En Sıcak Konular

ARINÇ EMASYA'YI KALDIRDIKLARINI UNUTMUŞ GİBİ

17 Haziran 2013 23:42 tsi
ARINÇ EMASYA'YI KALDIRDIKLARINI UNUTMUŞ GİBİ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç A Haber'de katıldığı programda polis hakkında gündeme getirilen iddialara cevap verirken “Gerekirse TSK bile devreye girer” dedi

Bülent Arınç: Gerekirse TSK bile devreye girer

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç A Haber'de katıldığı programda polis hakkında gündeme getirilen iddialara cevap verirken "Gerekirse TSK bile devreye girer" dedi

Polisin şiddet kullandığı ve halkın polisten şikayetçi olduğu yönünde gündeme getirilen iddialar için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç " Polis kanun gücüdür. Polisten kim şikayetçi yıkıp yakanlar. Burası dingonun ahırı değil kusura bakmasın kimse" diyerek cevap verdi.

Arınç Gezi eylemlerinde TSK'nın devreye girebileceği sinyalini şu sözlerle verdi: Türkiye, 3-5 kişiye bırakılacak bir ülke değil. Gücü yeten varsa hukuku çiğnemek isteyen varsa onlar çıktığında görürüz. Onları önce iknaya çalışırız. Yoksa hukuktaki yetkilere göre TSK'yı bile kullanabiliriz.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

Bir yerde  Avukatlar konusunda gelince. Cumhuriyet Başsavcısının açıklaması var. Davacısı davalısı, tutuklu sanık var, tutuksuz sanık var. Düzen bozuldu diye açıklama var.

Kimse kusura bakmasın bir yerde düzen bozuluyorsa oraya müdahale durumu vardır elbette.

Eğer suçlu takipo ediliyorsa ve suçlu olduğuna dair kanıtlardan şüphe eidliyorsa bir mekana girilmesi söz konusu olabilir. Aksi halde insanların dinlendikleri bir yere polisin girmesi mümkün değil.

İsmini verdiğiniz otel maşallah eylemcilerin karargahı haline geldi, lojistik destek verdi.

Ethem Sarısülük üzücü bir olay. 10-12 gündür hayati tehlikesi olan bir kişiydi. Sağlık durumuyla ilgilendik. Adana'da bir komiserimiz köprüden düşerek şehit oldu. Hatay'da gencimiz hayatını kaybetti. Başbakan Vekili olarak bilgi istedim. Kesin otopsi raporu ulaşmadı. O zaman ki rapora göre kült bir madde ile öldüğü idi.

Maalesef öldü diye isimlerini geçirdiler, biz yalanladık. Bir kişi hayatta iken onun öldüğünü yaymak ölümünden faydalanmak isteyenlerdi.

Şimdi; bu olaylarda bizim korkumuz ölüm olayı olması ve bu olayın polis kurşunu vs ile olabilir. Endişemiz ve aldığımız istihbarat eylemcilerin ölü sayısının artması yönündeki çalışmaları olduğu.

Eylemciler profosyoneller. Mesela çocuğu köprüden attılar.

Telsiz kestirmelerinde, zello ve mellolarla, insanların ölü sayısı artması yönünde çalışmaları oldu.

Ethem ile alakalı farklı görüntüler var. Öldüğü için arkasından konuşma derdinde değilim. Bir can bizim için kıymettir. Bu eylemlerde nasıl bir rolü vardı ve nasıl öldü bunu biz konuşmayalım. Yargı karar versin. İnanın yargı derse ki polis kurşunudur. O zaman muhatabı mutlaka cezalandırılacaktır.

Çok akıllı bir organizasyonla kalabalıklar bir istikamete yönlendirildi. Maalesef tahrik edildi.

Paramparça olmuş bir cesedi yayıyorlar... Polis bu çocuğu öldürmüş.

Çanakkale'de 2012 son aylarında trafik kazası geçirmiş çocuğun fotoğrafı. Sen ahlaksızca bunu Taksim diye yayacaksın. En büyük ahlaksızlık budur.

Aklı başında olanlar bile buna alet oldu.

Kılıçdaroğlu'nun konuştuklarını analiz edelim ama bilemiyoruz ki söyledikleri kaç dakika geçerli. Dün söylediği bugün farklı oluyor.

Çarkçı Kemal sözünü söylemekten imtina ediyorum ama söyledim.. Bir defa dedikleri ertesi gün değişiyor.

Süheyl Batum'un içinde olduğu bir komisyondan ne olur? Polise Ak İtler diyen, Sezen Aksu'ua Sazan diyen bir kişi...

Kılıçdaroğlu eğer Laiklik dışında her şeyi tartışabiliriz derken yarın ne dyecek. Taksim'e gittiğinde ben parti adına değil kendi adıma geldim dedi. Kendi milletvekillerinin eylemcileri yönlendirdiği, Aygün Twit atıyor Hatay'lı Abdullah'ın intikamı alındı diye... Bu adamı ihraç etmesi lazım. Polise ana avrat küfredeni atması lazım. Cinsel istismar davası olan adamı Kılıçdaroğlu atması lazım.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/Bulent_Arinc_Gerekirse_TSK_bile_devreye_girer/283549#.Ub-CdGAqE4w


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,984 µs