En Sıcak Konular

CHP ''VATANDAŞLIK TANIMI''NDA UZLAŞAMIYOR

20 Haziran 2013 21:27 tsi
CHP ''VATANDAŞLIK TANIMI''NDA UZLAŞAMIYOR Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda sunduğu görüşler partiyi bağlamaz. Bunları hem MYK’da, hem PM’de tartışacağız” sözlerine CHP’li komisyon üyelerinden farklı yorumlar geldi.

CHP'de 'vatandaşlık' tanımına farklı yorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "CHP'nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda sunduğu görüşler partiyi bağlamaz. Bunları hem MYK'da, hem PM'de tartışacağız" sözlerine CHP'li komisyon üyelerinden farklı yorumlar geldi. Komisyon üyesi CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Açıklamaya yorum yapılabilir. Bütün görüşler her aşamada müzakere edilebilir. Genel Başkan'ın 'ilk üç madde konusunda değişiklik olabilir'yönünde bir açıklaması yok. Öyle bir mesajı da yok ortada. Yapılan yorumlar olabilir. Komisyondaki görüşler elbette müzakere edilebilir. Bu kırmızı çizgilerden vazgeçtiğimiz anlamına gelmez" dedi.

Kesinlikle taviz yok
Komisyonun bir başka CHP'li üyesi Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri parti politikalarıyla çelişen açıklamalarla ilgili" diye konuştu. CHP olarak "Türk vatandaşlığı" konusunda bugüne kadar en ufak bir taviz verilmediğini ifade eden CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, şöyle konuştu:
"Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndaki arkadaşlarımız iki gazeteye verdiği demeçlerde 'Türk vatandaşlığı Anayasa'da olmayabilir'şeklinde ifadeler kullandı. Bu onların görüşü. Parti olarak Türk vatandaşlığı konusundaki tavırımız çok net. Bu noktada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'bu görüş komisyondaki arkadaşlarımızın fikirleri'derken bunu kastediyor. Bu açıklamalardan ben onu anladım. Bu arada, bunu yazanlar toplum mühendisliğine soyunarak CHP'yi dizayn etmek istiyor olabilir. Ama kendilerinin kullanıldıklarının farkında olmalılar." 
CHP'de Uzlaşma Komsiyonu'na sunulacak "vatandaşlık tanımı" tartışmaya neden olmuş, CHP'li komisyon üyeleri Atilla Kart ve Rıza Türmen, "Türk ifadesinin metinde yer almamasını" isterken, Süheyl Batum, "Türk vatandaşlığı" ifadesinde direnmişti. Son olarak parti yönetimi devreye girerek "Türk vatandaşlığı" tanımını benimsemişti.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85534







Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,028 µs