözümün önünden gitmiyor oğlumu getirdikleri gün. Karım yıllardır hastanede... Akilleri göndermesin Başbakan kendi gelsin! Ama polis koymuyor ki derdimizi söyleyelim." 

***

Ve İstasyon Meydanı'nda ilk dikkat çekenler pankartlar:
 "Bizi unutanların aklı gelmeli başa, Türkmen Beyi'nin her sözü emirdir
Bozkurt dadaşa..." 
Altındaki imza Erzurum Ülkü Ocakları. 
Bir diğeri:  "Ekmeğimizin adı lavaş / Yiğitlerimizin adı dadaş / Bu topraklarda hainlere/ Pabuç bırakmayız gardaş" 
Bu pankartın sahibi de Yakutiye İlçe Başkanlığı.
Ülkü Ocakları'nın bir başka pankartında  "Türkmen Beyi emret akşam namazını Kandil'de kılalım" yazılı.  "Son sözü dadaşlar söyler, "Bozkurtların burada liderinin yanında", "Erzurum'da nasıl yansıysa bağımsızlık ateşi, Seninle yeniden yakar uyandırırız güneşi" de diğerleri.
Doktormuş; orta yaşlı bir beyefendi. Ama görseniz nasıl öfkeli.  "Kardeşlerimden başladım, ailede kim varsa aradım, 'AKP'ye oy verirseniz beni unutun' dedim" diyor. Şaka değil ciddi; bölgeyi "Kuzey Kürdistan" diye etiketleme girişimi bardağı taşıran son damla olmuş.  "Buna rağmen" diyor; "Hâlâ oyunu bunlara veren olursa reddederim böyle aileyi, ihanet sayarım." 
Şalvarlı bir teyze; Erzurumlu zannettim. Muş'tan gelmiş. Elinde Türk bayrağı sallıyor bir o yana, bir bu yana.

AKP PROVOKASYONU...
MHP yöneticilerini hiç şaşırtmayan bir olay;
Alanın 4-5 ayrı noktasında AKP bayrakları ve tişörtleriyle dolu poşetler bulunuyor. Miting boyunca başka 'provokasyon' ihbarlarının da ardı arkası kesilmiyor. Zemin hassas. 
Sıkıntı yaratan bir başka konu, arama noktalarının kurulduğu nokta. İnsanların çevrelenen alana girmekte zorlanması, mitinge katılım sağlamak isteyen birçok kişiyi zor durumda bırakıyor. 
Bir de, Erzurum'un ilçe ve köylerindeki partililere gelen 'faili meçhul!' "MHP'den arıyoruz, araç tuttuk, siz evinizde bekleyin biz sizi alacağız"  telefonları var.  Beklemişler. Ne gelen var ne giden. Bir çok insan köyünde, ilçesinde kaldı, alana ulaşamadı bu yüzden; mağdur oldular.
Alternatif kebap partisi, piknik, cirit şovlarını ve özellikle kamu görevlilerine dönük baskıyı aktarmıştım dün. Şu iki günde görebildiğim kadarıyla Erzurum'da  "1999 ruhu" nu yakaladığı söylenen MHP'ye karşı  "her yolu mübah"  saydı AKP! 
Buna rağmen... Yine de... Erzurumlu koştu geldi işte!
AKP'nin, Erdoğan'ın kaçırdığı, anlamamakta direndiği minik bir detay var; insanlar zaten bu baskıdan, tehditten bunaldılar. Bastırılmaktan yılıp da yaka silken yönünü milliyetçi-muhafazakar çevreler için tek  "alternatif" durumundaki MHP'ye çeviren bir milleti,"zorla"zaptu raptla"gövde gösterisi malzemesi"  yapmaya kalkışmak kadar  -meydanlarda göz boyamaya yarasa da- sandıkta işe yaramaz bir usul olabilir mi!

***

Ve kırmızı beyaz balonlar havalandı...
Kürsüde MHP lideri... Erzurum'u değerlendirirken; ne sayı, ne o, ne bu... Tek bir şey var "ölçü"  kabul ettiğim; burası hâla  zulme boyun eğmeyen insanları olduğu için kıymetli.

***

Aklınızda ne kaldıysa, hangi izi bıraktıysa odur bir olayın algıdaki ederi. 
İstasyon Meydanı'dan çıkarken son kez bir dönüp baktım;
Erzurum Kongresi bu kez  "açık hava" da yapılmıştı sanki.
İşgal altındaki doğu illeri silkinip kendine, özüne dönmüş ve kararlarını ilan etmiş:
-Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür; parçalanamaz.
- Her türlü işgal ve müdahaleye karşı millet hep birlikte direniş ve savunmaya geçecektir.
Ha bir de  "darbeci"  yaftası asmayacaklarsa kalemime hatırlatmak isterim.  "Hükümet vatanın bağımsızlığını sağlayamazsa"  diye başlayan bir madde daha vardı Erzurum Kongresi kararları içinde...
Sonrası malum sadece yeni bir hükümet değil yeni bir devlet de kurdu bu millet.(SELCAN TAŞÇI-YENİÇAĞ) [2]

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ

[1] http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85673

[2] http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85672


Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,164 µs