En Sıcak Konular

PKK ASKERİ HELİKOPTERİ VURDU KARŞILIK VERİLMEDİ

22 Haziran 2013 11:30 tsi
PKK ASKERİ HELİKOPTERİ VURDU KARŞILIK VERİLMEDİ Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları üzerinden geçerken ateşe maruz kalan Sikorsky S-70’te 2 komutan bulunuyordu.

PKK'lı teröristler çekilirken vurdu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları üzerinden geçerken ateşe maruz kalan Sikorsky S-70'te 2 komutan bulunuyordu. İsabet alan helikopter Hakkari'ye iniş yaparken menfur saldırıya herhangi bir cevap verilmemiş olması emekli askerler tarafından sert tepkiyle karşılandı...

TSK, sitesinden duyurdu
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, saldırıyla ilgili olarak şu bilgilere yer verildi: Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı ile 3. Tümen Komutanı'nın da bulunduğu komuta heyetini taşıyan helikoptere İkiyaka Dağları'ndan 4 el ateş edilmiş, helikopter kaçınma manevrası yaparak ateş bölgesinden süratle uzaklaşmış ve emniyetli bir şekilde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na inmiştir.

Karşılık verilmesi gerekirdi
Emeklİ Tümgeneral Armağan Kuloğlu, "TSK, aldığı talimatlara uymuş ve teröristlere müdahale etmemiş. Ama burada helikoptere saldırıda bulunuluyor ve bunun cevabının verilmesi gerekirdi" derken, Emekli Tümgeneral  Erdal Sipahi de, hükümet ve PKK arasında yürütülen sürece dikkat çekerek, 'Operasyonlar devam ediyor'dense de hükümetin PKK konusunda elinin kolunun bağlı olduğunu savunarak tepki gösterdi. 


Terör örgütü PKK
"vurarak" çekiliyor!
Bir grup terörist, Kolordu ve Tümen Komutanı'nın da içinde bulunduğu silahsız helikoptere 
İkiyaka Dağları üzerinden geçerken ateş açtı. İsabet alan helikopter tugaya acil iniş yaptı

PKK'lı teröristlerin 8 Mayıs'ta başlayan çekilme süreci devam ederken, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ile 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel'in de içinde bulunduğu Sikorsky S-70 tipi askeri helikopter, İkiyaka Dağları üzerinden geçerken PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Saldırıda atılan 4 mermiden birinin isabet ettiği helikopter, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na salimen iniş yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan saldırıyla ilgili şu bilgiler yer aldı:

Kaçarak kurtuldu
"Perşembe günü saat 18.40 sularında, içinde Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı ile 3'üncü Tümen Komutanı'nın da bulunduğu komuta heyetini taşıyan Komuta-Kontrol helikopterine (S-70) teröristler tarafından Hakkari ili Yüksekova ilçesi İkiyaka dağlarından dört el ateş edilmiş, helikopter kaçınma manevrası yaparak ateş bölgesinden süratle uzaklaşmış ve emniyetli bir şekilde Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na inmiştir. Helikopter üzerinde yapılan kontrolde, bir merminin helikopterin sağ kargo ön camından girerek, helikopterin ana kirişlerine hasar verdiği ve kontrol kutusunun üst çeperinde kaldığı tespit edilmiştir." Helikopterde bulunan komutanların Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ve 3'üncü Tümen Komutanı Tümgeneral İsmail Metin Temel olduğu bildirildi.

Yanıt verilmeliydi
Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, helikoptere ateş açan teröristlere karşı operasyon düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Kuloğlu, "Helikopterin üzerinde silah yoktu. Karşılık vermesi mümkün değil. Alınan talimat gereğince PKK'lılar üzerinde herhangi bir baskı kurulması, onlara karşı operasyon düzenlenmesi söz konusu değil. 'PKK'yı izleyin, gözleyin, keşif yapın, size müdahale edilmedikçe karşılık vermeyin' diye talimat alınmış. Ama burada helikoptere bir saldırıda bulunuluyor ve bu saldırının cevabının da verilmesi gerekirdi" dedi. Kuloğlu, TSK'nın sadece kışla veya karakollara saldırı durumunda operasyon düzenleme talimatı aldığını söyledi.

Eli kolu bağlı
Emekli Tümgeneral  Erdal Sipahi de, hükümet ve PKK arasında yürütülen bir süreç olduğunu, 'operasyonlar devam ediyor' dense de hükümetin PKK konusunda elinin kolunun bağlı olduğunu savundu. Sipahi, "Helikoptere ateş açıklaması kamuoyuna yansıyan yönü. Bir de açıklanmayanlar var. PKK mücadeleye devam ediyor. Çekilme komedisi ile kamuoyunu uyutma süreci uygulanıyor. Herhangi bir çekilme yok. Çekilmeyi gören bilen de yok. Aldatmayla karşı karşıyayız. Aradan 2-3 ay geçti PKK bir türlü çekilemedi. Ama hükümet PKK ile hâlâ anlaşmaya çalışıyor" dedi. (Haber: Hanife Açıkalın -YENİÇAĞ)


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85635


Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,062 µs