En Sıcak Konular

CUDİ'YE GİREMEDİLER GEZİ'YE GİRDİLER

17 Haziran 2013 21:38 tsi
CUDİ'YE GİREMEDİLER GEZİ'YE GİRDİLER Erdoğan, devletin gücünü kullandı ve Gezi Parkı’nı boşalttı. Başbakan olarak bu güç gösterisini yapmadığı takdirde, tabanı karşısında zor durumda kalacağını düşünüyordu.

Cudi'ye giremediler Gezi'ye girdiler

Erdoğan, devletin gücünü kullandı ve Gezi Parkı’nı boşalttı. Başbakan olarak bu güç gösterisini yapmadığı takdirde, tabanı karşısında zor durumda kalacağını düşünüyordu.  Taksim’de toplananların neredeyse bir avuca indiği, kalanların da ellerinde kalemden başka silah bulunmadığı bir ortamda, on binlerce polis Vali’nin  “Gezi’ye asla müdahale etmeyeceğiz” sözüne rağmen Taksim’deki eylemcilere saldırdı. 
Tamamen silahsız, savunmasız, korumasız gençler bu ülkede başbakanın da Valinin de sözüne güvenilmeyeceğini bilemeyecek kadar saf oldukları için akşam vakti TOMA’ları sıktığı tazyikli su ile biber gazlarının yakıcı dumanı ile kendilerine geldiler. 
Erdoğan KAZlıçeşme’deki mitingden önce Gezi’yi GAZ’layarak gücünü seçmenine ispatlamış oldu! 
Oysa  “bir meydanında” oturan gençlere “güvenliği sağlamak için” saldırıp o meydanı boşaltan devletin, ne kadar güçlü olduğuna birkaç gün önce Güneydoğu dağlarından çok önemli bir mesaj geliyordu. 
Muş’un ile Diyarbakır’ın Kulp ilçesi arasında kalan Kozma Dağı eteklerinde düzenlenen yayla şenliklerine PKK’lılar da katılmıştı. Yayla şenliklerini önce tepeden izleyen eli silahlı PKK’lılar daha sonra yaylaya gelerek şenliklere katılmışlardı. 
Bu haber birçok gazetede yayınlandı. 
Ülkenin güvenliğini sağlamakla mükellef olanlar, ülkeyi terk etmeleri konusunda anlaştıkları PKK’lıların bu görüntülerini muhtemelen gururla izlediler. 
Onların şu sıralar asıl derdi Taksim’i dolduran “silahsız” gençlerdi. 
Dağdaki silahlı PKK’lılar artık dost kuvvet, Taksim’deki eli kalemli gençler düşman kuvvetlerdi. Karar verildi eli kalemli, savunmasız gençler Taksim’den çıkartılarak “başbakanın gücü” herkese gösterildi. 
PKK’nın önünde eğilenlerin bu güç gösterisi ne kadar güç sayılırsa o kadar güçtü işte. 
Devletin insan faktörüne zerre kadar saygı ve sevgisinin kalmadığı, “Ben ne dersem o olur” mantığının siyasi mekanizmanın ve ülke bürokrasinin her karışını kuşattığı şu günlerde bazı kişilerin demokrasicilik oyununu hep birlikte seyrediyoruz.
PKK’ya zeytin dalı, Taksim’e TOMA dönemini hep birlikte yaşıyoruz. 
Taksim’e polis müdahalesi başlamasından 2 saat sonra Beşiktaş’taydım. Gezi Parkı’nda gelen bir grup gençle karşılaştım. Ağlıyorlardı. “Hiç beklemiyorduk bu müdahaleyi” dediler. “Biz zaten karar almıştık, meydanda sembolik bir iki çadır bırakıp bugün (Pazar günü) meydanı boşaltacaktık. Zaten çoğu arkadaşımız gitmişti” dediler. 
Yani, Erdoğan meydanın boşalacağını bile bile girdi bu güç gösterisine. 
Mevzilerini teker teker terk eden “düşmanlarına karşı” ellerini ovuşturarak atacağı “zafer” çığlığının hesabını yaptı. 
Oysa ortada bir zafer yok AKP açısından. 
Kaybettikleri, devlete karşı kin bellettikleri bir topluluk bıraktılar arkalarında. 
Bu olayların çıktığı günden itibaren arkasında dış parmak arayanlar da oldu. 
Taksim’de gelişen eylemelerin arkasında yabancı parmak aramanın gerçekçi olduğunu düşünmüyorum. Zira olaylar son derece doğal ve spontane gelişti. Eğer ilk gün bir hükümet yetkilisi “bir hiçbir ağaca dokunmayacağız. AVM yapmayacağız ” deseydi zaten olaylar bugüne taşınmazdı.
Ama ABD elbette sokak hareketlerinden yararlanmak istedi. Beyaz Saray’dan gelen Gezi açıklamaları sokağın sesine kulak verilmesini istediklerinden değil, Erdoğan’ın Cenevre Konferansı konusundaki şüphelerine sopa göstermek amaçlıydı. 
Çünkü hükümetin Suriye politikası tamamen çökmüştü.  Uluslararası arena Erdoğan’ın Cenevre’ye direnmemesi için son baskılarını yapıyor ve hiç beklemedikleri bir anda gelişen Gezi olaylarından kendilerine göre paye çıkarmaya çalışıyorlardı. 
Sonuçta Gezi’de hükümetin kazandığı bir zafer filan yok. 
Bundan sonra Taksim’de hiçbir şey eskisi gibi
olmayacak.


Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12006190/cudi-ye-giremediler-gezi-ye-girdiler/muharrem-bayraktar



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,761 µs