En Sıcak Konular

KARAYILAN'DAN ERDOĞAN'A KÜSTAH TEHDİT!

20 Haziran 2013 21:25 tsi
KARAYILAN'DAN ERDOĞAN'A KÜSTAH TEHDİT! PKK’nın Kandil’deki elebaşı Başbakan’a “Samimiyetinizi gösterin!” çağrısı yaparakverilen sözlerin tutulmasını istedi: Meclis kapanmadan yasal adımları atın. Çözüm süreci tek ayakla yürümez!

Sana 3 hafta mühlet!

Karayılan'dan Erdoğan'a açık tehdit
Sana 3 hafta mühlet!
PKK'nın Kandil'deki elebaşı Başbakan'a "Samimiyetinizi gösterin!" çağrısı yaparakverilen sözlerin tutulmasını istedi: Meclis kapanmadan yasal adımları atın. Çözüm süreci tek ayakla yürümez!

Verdiğiniz sözleri yerine getirin
AKP ile PKK'nın Gezi olayları gölgesinde kalan müzakere masası yeniden kızışıyor. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bir ajansa konuşan Kandil elebaşı Murat Karayılan, kendileri verdikleri sözleri yerine getirirken, devletin ve hükümetin yaklaşımından kaygı duyduklarını açıkladı. Aynı kaygıları İmralı'nın da paylaştığını öğrendiklerini vurgulayan Karayılan, yerine getirilmesini bekledikleri isteklerini şöyle açıkladı:

Meclis kapanmadan önce yapın!
Önümüzdekİ 2-3 hafta içerisinde, özellikle de TBMM kapanmadan bazı adımların atılmasını bekliyoruz. Madem 6 aydır bir süreç başladı, tek mermi patlamıyor, PKK geri çekiliyor ve birinci aşama bitti; o zaman tutuklu siyasetçilerin de bırakılması gerekiyor. Sorun gerçekten çözülecekse bu İmralı tecrit sisteminin değişmesi gerekiyor. Buyurun siz de samimi adımlar atın, bir görelim sizi... Yoksa süreç böyle yürümez.


Kandil'den hükümete
"sözünde dur" tehdidi
Karayılan Erdoğan'ı uyardı: Biz sözümüzde durduk sıra sende. Meclis tatile girmeden yasaları çıkar, Öcalan'a tecriti kaldır, koruculuğu lağvet, karakolları yık.

PKK'nın Kandil'deki elebaşısı Murat Karayılan, hükümetin verdiği sözleri yerine getirmesini istedi. Terör örgütüne yakınlığı ile bilinen ANF'ye konuşan Karayılan, "Önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde, özellikle TBMM kapanmadan bazı adımların atılmasını bekliyoruz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Ama böyle tek ayakla gitmez" diyerek hükümeti adeta tehdit etti. Hükümetin sürece yaklaşımının kendilerini kaygılandırdığını söyleyen Karayılan, şöyle konuştu:

Tecrit kaldırılsın
 "Biz AKP'nin düşüncesi nedir anlamak istiyoruz. Koruculuğu lağvedecek mi, etmeyecek mi. Bu, savaş nedeniyle oluşturulmuş bir yapıdır. Şimdi savaş sona erdiğine göre bu yapı varlığını sürdürecek mi, sürdürmeyecek mi. Bu konuda açıklama yapılmasını bekliyoruz. Neden biz geri çekilmeyi sürdürürken yeni korucu kadroları alınıyor. Bu, ciddi bir durumdur.Bir ara keşiflerin hafiflediğini belirtebilirim ama şimdi medya savunma alanları dediğimiz güney bölgelerinde daimi bir şekilde keşif var. Bu keşifler neyi amaçlıyor. Askerlikte keşif demek, bir eyleme hazırlanmak demektir. O zaman ben de PKK'nın güçlerine, 'siz de gidin devlet ve güvenlik kuvvetlerini keşfedin, eyleme hazırlanın'diyebilirim. Böyle mi diyelim yani. Böyle süreç gelişir mi. Böyle gelişmezse devlet niye bunu sürdürüyor. AKP, gerçekten barış istiyorsa ortaya çıksın, koruculuğa ilişkin ne yapmak istiyor, bu kadar özel operasyon birliklerini yerleştirmekle neyi hedefliyor, bunları açıklasın. Bütün bunlar olurken biz nasıl rahat olalım." 
Devlet ve hükümetin bu dönemde kendi sorumluluklarını yerine getirmesini isteyen Karayılan, "Önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde, özellikle de TBMM kapanmadan bazı adımların atılmasını bekliyoruz. Madem 6 aydır bir süreç başladı, tek mermi patlamıyor, PKK geri çekiliyor ve birinci aşama bitti, o zaman tutuklu siyasetçilerin de bırakılması gerekiyor" diye konuştu. Karayılan, şöyle devam etti:

3 hafta mühlet
"Eğer sorun gerçekten çözülecekse bu İmralı tecrit sisteminin değişmesi gerekiyor. Önderliğin dışarıyla rahat bağ kurması gerekiyor. Bizimle rahat iletişim kurması ve görüşebilmesi gerekiyor. Bu konuda da herhangi bir yenilik yok. Tecrit halen devam ediyor. Lafla söylemek olmaz. Buyurun siz de samimi adımlar atın, bir görelim sizi. İmralı'da tecrit devam edecek, Kürt siyasetçileri tutuklu kalacak, hastalar cezaevlerinde ölecek, güçler de askeri hazırlıklarını sürdürecek, bir de kalkıp samimiyetten bahsedilecek. Bu böyle olmaz. Öcalan, Kürt halkının temsilcisidir ve resmi olarak devlet ve hükümetle bu vasıfla diyalog sürdürmektedir. Çözüm sürecinin gelişmesi için biz görevlerimizin gereğini yaptık. Aynı proje çerçevesinde devletin ve hükümetin de yapması gerekenler var." 

Müzakere masası
bu isteklerle dolu!
İmralı canisinin talimatıyla Diyarbakır'da yapılan sözde konferans sonrası yayınlanan ve BM'ye de gönderileceği açıklanan bildirgede pazarlıklar ima edilerek, şu isteklerin yerine getirilmesi istenmişti:

* Kürtler özerklik, federasyon, bağımsızlık gibi siyasal talepleri belirleme hakkına sahiptir. Kendi kaderini tayin hakkı Kürdistan halkına aittir. Kürdistan'ın statüsünü kabul edin, kaynak aktarın. 

* İmralı'da tutulan Abdullah Öcalan'ı tahliye edin. Terör gerekçesiyle tutuklananları serbest bırakın. PKK'yı terör örgütleri listesinden çıkarın. Kürtçeyi resmi dil olarak kabul edin. 

* Kamu kaynaklarını pozitif ayrımcılık ilkesi temelinde Kürdistan'a aktarın. Ana dilde eğitimi anayasal güvenceye kavuşturun. Yeni karakolların yapımını durdurun. Koruculuğu kaldırın.

"İsyan bildirgesi" ile dayatma
Bebek katili Abdullah Öcalan'ın talimatıyla geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da yapılan Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansı adlı ihanet toplantısında, AKP-PKK müzakerelerinin "süreç" adı altında pazarlık yapılan konuları gözler önüne sermişti. Başta Kandil olmak üzere, BM ve AB'ye de gönderileceği açıklanan "ihanet" toplantısının sonuç bildirgesinde, hükümete "Kürtler özerklik, federasyon, bağımsızlık gibi siyasal talepleri belirleme hakkına sahiptir. Kendi kaderini tayin hakkı Kürdistan halkına aittir. Kürdistan'ın statüsünü kabul edin, kaynak aktarın. Öcalan'ı tahliye edin. Tutukluları serbest bırakın. PKK'yı terör örgütü listesinden çıkarın. Kürtçeyi resmi dil olarak kabul edin. Ana dilde eğitime anayasal güvence verin. Yeni karakol yapımını durdurun. Koruculuğu kaldırın" isteklerinin yerine getirilmesi istenmişti.



Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=85544



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,159 µs